09 mei 2017

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2017

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2017

Hou pen en papier in de aanslag want het is tijd voor de vijfde editie van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd! Ook dit jaar gaan we samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC op zoek naar de crème de la crème onder de literaire Lowlanders. De voorgaande edities leverden al veelbelovend talent op. Zo staat Lize Spit (finalist 2014 en schrijfster van 'Het Smelt') op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017 en heeft Arnon Grunberg een enthousiaste Voetnoot in de Volkskrant gewijd aan Gerda Blees (finalist van 2013). Wie weet vormt De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd ook voor jou een vliegende start van je schrijf carrière…

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury. Deze zal bestaan uit juryvoorzitter Renske de Greef, Ivo Victoria (Schrijver en literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) en Thomas de Veen (literair redacteur NRC). Uit deze twintig verhalen wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. Uit deze drie wordt uiteindelijk de winnaar van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2017 gekozen.

Wat valt er – Naast eeuwige roem – te winnen?

- Een gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar om je schrijfambities te bespreken en je te voorzien van tips & tricks

- Een publicatie in het NRC (NRC handelsblad en online op NRC Next)

- Een Querido masterclass

- De drie inzenders die doordringen tot de shortlist, ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2017

Begint jouw hoofd al over te lopen met creatieve hersenspinsels? Het verhaal moet bestaan uit minimaal 1000 woorden en maximaal 1500 woorden. Je kunt meer informatie en spelregels vinden op de website. Stuur dan voor 14 juni jouw prozaverhaal naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl 

18+19+20
augustus
Biddinghuizen

03 november 2017

European Festival Awards

30 oktober 2017

Winnen maar: Crossing Border

04 oktober 2017

Stagiair(e) voor LL18 gezocht!

03 oktober 2017

Lowlands 2018