10 augustus 2017

Tom Claassen

Tom Claassen

Voor veel Lowlanders zijn de vijf olifanten langs de A6 bij Almere al jaren een teken dat Biddinghuizen bijna in zicht is. De maker van die olifantenfamilie heet Tom Claassen, een kunstenaar wiens werk veelal buiten op de grens van natuur en cultuur te vinden is. Op de internationale luchthaven van Qatar bijvoorbeeld, maar ook in de gemeente Best en het Kröller-Möller Museum maken Claassens mens- en dierfiguren onmiddellijk indruk in hun speels gestileerde eenvoud en grootsheid. Op Lowlands zie je onder meer zijn ‘Houten Klaasen’, grote vriendelijke boomstamreuzen die langzaam, maar onherroepelijk vergaan in de vrije natuur en zijn gigantisch nieuwe werk 'MIKKEL' dat hij speciaal voor Lowlands en Museum de Fundatie vervaardigde.


Lowlands heeft vaker samen met Museum de Fundatie kunstwerken laten ontwikkelen. Je herinnert je vast nog de enorme stalen kogel Rawsome van Ronald Westerhuis, Ins Blaue van David Bade en Triomfpoort van Yasser Ballemans. Nadat Lowlands is afgelopen, krijgen deze werken een mooie plek in de beeldentuin van het museum. En je kunt ze daar gratis bekijken want met je Lowlandspolsbandje krijg je t/m 31 oktober 2017 gratis toegang tot de beeldentuin van Kasteel Het Nijenhuis! Natuurlijk is MIKKEL daar dan ook te bezichtigen.


18+19+20
augustus
Biddinghuizen

03 november 2017

European Festival Awards

30 oktober 2017

Winnen maar: Crossing Border

04 oktober 2017

Stagiair(e) voor LL18 gezocht!

03 oktober 2017

Lowlands 2018