Over lowlands

 • Waar en wanneer is Lowlands 2017?

  Lowlands vindt plaats op 18 + 19 + 20 augustus 2017 op Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

 • Studie/school opdracht?

  Er zijn veel studenten en scholieren die een opdracht over Lowlands doen en we ontvangen dagelijks verzoeken om hieraan mee te werken. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met een klein aantal opleidingen nauw samen te werken en de overige verzoeken wegens tijdgebrek niet in behandeling te nemen.

 • Stage?

  Ieder jaar begeleiden we één Lowlands stagiair(e). De stageperiode loopt van maart tot september en de vacature is voor dit jaar al ingevuld. De vacature voor Lowlands 2018 wordt na LL17 gepubliceerd. Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.

 • Werken op Lowlands?

  Er zijn veel mensen die (vrijwilligers)werk op Lowlands willen doen. Wij werken alleen met vrijwilligers die ook vrijwilligerswerk in de Nederlandse poppodia doen en met mensen van een aantal verenigingen uit de regio. Het is niet mogelijk om je op individuele basis aan te melden. Voor barwerkzaamheden maken we gebruik van de diensten van uitzendbureaus. 

 • Persaanvraag indienen?

  Wil je een persaanvraag indienen? Dit kan vanaf mei door een mail naar info@lowlands.nl te sturen. We ontvangen jaarlijks zeer veel verzoeken en daarom wordt een strikte selectie gemaakt. Het indienen van een verzoek betekent niet automatisch dat je een perskaart voor Lowlands ontvangt.

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Hoe oud moet je zijn om naar Lowlands te gaan?

  Er is geen minimumleeftijd, maar wij vinden Lowlands geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar krijgen een afwijkend polsbandje, waarmee het niet mogelijk is om alcohol te bestellen.

Tickets

 • Ticketprijzen?
  Kijk voor alle beschikbare tickets en ticketprijzen op de ticketpagina van deze site. Hou er rekening mee dat als je met een camper, caravan of vouwwagen naar Lowlands komt, je een extra Camper Camping-ticket dient te kopen. Als je met de auto komt, heb je een parkeerticket nodig.
 • Zwarthandel en ticketmarktplaatsen?

  Laat zwarthandelaren als Viagogo, Onlineticketshop en www.lowlands-tickets.nl lekker links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en je weet niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl

 • Gespreid betalen?

  Het was tot 1 maart mogelijk je ticket gespreid te betalen.

 • Dagkaarten?

  Lowlands is drie dagen lang met z'n allen een mooi festival bouwen en daarom worden er geen dagkaarten verkocht. Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af.

 • Polsbandje delen met meer personen?

  Polsbandjes zijn persoonsgebonden en daardoor is het niet mogelijk om deze met meerdere personen te delen. Je kunt dus bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen en op zaterdag en zondag iemand met hetzelfde polsbandje naar binnen laten gaan.

 • Waar koop ik mijn tickets?

  De enige officiële ticketshop is Ticketmaster. Koop geen tickets buiten de officiële verkoopkanalen om want tickets uit de zwarthandel worden zo veel mogelijk ongeldig gemaakt.

 • Wat kost een ticket?

  Kijk voor uitgebreide informatie over de ticketprijzen en ticketsoorten op de ticketpagina van deze site. Hou er rekening mee dat als je met een camper, caravan of vouwwagen naar Lowlands komt, je een extra Camper Camping-ticket dient te kopen. Als je met de auto komt, heb je een parkeerticket nodig.

Vervoer

 • Word je gebracht?

  Rijd je met iemand mee of word je gebracht, laat de chauffeur dan de borden 'P Lowlands' volgen tot aan de borden 'Kiss ‘N Ride'. Hetzelfde geldt wanneer je iemand komt ophalen. Op deze locaties kun je op je gemak en zonder gevaar of verkeershinder tent en bagage uit- of inladen.

 • Camper, caravan of vouwwagen?

  Als je met een camper, caravan of vouwwagen komt, heb je een aanvullend Camper Camping-ticket nodig (€69,- incl. servicekosten). Let op: alleen campers, caravans en vouwwagens die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Is het voertuig langer dan 8,5m? Stuur dan een mailtje naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier. Er is geen elektriciteit op de Camper Camping. Gasflessen/gasinstallaties zijn vanwege brandweervoorschriften alleen toegestaan in campers en niet in caravans en vouwwagens. Er moet een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport getoond worden. Zonder deze keuring of in een caravan of vouwwagen is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 190 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.Voor de trekkende auto van een caravan is geen extra parkeerticket nodig. Je parkeert je auto op de parking van de Camper Camping.

 • Met de auto?

  Toch liever in de file? Zet dan koers naar Flevoland en volg daar respectievelijk de borden 'Walibi Holland' en 'P Lowlands'. Je komt dan automatisch op de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats uit. Let op: auto’s zijn verboden op de campings, net als in de berm. Fout geparkeerde voertuigen worden weggesleept. Vergeet geen parkeerticket te kopen. In de voorverkoop kosten deze €15,- (incl. servicekosten), op het terrein betaal je €25,- Een parkeerticket kun je hier bestellen. Je parkeerticket is geldig voor het hele weekend.

 • Parkeren op Lowlands?

  Om bij Lowlands te parkeren heb je een parkeerticket nodig. In de voorverkoop kost deze €15,- (incl. servicekosten) en op het terrein betaal je €25,-

  Voor de parkeerterreinen geldt het volgende reglement: de parkeerplaats kan slechts gebruikt worden voor (RDW-gekeurde) personenauto’s en motoren. Het stallen van bussen, vrachtwagens etc. is niet toegestaan. Lowlands behoudt zich het recht voor om bepaalde voertuigen te weigeren indien zij vermoedt dat een voertuig ontplofbare of andere gevaarlijke stoffen vervoert of in het geval Lowlands van oordeel is dat het voertuig, gelet op de omvang en/of zwaarte, danwel door de zaken die daarmee worden vervoerd, aan de omgeving schade kan toebrengen. Op de parkeerplaats geldt de Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.Bestuurders van voertuigen en overige personen die zich op de parkeerplaats bevinden (hierna: parkeerders) dienen de aanwijzingen van het Lowlands (beveiligings)personeel op te volgen en zich zó te gedragen dat dit geen hinder veroorzaakt voor anderen en/of de veiligheid niet in gevaar komt. Verder dienen parkeerders zich te gedragen conform de bepalingen van de Wegenverkeerswet, de nadere regels krachtens deze wet gesteld en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Bij niet-nakoming daarvan is de parkeerder aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade. 

  De parkeerplaats wordt niet bewaakt. Het parkeren is derhalve op eigen risico, en Lowlands aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing van of schade aan het voertuig (of de inhoud daarvan). Lowlands behoudt zich het recht voor om cameratoezicht te houden. Dit toezicht vindt plaats met inachtneming van de bepalingen in de Wet bescherming persoonsgegevens.

 • Met de bus?

  Samen met Event Travel zetten we een bussysteem op met meer dan 570 opstapplaatsen door heel Nederland. Hiermee reis je makkelijk, snel en bovendien goedkoop naar Lowlands. Je wordt vlak voor de polsbandjestent afgezet en kunt dus snel naar binnen. Doordat je maar liefst 20 euro korting op je busticket krijgt, is het spotgoedkoop: een busticket vanuit Amsterdam kost je slechts 6 euro, vanuit Rotterdam reis je voor 13 euro op en neer en zelfs vanuit Maastricht betaal je slechts 24 euro voor een retourtje (excl 5 euro boekingskosten per boeking). Geen geld! Alle gedetailleerde informatie lees je op www.eventtravel.nl

 • Met de trein?

  De makkelijkste manier om naar Lowlands te komen is met de trein en gratis pendelbus vanaf station Lelystad. Met het speciale Lowlands treinretour betaal je slechts €19,- voor een retourtje vanaf elk treinstation in Nederland. Het Lowlands treinretour is geldig van donderdag t/m maandag.

  Let op, gedurende het Lowlands weekend zijn er werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle. De pendelbussen naar Lowlands rijden daarom van donderdag 17-8 tot en met zondag 20-8 alleen van en naar station Lelystad.Op donderdag 17-8 en vrijdag 18-8 is station Lelystad met de intercity vanuit Zwolle gewoon bereikbaar. 

  Op maandag 21-8 zijn er geen werkzaamheden gepland en rijden de pendelbussen zowel naar Lelystad als naar station Dronten. 

  Raadpleeg de reisplanner van NS voor vertrek. De gedetailleerde dienstregeling van de pendelbussen wordt later gepubliceerd. Koop je Lowlands treinretour hier.

 • Op de fiets?

  Liever op benenkracht? Je stalen ros kan je op stal zetten in de omheinde fietsenstalling. Gewoon de bordjes volgen en dan kom je er wel. 

 • Met de motor?

  Motorrijders hebben de keuze: een Camper Camping-ticket geeft hen recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

Campings

 • Openingstijden van de campings?

  De campings openen al op donderdag en maandag in de loop van de dag begint de grote schoonmaak en dient iedereen vertrokken te zijn.Gedetailleerde tijdeninformatie volgt later.

 • Douches en toiletten?
  Iedere camping heeft een badhuis voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je tevens drinkwater kunt tappen. De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches. Een douchebeurt kost je 1 muntje. Op maandag kun je tot 11:00u douchen en gaan de badhuizen om 12:00u dicht.
 • Camper camping?

  Dat kan! Je hebt dan wel een extra Camper Camping-ticket nodig (69 euro incl. servicekosten). Let op: alleen campers, caravans en vouwwagens die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Naast je camper, caravan of vouwwagen mag je maximaal één tentje plaatsen, die samen in totaal maximaal 30 vierkante meter mogen bestrijken. Let op: het is niet mogelijk om zonder camper, caravan of vouwwagen te kamperen op de Camper Camping. Je kunt in dat geval gebruik maken van de reguliere campings.

  En is je voertuig langer dan 8,5m? Stuur dan een mailtje naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.

  Er is geen elektriciteit op de Camper Camping. Gasflessen/gasinstallaties zijn vanwege brandweervoorschriften alleen toegestaan in campers en niet in caravans en vouwwagens. Er moet een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport getoond worden. Zonder deze keuring of in een caravan of vouwwagen is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 190 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Voor de trekkende auto van een caravan is geen extra parkeerticket nodig. Je parkeert je auto op de parking van de Camper Camping. Koop je Camper Camping-ticket hier.

 • Eten en drinken kopen op de camping?

  Dat kan zeker! Er zijn twee supermarkten waar je terecht kunt voor verse bammetjes, snacks en koude biertjes. Natuurlijk kun je ook je eigen eten meenemen naar de camping. Per persoon mag je in totaal 8 liter drank meenemen naar de camping, dit geldt voor zowel alcohol als non-alcohol. Glas is altijd verboden.

  De openingstijden van de supermarkten volgen later. 

 • Elektriciteit op de campings?

  Nee, er is geen elektriciteit op de campings, ook niet op de Camper Camping. Je kunt je telefoon gratis bij de KPN laadpalen op het festivalterrein opladen of tegen betaling bij de laadpunten op de camping.

  Bepaalde accommodaties op de Gllamcamp zijn wel voorzien van elektriciteit. Meer informatie vind je op www.gllamcamp.nl  

 • Moet ik gebruik maken van de camping?

  Nee, hoewel het natuurlijk wel het gezelligst is als je op de camping blijft overnachten, kun je ook ergens anders slapen: met je polsbandje kun je 24 uur per dag gewoon het terrein op en af.

 • Campingwinkel?

  In het 24-uursgebied vind je een campingwinkel. Bij de campingwinkel kun je terecht voor kampeerspullen en diverse soorten hygiëne en toiletartikelen.

  Let op: het kan voorkomen dat bepaalde items zoals tenten en luchtbedden uitverkocht raken. 

  De openingstijden van de campingwinkel volgen later. 

 • Motor op de camper camping?

  Motorrijders hebben de keuze: een Camper Camping-ticket geeft hen recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Maar je kan je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

 • Gllamcamp?

  Kamperen op Lowlands is natuurlijk hartstikke gezellig maar als je behoefte hebt aan wat meer luxe of gewoon geen zin hebt om met je tent te sjouwen, boek dan een accommodatie op de Gllamcamp!

  Dit jaar bevindt de Gllamcamp zich naast de Camper Camping en hij is opgedeeld in twee gebieden: de Gllamcamp Basic en de Gllamcamp DeLLuxe. Op de Gllamcamp Basic ga je voor het ultieme gemak: niet meer slepen met zware bagage en geen gedoe met kampeerspullen. Je accommodatie staat keurig netjes voor je klaar; bagage erin en Lowlands 2017 kan beginnen! 

  Op de Gllamcamp DeLLuxe heb je luxere accommodaties en faciliteiten zoals wifi en (gedeeld) sanitair tot je beschikking. Bovendien kun je bij enkele accommodaties een koelkast, zitzakken en andere attributen huren.

  Bewoners van de meest luxe accommodaties op de Gllamcamp DeLLuxe kunnen zelfs een additionele parkeerkaart aanschaffen waarmee je vlakbij de Gllamcamp parkeert.

  Kijk voor uitgebreide informatie en een overzicht van alle accommodaties op Gllamcamp.nl

Festivalterrein

 • Openingstijden?

  Het festivalterrein gaat voor een gedeelte op donderdag al open en vanaf vrijdag kun je het hele terrein op. Gedetailleerde tijdeninformatie volgt later.

 • Mag ik tussendoor het terrein op en af?

  Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af. Alleen de eerste keer dat je naar de campings gaat, kun je drank (max 8l per persoon) meenemen.

 • Wat mag ik meenemen op het festivalterrein?

  Onder het kopje 'huisregels' op deze website is binnenkort terug te vinden wat wel en niet is toegestaan op Lowlands.

 • Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen?

  Alleen consumentencamera's zoals compactcamera's en smartphones zijn toegestaan op Lowlands. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera's en filmcamera's zijn voor bezoekers niet toegestaan: ook GoPro's zien wij als professionele filmcamera's en mogen dus het terrein niet op. 

  Ook je selfie stick kun je beter thuislaten: deze zijn niet toegestaan op Lowlands.

 • Zijn er lockers?

  Ja, er zijn lockers aanwezig die 24 uur per dag toegankelijk zijn. De prijzen en exacte afmetingen publiceren we later dit jaar.

Hulp nodig?

 • Toegankelijkheid?

  Lowlands wil toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Lowlands mogelijk te maken voor jou? Dan bekijken we graag samen met je wat de mogelijkheden zijn. 

  Staat jouw vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@lowlands.nl 

 • Eerste hulp en apotheek?

  De EHBO-posten op Lowlands zijn de hele dag en nacht geopend. Ook vind je op Lowlands een apotheeksteunpunt. Je kunt hier terecht voor eenvoudige middeltjes tegen simpele kwalen. Ook recepten kunnen in behandeling worden genomen.

 • Kolven?

  Kolven is mogelijk bij de centrale medische post, je hoeft je hiervoor niet aan te melden. 

 • Medicatie meenemen?

  Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring meenemen naar Lowlands. Dit wordt door onze medische dienst bij de festivalentree gecontroleerd.

  Medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring. Dit wordt door onze medische dienst bij de festivalentree gecontroleerd.

 • Zwanger?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Lowlands te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. 

 • Verminderd mobiel?

  Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Ook is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten.

  Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via info@lowlands.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Lowlands. 

 • Mindervalidencamping?

  Er is een mindervalidencamping met meer ruimte tussen de tenten en invalidentoiletten en -douches. Er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken, maar eventuele accu's kun je bij de aangrenzende medische post opladen. Om vergunningstechnische redenen is het niet mogelijk om met een camper of caravan op de mindervalidencamping te staan.

  Wil je een plek aanvragen op de mindervalidencamping? Neem dan contact met ons op via info@lowlands.nl 

Op de hoogte blijven

 • Social media?

  Wil je op de hoogte blijven? Volg Lowlands dan via Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met de hashtag LL17, vinden we leuk!

 • App?

  Ook dit jaar komt er uiteraard weer een Lowlands app! Net zo compleet als het programmaboekje, maar dan mobiel. Meer info en een downloadlink volgen later dit jaar. 

 • Nieuwsbrief?

  Meld je aan voor de enige officiële Lowlands nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates. Aanmelden kan door naar beneden te scrollen op deze website en je e-mailadres in te vullen in het vakje.

Huisregels

 • Huisregels

  Wees lief en heb lol! Let op jezelf en elkaar en vergeet niet voldoende te eten en te drinken. Toch hebben we een aantal regels opgesteld om het festival voor iedereen zo leuk mogelijk te laten verlopen, deze volgen later dit jaar.

 • Beveiliging?

  Op het gehele terrein wordt toezicht gehouden d.m.v. beveiligingscamera's, security en politie, maar toch zeggen wij: laat je waardevolle eigendommen thuis en laat ze niet in je auto of tent achter. Bij de festivalentree is een lockerservice, berg daar veilig je spullen op.

 • Crowdsurfen?

  Is gevaarlijk en verboden, al jaren!

 • Drugs?

  Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie zullen o.a bagage, auto's, caravans en campers hierop doorzoeken. Justitie hanteert een gedoogbeleid van 5 gram softdrugs per persoon.

 • Hinderlijk gedrag?

  Het sjouwen met planten en meubels is leuk, maar niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor ander hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de feestvreugde.

 • Fotografie, video- en audio-opnames?

  Filmen (met handycam, GoPro e.d.) mag op de campings, niet op het festivalterrein. Geluidsopnames maken is verboden. Alleen huis-tuin- en-keukenfototoestellen (geen fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera's) zijn toegestaan op het gehele terrein. Selfiesticks zijn niet toegestaan.

 • Glas, blik en drank?

  Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als non-alcoholisch), en alléén op de camping. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen.

 • Handel en reclame?

  Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings, de parkeerterreinen, de toegangswegen en omliggende NS-stations.

 • Huisdieren?

  Huisdieren worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping. Ook hulphonden zijn helaas niet toegestaan. 

 • Leeftijd en legitimatie?

  Festivalbezoekers moeten bij aankomst zowel een geldig ticket als een geldig legitimatiebewijs laten zien. Bezoekers die 18 jaar of ouder zijn, krijgen een ander polsbandje dan bezoekers onder de 18 jaar (aan wie wij géén alcohol schenken). Wij adviseren een minimumadviesleeftijd van 16 jaar, maar ook bezoekers jonger dan 16 zijn welkom. Ook tijdens het weekend geldt legitimatieplicht, net zoals in de rest van Nederland. De volgende legitimatiebewijzen zijn geldig: rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.

 • Toegangscontrole?

  Houd er rekening mee dat er bij de toegang tot het festival of op het terrein zelf gecontroleerd kan worden, inclusief inbeslagname van niet toegestane spullen. In beslag genomen spullen worden voor risico van de eigenaar bewaard tot na afloop van Lowlands, tenzij sprake is van wettelijk verboden zaken. Controle kan geschieden door middel van visitatie (controle van bagage en auto's, caravans, tenten en campers); privaatrechtelijke, oppervlakkige veiligheidsfouillering (oppervlakkige betasting van de kleding, zakken en eventueel schoenen); en fouillering door politie. Bij weigering van een of meer van deze controles wordt de bezoeker geen toegang (meer) verleend.

Celebrate Safe

 • Voor het feesten?

  Kijk voordat je naar het evenement gaat naar de weersvoorspellingen. Neem bij erg warm weer een petje en zonnebrand mee om een zonnesteek te voorkomen. En hou er rekening mee dat het bij een fikse regenbui of 's nachts flink kan afkoelen. Let op je waardevolle spullen (ook in je tent en auto) en pas op voor zakkenrollers. Er zijn kluisjes op het evenement aanwezig. We monitoren de weersverwachtingen en laten je tijdig onze veiligheidsadviezen via de videoschermen en/of presentatoren op de podia weten. Volg instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Let op zakkenrollers of diefstal uit je tent. Neem daarom zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het festival. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben, berg deze dan op in een locker bij de festivalentree. Bewaar je 's nachts waardevolle spullen in je tent, zorg dan dat deze zo ver mogelijk van de ingang van de tent liggen en het liefst onder je (lucht)bed.

 • Gebruik van alcohol en drugs?

  Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs weet je wel. Maar pas vooral op met het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet teveel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd teveel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als het mis gaat sterven de meeste mensen door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het evenement gaat, dit kan niet op het evenement zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl

 • Medische hulp?

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 • Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Het effect van alcohol en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

 • Drugs en de wet?

  Zowel hard- als softdrugs zijn volgens de wet niet toegestaan op het evenement. Wiet en hash worden tot 5 gram gedoogd. Als je drugs op zak hebt, word je overgedragen aan de politie. Deze zal een proces-verbaal opmaken wat kan resulteren in een boete of een taak- of gevangenisstraf. De beslissing over de straf zal gemaakt worden door het Openbaar Ministerie. Met een straf loop je ook de kans op een strafblad. Let op; als je een boete direct betaalt dan krijg je automatisch een strafblad. Dit kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld je baan. Voordat je door de politie gehoord wordt, kan je bijstand van een advocaat krijgen. Vraag de politie naar de mogelijkheden van een advocaat en laat je goed informeren.

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Yourope?

  Lowlands is aangesloten bij Yourope, een organisatie die staat voor acceptatie van culturele diversiteit op Europese festivals. Kijk op hun website om te zien wat ze allemaal doen.

En verder?

 • Contact?

  Heb je ondanks alle info toch nog een vraag? Stuur dan een mailtje naar info@lowlands.nl of stuur ons een privébericht op Facebook. 

  Let op: het is via deze wegen niet mogelijk om een act onder de aandacht te brengen of om een stand te huren op Lowlands.