Over lowlands

 • Waar en wanneer is Lowlands 2018?

  Lowlands vindt plaats op 17 + 18 + 19 augustus 2018 op Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

  Je kunt al op donderdag 16 augustus arriveren en op maandag 20 augustus vertrekken. 

 • Studie/school opdracht?

  Er zijn veel studenten en scholieren die een opdracht over Lowlands doen en we ontvangen dagelijks verzoeken om hieraan mee te werken. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met een klein aantal opleidingen nauw samen te werken en de overige verzoeken wegens tijdgebrek niet in behandeling te nemen.

 • Stage?

  Ieder jaar begeleiden we één Lowlands stagiair(e). De stageperiode loopt van maart tot september en de vacature is voor dit jaar al ingevuld. De vacature voor Lowlands 2019 wordt na LL18 gepubliceerd. Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.

 • Werken op Lowlands?

  Er zijn veel mensen die (vrijwilligers)werk op Lowlands willen doen. Wij werken alleen met vrijwilligers die ook vrijwilligerswerk in de Nederlandse poppodia doen en met mensen van een aantal verenigingen uit de regio. Het is niet mogelijk om je op individuele basis aan te melden. Voor barwerkzaamheden maken we gebruik van de diensten van uitzendbureaus. 

 • Persaanvraag indienen?

  Wil je een persaanvraag indienen? Dit kan vanaf mei door een mail naar info@lowlands.nl te sturen. We ontvangen jaarlijks zeer veel verzoeken en daarom wordt een strikte selectie gemaakt. Het indienen van een verzoek betekent niet automatisch dat je een perskaart voor Lowlands ontvangt.

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Hoe oud moet je zijn om naar Lowlands te gaan?

  Er is geen minimumleeftijd, maar wij vinden Lowlands geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar krijgen een afwijkend polsbandje, waarmee het niet mogelijk is om alcohol en sigaretten te bestellen.

 • Tijdschema/dagindeling?

  Het blokkenschema inclusief dagindeling wordt ongeveer één tot anderhalve maand voor het festival bekendgemaakt. Tot dat moment doen wij geen uitspraken over op welke dag of op welk tijdstip het optreden van een bepaalde artiest gepland staat.

 • Is er een geldautomaat?

  Er is op Lowlands geen geldautomaat waar je contant geld kunt pinnen.
  Munten en sigaretten kunnen wel met PIN worden afgerekend en ook op de markt kun je pinnen. Cash geld is dus eigenlijk niet nodig op Lowlands maar uiteraard kun je munten ook met contant geld afrekenen.

 • Huisregels?

  De volledige huisregels van Lowlands 2018 kun je hier lezen.

Tickets

 • Ticketprijzen?

  Voor alle gedetailleerde ticketinformatie kijk je op de Ticketpagina van deze site. We raden je aan om geen tickets te kopen via zwarthandelaars. Ook op kanalen als Ticketswap en Marktplaats zijn fraudeurs actief. Het enige, officiële verkoopkanaal van tickets voor Lowlands 2018 is Ticketmaster.nl Enkel wanneer je hier je tickets hebt gekocht, ben je verzekerd van een geldig ticket.

  Hou er rekening mee dat als je met een camper, caravan of vouwwagen naar Lowlands komt, je een extra Camper Camping-ticket dient te kopen. Als je met de auto komt, heb je een parkeerticket nodig.

 • Waar koop ik mijn tickets?

  Koop alleen tickets via Ticketmaster, enkel wanneer je hier je tickets hebt gekocht, ben je verzekerd van een geldig ticket.. Ook op kanalen als Ticketswap en Marktplaats zijn fraudeurs actief. 

 • Gespreid betalen?

  Het is mogelijk om je ticket in meerdere delen te betalen. Kijk voor meer info op de Ticketpagina van deze site.

 • Dagkaarten?

  Lowlands is drie dagen lang met z'n allen een mooi festival bouwen en daarom worden er geen dagkaarten verkocht. Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af.

 • Polsbandje delen met meer personen?

  Polsbandjes zijn persoonsgebonden en daardoor is het niet mogelijk om deze met meerdere personen te delen. Je kunt dus bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen en op zaterdag en zondag iemand met hetzelfde polsbandje naar binnen laten gaan.

 • Zwarthandel en ticketmarktplaatsen?

  Koop je ticket alleen via Ticketmaster. Laat zwarthandelaren als Viagogo, Onlineticketshop en www.lowlands-tickets.nl lekker links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en je weet niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nlAlleen als je kaarten via Ticketmaster hebt gekocht, ben je verzekerd van een geldig ticket. 

  Heb je een kaart in de zwarthandel of via een ticketmarktplaats als Ticketswap of Marktplaats gekocht? Helaas kunnen wij niet voor je controleren of de barcode geldig is en of je dus een geldig ticket hebt gekocht. Je komt er helaas pas bij de toegangscontrole, wanneer je ticket wordt gescand, achter of je een geldig ticket hebt gekocht.

 • Wat kost een ticket?

  Kijk voor uitgebreide informatie over de ticketprijzen en ticketsoorten op de ticketpagina van deze site. Hou er rekening mee dat als je met een camper, caravan of vouwwagen naar Lowlands komt, je een extra Camper Camping-ticket dient te kopen. Als je met de auto komt, heb je een parkeerticket nodig.

 • Hoe veel tickets kan ik bestellen?

  Je kunt maximaal vier reguliere tickets per transactie bestellen, met uitzondering van groepstickets.

Vervoer

 • Pendelbussen

  Met het openbaar vervoer naar Lowlands? Goede keus! Vanaf treinstations Lelystad en Dronten rijden gratis pendelbussen van en naar het festivalterrein. Zaterdag de hele dag en zondag tot 16:00u rijden de pendelbussen alleen van en naar Dronten.

  Pendelbussen rijden het hele weekend af en aan op drukke momenten worden er meer bussen ingezet. Gemiddeld vertrekt er iedere twintig minuten een bus.  De gedetailleerde tijden worden later gepubliceerd.

  Raadpleeg de reisplanner van NS voor vertrek. 

 • Met de trein?

  De makkelijkste manier om naar Lowlands te komen is met de trein en gratis pendelbus vanaf station Lelystad en Dronten. Met het speciale Lowlands treinretour betaal je slechts €19,- voor een retourtje vanaf elk treinstation in Nederland. Het Lowlands treinretour is geldig van donderdag t/m maandag en is te bestellen tot dinsdag 14 augustus 23.59u. Vanaf treinstation Lelystad of Dronten pak je de gratis pendelbus van en naar het festivalterrein. Op zaterdag de gehele dag en op zondag tot 16:00u rijden de pendelbussen alleen van en naar Dronten. De gedetailleerde dienstregeling wordt later gepubliceerd.


 • Voordelig met een luxe touringcar?

  Samen met Event Travel zetten we een bussysteem op met meer dan 570 opstapplaatsen door heel Nederland. Hiermee reis je per luxe touringcar makkelijk, snel en bovendien goedkoop naar Lowlands. Je wordt vlak voor de polsbandjestent afgezet en kunt dus snel naar binnen. Vanuit heel Nederland kom je aan op donderdag en vertrek je weer op maandag. Woon je in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam dan kun je ook op vrijdag vertrekken en zijn op donderdag meerdere vertrektijden mogelijk. Doordat je maar liefst 20 euro korting op je busticket krijgt, is het spotgoedkoop: een busticket vanuit Amsterdam kost je slechts 6 euro, vanuit Rotterdam reis je voor 13 euro op en neer en zelfs vanuit Maastricht betaal je slechts 24 euro voor een retourtje (excl. 3,50 euro boekingskosten per boeking). Geen geld!

  Vertrek op donderdag 16 augustus (vanuit heel Nederland):
  Wil je op donderdag 16 augustus al naar Lowlands? Alle touringcars komen om 11:00 uur aan op het Lowlandsterrein. Stap je op in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam? Dan kun je daarnaast ook kiezen voor een aankomsttijd van 08:30 uur of 17:00 uur. Tickets met donderdag 16 augustus als vertrekdag bestel je via deze link.

  Vertrek op vrijdag 17 augustus (alleen vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht):
  Wil je op vrijdag 17 augustus naar Lowlands? Alle touringcars komen om 11:00 uur aan op het Lowlandsterrein. Tickets met vrijdag 17 augustus als vertrekdag bestel je via deze link.

   Alle gedetailleerde informatie lees je op www.eventtravel.nl

 • Parkeren op Lowlands?

  Om bij Lowlands te parkeren heb je een parkeerticket nodig. In de voorverkoop kost deze €15,- (incl. servicekosten) en op het terrein betaal je €25,- met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld een parkeerticket te kopen op het terrein.

  Routebeschrijving:
  Navigeer naar Bijsselseweg 32, Biddinghuizen en volg de borden P-Lowlands zodra je deze tegenkomt.

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

  Reglement: 
  De parkeerplaats wordt niet bewaakt. Het parkeren is derhalve op eigen risico, en Lowlands aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing van of schade aan het voertuig (of de inhoud daarvan). Lowlands behoudt zich het recht voor om cameratoezicht te houden. Dit toezicht vindt plaats met inachtneming van de bepalingen in de Wet bescherming persoonsgegevens.

  Voor de parkeerterreinen geldt het volgende reglement: de parkeerplaats kan slechts gebruikt worden voor (RDW-gekeurde) personenauto’s en motoren. Het stallen van bussen, vrachtwagens etc. is niet toegestaan. Lowlands behoudt zich het recht voor om bepaalde voertuigen te weigeren indien zij vermoedt dat een voertuig ontplofbare of andere gevaarlijke stoffen vervoert of in het geval Lowlands van oordeel is dat het voertuig, gelet op de omvang en/of zwaarte, danwel door de zaken die daarmee worden vervoerd, aan de omgeving schade kan toebrengen. Op de parkeerplaats geldt de Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.Bestuurders van voertuigen en overige personen die zich op de parkeerplaats bevinden (hierna: parkeerders) dienen de aanwijzingen van het Lowlands (beveiligings)personeel op te volgen en zich zó te gedragen dat dit geen hinder veroorzaakt voor anderen en/of de veiligheid niet in gevaar komt. Verder dienen parkeerders zich te gedragen conform de bepalingen van de Wegenverkeerswet, de nadere regels krachtens deze wet gesteld en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Bij niet-nakoming daarvan is de parkeerder aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade. 

 • Met de auto?

  Toch liever in de file? Zet dan koers naar Flevoland en volg daar respectievelijk de borden 'Walibi Holland' en 'P Lowlands'. Je komt dan automatisch op de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats uit. Let op: auto’s zijn verboden op de campings, net als in de berm. Fout geparkeerde voertuigen worden weggesleept. Vergeet geen parkeerticket te kopen. In de voorverkoop kosten deze €15,- (incl. servicekosten), op het terrein betaal je €25,- met PIN. Contant betalen is niet mogelijk. Een parkeerticket kun je hier bestellen. Je parkeerticket is geldig voor het hele weekend.

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

 • Word je gebracht?

  Rijd je met iemand mee of word je gebracht? Laat de chauffeur dan navigeren richting Walibi Holland. Volg zodra je ze ziet, de borden 'P Lowlands', om vervolgens de borden 'Kiss & Ride' te volgen. Hetzelfde geldt wanneer je iemand komt ophalen. Op deze locaties kun je op je gemak en zonder gevaar of verkeershinder tent en bagage uit- of inladen.

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

 • Camper, caravan of vouwwagen?

  Als je met een camper, caravan, vouwwagen of auto met daktent komt, heb je een aanvullend Camper Camping-ticket nodig (€79,- incl. servicekosten). 

  Let op: alleen campers, caravans en vouwwagens die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Is het voertuig langer dan 8,5m? Stuur dan een mailtje naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier. Daktenten op auto's worden alleen toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig er naast te zetten.

  Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel zo’n vaste gasinstallaties hebben, dient een recente (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 190 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Voor de trekkende auto van een caravan is geen extra parkeerticket nodig. Je parkeert je auto op de parking van de Camper Camping. Wil je gebruik maken van een camper of caravan maar kun  je de camper/caravan niet zelf op het terrein plaatsen? Het is toegestaan om een camper of caravan door iemand anders, die niet in het bezit van een ticket is, op het terrein te laten plaatsen. Deze persoon kan de camper/caravan op het terrein plaatsen en vervolgens het terrein verlaten.

  Er zijn ook Camper Camping-plekken met elektriciteit beschikbaar. Deze kosten €149,- (incl. servicekosten).  De stroomaansluiting is 6 ampère en 1380 watt en daarmee kun je prima een koffiezetapparaat gebruiken maar meerdere apparaten tegelijkertijd niet. Neem zelf je elektriciteitskabel / verlengsnoer mee! De Camper Camping-plekken met stroom liggen bij elkaar op een apart gedeelte van de Camper Camping.

  Met een Camper Camping Ticket krijg je een standplaats van 30 m² voor 1 camper/caravan/vouwwagen/auto met daktent. Er mag maximaal één (voor)tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen de totaaloppervlakte van 30 m² blijft.

  Let op: Camper Camping-tickets kunnen uitverkopen.

 • Op de fiets?

  Liever op benenkracht? Je stalen ros kan je op stal zetten in de omheinde fietsenstalling. Gewoon de bordjes volgen en dan kom je er wel. 

 • Met de motor?

  Motorrijders hebben de keuze: een Camper Camping-ticket geeft hen recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

Campings

 • Openingstijden van de campings?

  De camping opent op donderdag 16 augustus om 09:00 uur. Op maandag 20 augustus om 12:00 uur begint de grote schoonmaak en moet iedereen weer vertrokken zijn. 

 • Douches en toiletten?

  Iedere camping heeft een badhuis voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je tevens gratis drinkwater kunt tappen. De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches. Je kunt donderdag 16 augustus vanaf 18:00 uur douchen en de douches blijven open tot maandag 11:00 uur.

 • Eten en drinken kopen op de camping?

  Dat kan zeker! Op camping 1 t/m 4 en bij de Camper Camping zijn bij de badhuizen kiosken te vinden waar je terecht kunt voor broodjes, koffie, thee en een beperkt overige assortiment. Je scoort hier ook je gekoelde blikjes bier voor op de camping. Op het zuidelijk campingterrein, nabij camping 5, 6 en 7, is een supermarkt te vinden en in de nieuwe ArmadiLLow op Cape Lowlands kun je 24 uur per dag bij diverse cateraars terecht voor een drankje en hapje. Een heus 24-uurs restaurant dus! Natuurlijk kun je ook je eigen eten meenemen naar de camping. Per persoon mag je in totaal 8 liter drank meenemen naar de camping, dit geldt voor zowel alcohol als non-alcohol. Glas is niet toegestaan.

 • Elektriciteit op de campings?

  Nee, er is geen elektriciteit op de campings. Het is wel mogelijk om een Camper Camping-plek met elektriciteit te kopen. Je kunt je telefoon op diverse plekken op het terrein opladen.

  Op de Gllamcamp zijn bepaalde accommodaties ook voorzien van elektriciteit. Meer informatie vind je op www.gllamcamp.nl  

 • Moet ik gebruik maken van de camping?

  Nee, hoewel het natuurlijk wel het gezelligst is als je op de camping blijft overnachten, kun je ook ergens anders slapen: met je polsbandje kun je 24 uur per dag gewoon het terrein op en af.

 • Campingwinkel?

  Aan de Campinglaan vind je een campingwinkel. Bij de campingwinkel kun je terecht voor kampeerspullen zoals tenten, slaapzakken en partytenten en diverse soorten hygiëne- en toiletartikelen. Let op: het kan voorkomen dat bepaalde items zoals tenten en luchtbedden uitverkocht raken. 

  De campingwinkel is vanaf donderdag 16 augustus 09:00 uur tot zondagavond 19 augustus 00:00 uur open. Op maandagochtend opent de campingwinkel opnieuw tussen 07:00 uur en 12:00 uur. 

 • Camper camping?

  Als je met een camper, caravan, auto met daktent of vouwwagen komt, heb je een aanvullend Camper Camping-ticket nodig (€79,- incl. servicekosten). 

  Let op: alleen campers, caravans en vouwwagens die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Is het voertuig langer dan 8,5m? Stuur dan een mailtje naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier. Auto's met daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig er naast te zetten.

  Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel zo’n vaste gasinstallaties hebben, dient een recente (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 190 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Voor de trekkende auto van een caravan is geen extra parkeerticket nodig. Je parkeert je auto op de parking van de Camper Camping. Wil je gebruik maken van een camper of caravan maar kun  je de camper/caravan niet zelf op het terrein plaatsen? Het is toegestaan om een camper of caravan door iemand anders, die niet in het bezit van een ticket is, op het terrein te laten plaatsen. Deze persoon kan de camper/caravan op het terrein plaatsen en vervolgens het terrein verlaten.

  Er zijn ook Camper Camping-plekken met elektriciteit beschikbaar. Deze kosten €149,- (incl. servicekosten).  De stroomaansluiting is 6 ampère en 1380 watt en daarmee kun je prima een koffiezetapparaat gebruiken maar meerdere apparaten tegelijkertijd niet. Neem zelf je elektriciteitskabel / verlengsnoer mee! De Camper Camping-plekken met stroom liggen bij elkaar op een apart gedeelte van de Camper Camping.

  Met een Camper Camping Ticket krijg je een standplaats van 30 m² voor 1 camper/caravan/vouwwagen/auto met daktent. Er mag maximaal één (voor)tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen de totaaloppervlakte van 30 m² blijft.

  Let op: Camper Camping-tickets kunnen uitverkopen.

 • Motor op de camper camping?

  Motorrijders hebben de keuze: een Camper Camping-ticket geeft hen recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Maar je kan je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

 • Gllamcamp?

  Geen zin om met zware kampeerspullen te sjouwen of wil je graag meer luxe tijdens je verblijf? Boek een accommodatie op de Lowlands Gllamcamp!

  De Gllamcamp bestaat uit twee gedeeltes: op de Gllamcamp Basic staan eenvoudige doch comfortabele accommodaties en op de Gllamcamp DeLLuxe kun je terecht voor Comfort en Delluxe accommodaties met aanvullende voorzieningen zoals heerlijke (boxspring)bedden, koelkasten en overige faciliteiten. Gllamcamp DeLLuxe heeft bovendien een eigen badhuis en bij de diverse loungeplekken of rond het kampvuur kun je nog even lekker chillen na een mooie festivaldag. Bij de DeLLuxe kiosk haal je versgemalen bonenkoffie, heerlijke sapjes of een goed ontbijt om de dag mee te starten en natuurlijk is er ook een biertje of wijntje verkrijgbaar. Zelfs een parkeerplaats op enkele minuten wandelen van je Delluxe accommodatie op de Gllamping DeLLuxe is mogelijk!

 • Maximale afmetingen tent

  Er zijn geen maximale afmetingen voor een tent op de camping. We gaan er echter wel vanuit dat de tent in verhouding is met het aantal personen waarmee je in de tent slaapt. Zo is er ruimte voor iedereen. Legertenten zijn niet toegestaan, die kunnen hier worden gehuurd.

 • Tassen garderobe op zondag

  Op zondag wordt de polsbandjestent omgebouwd tot garderobetent. Je kunt hier je tassen en kampeerspullen tegen betaling van 1 muntje achterlaten, zodat je op zondagavond gemakkelijk en snel het terrein kunt verlaten. 

Festivalterrein

 • Openingstijden?

  Camping:
  De camping opent op donderdag 16 augustus om 09:00 uur en sluit op maandag 20 augustus om 12:00 uur. De camping en de polsbandjestent zijn 24 uur per dag open.

  ArmadiLLow:
  ArmadiLLow opent op donderdag 16 augustus om 12:00 uur en sluit op maandag 20 augustus om 12:00 uur. ArmadiLLow is 24 uur per dag open.

  Cape Lowlands:
  Cape Lowlands opent iedere dag om 10 uur.

  Planet Lowlands:
  Planet Lowlands opent iedere dag om 11 uur.

 • Tassen op het festivalterrein?

  Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan.

 • Mag ik tussendoor het terrein op en af?

  Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af. Alleen de eerste keer dat je naar de campings gaat, kun je drank (max 8l per persoon) meenemen.

 • Wat mag ik meenemen op het festivalterrein?

  Onder het kopje 'huisregels' op deze website is binnenkort terug te vinden wat wel en niet is toegestaan op Lowlands.

 • Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen?

  Alleen consumentencamera's zoals compactcamera's en smartphones zijn toegestaan op Lowlands. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera's en filmcamera's zijn voor bezoekers niet toegestaan: ook GoPro's zien wij als professionele filmcamera's en mogen dus het terrein niet op. 

  Ook je selfie stick kun je beter thuislaten: deze zijn niet toegestaan op Lowlands.

 • Zijn er lockers?

  Ja, er zijn lockers aanwezig die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Meer gedetailleerde informatie over formaten en prijzen volgt later.

 • Gevonden voorwerpen?

  Ben je iets kwijt geraakt op Lowlands? Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de twee informatiebalies die te vinden zijn op Planet Lowlands en aan de Campinglaan. Je kunt hier navragen of jouw missende item wellicht gevonden is en zo niet, je verloren item laten registreren. 

  Na Lowlands worden alle waardevolle gevonden voorwerpen zoals bijvoorbeeld paspoorten, ID kaarten en smartphones overgedragen aan de Gemeente Dronten. Zij plaatsen alle gevonden voorwerpen in de week na Lowlands op de website VerlorenOfGevonden.nl

  De overige, minder waardevolle spullen zoals o.a. kledingstukken worden naar ons kantoor gebracht. Je kunt ons een mail sturen via gevondenvoorwerpen@lowlands.nl om na te vragen of jouw missende stuk gevonden is.
Hulp nodig?

 • Toegankelijkheid?

  Lowlands wil toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Lowlands mogelijk te maken voor jou? Dan bekijken we graag samen met je wat de mogelijkheden zijn. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 augustus 2018

  Staat jouw vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@lowlands.nl

 • Eerste hulp en apotheek?

  De EHBO-posten op Lowlands zijn de hele dag en nacht geopend. Ook vind je op Lowlands een apotheeksteunpunt. Je kunt hier terecht voor eenvoudige middeltjes tegen simpele kwalen. Ook recepten kunnen in behandeling worden genomen.

 • Kolven?

  Kolven is mogelijk bij de centrale medische post, je hoeft je hiervoor niet aan te melden. 

 • Medicatie meenemen?

  Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring meenemen naar Lowlands. Dit wordt door onze medische dienst bij de festivalentree gecontroleerd.

  Medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring. Dit wordt door onze medische dienst bij de festivalentree gecontroleerd.

 • Zwanger?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Lowlands te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. 

 • Verminderd mobiel?

  Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Ook is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten.

  Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via info@lowlands.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Lowlands. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 augustus 2018.

 • Mindervalidencamping?

  Er is een mindervalidencamping met meer ruimte tussen de tenten en invalidentoiletten en -douches. Er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken, maar eventuele accu's kun je bij de aangrenzende medische post opladen. Om vergunningstechnische redenen is het niet mogelijk om met een camper of caravan op de mindervalidencamping te staan.

  Wil je een plek aanvragen op de mindervalidencamping? Neem dan vóór 1 augustus 2018 contact met ons op via info@lowlands.nl om de mogelijkheden te bespreken. 

Op de hoogte blijven

 • Social media?

  Wil je op de hoogte blijven? Volg Lowlands dan via Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met de hashtag LL17, vinden we leuk!

 • App?

  Ook dit jaar is er natuurlijk weer een Lowlands app. Download de Android versie hier en de iOS versie hier of zoek op 'Lowlands 2017' in je store.

 • Nieuwsbrief?

  Meld je aan voor de enige officiële Lowlands nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates. Aanmelden kan door naar beneden te scrollen op deze website en je e-mailadres in te vullen in het vakje.

Huisregels

 • Volledige huisregels?

  Wees lief en heb lol! Let op jezelf en elkaar en vergeet niet voldoende te eten en te drinken. De volledige huisregels kun je hier lezen.

 • Beveiliging?

  Op het gehele terrein wordt toezicht gehouden d.m.v. beveiligingscamera's, security en politie, maar toch zeggen wij: laat je waardevolle eigendommen thuis en laat ze niet in je auto of tent achter. Bij de festivalentree is een lockerservice, berg daar veilig je spullen op.

 • Crowdsurfen?

  Is gevaarlijk en verboden, al jaren!

 • Drugs?

  Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie zullen o.a bagage, auto's, caravans en campers hierop doorzoeken. Justitie hanteert een gedoogbeleid van 5 gram softdrugs per persoon.

 • Hinderlijk gedrag?

  Het sjouwen met planten en meubels is leuk, maar niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor ander hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de feestvreugde.

 • Fotografie, video- en audio-opnames?

  Filmen (met handycam, GoPro e.d.) mag op de campings, niet op het festivalterrein. Geluidsopnames maken is verboden. Alleen huis-tuin- en-keukenfototoestellen (geen fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera's) zijn toegestaan op het gehele terrein. Selfiesticks zijn niet toegestaan.

 • Glas, blik en drank?

  Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als non-alcoholisch), en alléén op de camping. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen.

 • Handel en reclame?

  Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings, de parkeerterreinen, de toegangswegen en omliggende NS-stations.

 • Huisdieren?

  Huisdieren worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping. 

 • Leeftijd en legitimatie?

  Festivalbezoekers moeten bij aankomst zowel een geldig ticket als een geldig legitimatiebewijs laten zien. Bezoekers die 18 jaar of ouder zijn, krijgen een ander polsbandje dan bezoekers onder de 18 jaar (aan wie wij géén alcohol schenken). Wij adviseren een minimumadviesleeftijd van 16 jaar, maar ook bezoekers jonger dan 16 zijn welkom. Ook tijdens het weekend geldt legitimatieplicht, net zoals in de rest van Nederland. De volgende legitimatiebewijzen zijn geldig: rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.

 • Toegangscontrole?

  Houd er rekening mee dat er bij de toegang tot het festival of op het terrein zelf gecontroleerd kan worden, inclusief inbeslagname van niet toegestane spullen. In beslag genomen spullen worden voor risico van de eigenaar bewaard tot na afloop van Lowlands, tenzij sprake is van wettelijk verboden zaken. Controle kan geschieden door middel van visitatie (controle van bagage en auto's, caravans, tenten en campers); privaatrechtelijke, oppervlakkige veiligheidsfouillering (oppervlakkige betasting van de kleding, zakken en eventueel schoenen); en fouillering door politie. Bij weigering van een of meer van deze controles wordt de bezoeker geen toegang (meer) verleend.

Celebrate Safe

 • Voor het feesten?

  Kijk voordat je naar het evenement gaat naar de weersvoorspellingen. Neem bij erg warm weer een petje en zonnebrand mee om een zonnesteek te voorkomen. En hou er rekening mee dat het bij een fikse regenbui of 's nachts flink kan afkoelen. Let op je waardevolle spullen (ook in je tent en auto) en pas op voor zakkenrollers. Er zijn kluisjes op het evenement aanwezig. We monitoren de weersverwachtingen en laten je tijdig onze veiligheidsadviezen via de videoschermen en/of presentatoren op de podia weten. Volg instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Let op zakkenrollers of diefstal uit je tent. Neem daarom zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het festival. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben, berg deze dan op in een locker bij de festivalentree. Bewaar je 's nachts waardevolle spullen in je tent, zorg dan dat deze zo ver mogelijk van de ingang van de tent liggen en het liefst onder je (lucht)bed.

 • Gebruik van alcohol en drugs?

  Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs weet je wel. Maar pas vooral op met het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet teveel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd teveel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als het mis gaat sterven de meeste mensen door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het evenement gaat, dit kan niet op het evenement zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

 • Medische hulp?

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 • Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Het effect van alcohol en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

 • Drugs en de wet?

  Zowel hard- als softdrugs zijn volgens de wet niet toegestaan op het evenement. Wiet en hash worden tot 5 gram gedoogd. Als je drugs op zak hebt, word je overgedragen aan de politie. Deze zal een proces-verbaal opmaken wat kan resulteren in een boete of een taak- of gevangenisstraf. De beslissing over de straf zal gemaakt worden door het Openbaar Ministerie. Met een straf loop je ook de kans op een strafblad. Let op; als je een boete direct betaalt dan krijg je automatisch een strafblad. Dit kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld je baan. Voordat je door de politie gehoord wordt, kan je bijstand van een advocaat krijgen. Vraag de politie naar de mogelijkheden van een advocaat en laat je goed informeren.

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Yourope?

  Lowlands is aangesloten bij Yourope, een organisatie die staat voor acceptatie van culturele diversiteit op Europese festivals. Kijk op hun website om te zien wat ze allemaal doen.

En verder?

 • Contact?

  Heb je ondanks alle info toch nog een vraag? Stuur een mail naar info@lowlands.nl