Group 2 Copy 15
De iconische schoorstenen

Ode aan de ArmadiLLow

De legendarische schoorstenen die jarenlang als entree boven het festivalterrein piekten zijn omgebouwd tot een misschien nog wel legendarischere 24uurstent. Dit jaar voor het derde jaar te vinden op Lowlands: de ArmadiLLow! Deze plek is danstent-grand-café-klimrek-24uursgebied-hart van Lowlands, die donderdag als eerste opengaat en maandag de laatste die sluit. Er gaan nu al magische verhalen rond over bijvoorbeeld het optreden van David Vunk, die in 2018 de tent afsloot. Hoog tijd om eens in te zoomen in dit prachtwerk.

Wie wat hoe waarom?
De ArmadiLLow is dé nieuwe eye-catcher van Lowlands. Al vanaf camping 1 kun je de omgebouwde schoorstenen zien pieken vanaf het festivalterrein. De vijf schoorstenen, ontworpen door Peter te Bos, waren van 2002 t/m 2016 de ingang van het festivalterrein. Bij het zilveren jubileum zijn deze opvallende blikvangers omgebouwd tot een nieuwe 24uursgebied met een ‘klaar voor de toekomst’ gevoel. Lees hier meer.

De ArmadiLLow is het nieuwe stadshart van Lowlands. De oranje met zwarte tent geeft vorm aan het nieuwe 24 uurs gebied en bevat o.a. lounge-gebieden, eetgelegenheden, een dance-stage en radio-stations. Het concept is ontworpen door Niels Peeters en Hansje van Halem. Tentech heeft het concept en de opbouw begeleid. Meer weetjes en cijfers lees je in dit artikel.

Lowlanders in de ArmadiLLow

De ArmadiLLow valt op, dat is zeker. De hele dag kan er wat gehangen, gechillt, gedanst of gegeten worden. Het is dé ideale plek om je vrienden te ontmoeten, of als je ze echt kwijt bent, om nieuwe vrienden te maken. Er is lekker eten, het is je midday-break, je powerstarter aan de begin van de avond of je knaller van een afsluiter. Ook muzikaal is dit dé ontmoetingsplek van Lowlands. Het muzikale DNA van Lowlands komt hier samen en is uiteenlopend van gitaarmuziek met world-invloeden tot indie en hiphop. Wisten jullie dat er vorig jaar meer dan 45 DJ’s en 4 verschillende radiostations de ArmadiLLow als thuisbasis hadden?!

Hoe ervaart de Lowlander deze nieuwe aanwinst? Mensen beschrijven de ArmadiLLow als een vrijhaven waar je in de middag al op disco kunt dansen of waar je met een half afgebroken tak het lekkerst danst totdat het licht wordt. Je spoelt aan in de ArmadiLLow en blijft er vervolgens veel langer hangen dan de bedoeling is. Meer lezen, klik dan hier.

Kort gezegd: de Lowlander is zo in de ban van het nieuwe 24uursgebied. Er is zelfs een Spotify fanplaylist aangemaakt. We citeren: “Inspired by the legendary 24HOUR tent at Lowlands Festival”. Volg ‘m hier.

Vunky afsluiter
De tent is nog maar twee edities jong, maar kent nu al legendarische momenten: op de maandag ochtend van Lowlands 2018. Na een ijzersterke set in de X-Ray gedaan te hebben verrast David Vunk de nachtvlinders met een verrassingsoptreden. De Rotterdammer pompt tot in de middaguren zijn beats over de laatste overgebleven strijders. Voor degenen die het gemist hebben, bekijk hier beelden van dit magische moment. Of lees hier het zondagnachtverslag van 3voor12.

Lowlands maandag-malaise 
Allemaal heel leuk, dat 24 uur non-stop kunnen doorgaan, maar de vraag blijft uiteindelijk… is het dat allemaal wel waard? Hoe groot is de maandagmorgenmalaise? Vice duwde op de maandagochtend een camera in de hoofden van de fris en fruitige Lowlanders en stelde ze deze prangende vraag.
Benieuwd naar het antwoord? Kijk hier het filmpje.


Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15