Group 2 Copy 15
X-Ray van eigen bodem

Hollandse meesters in de X-Ray

Complexe beats, eigenzinnige sets, vernieuwend, ambitieus, jong talent of juist veteraan: de dansnachten in de X-Ray zijn heet, veelzijdig en lang. Er is opvallend veel nieuw Nederlands talent aan het doorbreken op een spannende en verfrissende manier. Daarom dit jaar extra veel nationale helden in de nachten van de X-Ray: hoog tijd ze eens in de spotlights te zetten. 

Legowelt

Legowelt staat met zijn set: ‘presents Gladio Live’ op Lowlands. In een interview met deze synthmaestro bespreken ze zaken als muzikale collectorsitems, zijn grote kennis over vintage synths, sound effecten en over de koekkruimels tussen zijn apparatuur. Dat laatste maakt hem trouwens niks uit. Hij zegt hierover:

 “I don't see myself as a collector either I just eat cookies over my Jupiter 8 and really don't care if the crumbs come in the sliders...which they definitely do. That's not something a collector would do with a Jupiter 8.”

Lees hier het hele interview met Magnetic Mag.

Identified Patient

Identified Patient gaat in gesprek met 3voor12 over zijn twee nieuwe EP’s en zijn ‘favs’. Over zijn track ‘Geen Syndroom’ zegt hij zelf: ‘Hoe dat is ontstaan is ook te gek: ik kwam in de studio aan, alles werkte, het ging in één keer…het kwam allemaal los. Ja, ik ben gewoon heel blij met hoe het klinkt.’

Luister hier het hele gesprek. 

KI/KI 

KI/KI is nog maar 22 jaar, maar ze draait nu al urenlange sets in underground clubs. Haar droom is draaien in Berghain en ze heeft een grote passie voor 90s tracks. Hierover zegt ze in een interview met Glamcult:

 “I discovered all kinds of music, mostly from the ’90s. It was something I had never heard before. I was so impressed by the craziness and the amount of energy every track had. Rarely had I witnessed music dragging my emotions back and forth like that. I was wondering why I was hearing this for the first time? Why was nobody playing this?”

Dit en meer lees je hier in het hele interview.

  

Upsammy

Nog een 22 jarige dame in dit artikel is upsammy. NRC schreef een stuk over deze dame, waarin ze schrijven: “Als je haar achter de draaitafels ziet – rode wangen, polo, blik omlaag – lijkt ze niet het type dat illegale raves organiseert met vrienden”. Zelf zegt upsammy, alias Thessa Torsing: “Ik vind het belangrijk om verrast te worden tijdens een dj-set. Ik wil niet moeten leunen op drugs om lol te hebben. Ik wil de gekkigheid horen in de muziek.”

Lees hier het artikel upsammy in het NRC.


Mad Miran

Noisey ging in gesprek met mad miran. Een eerlijk gesprek waarin ze vertelt hoe zenuwachtig ze kan zijn voor een optreden. Ook gaf Noisey haar een wegwerpcamera mee om haar clubtour door Europa vast te leggen.

Noisey: “Ik besloot haar op te halen op Schiphol toen ze van een optreden in Finland kwam, om de overgebleven camera over te nemen, maar ook om het met haar te hebben over haar afgelopen jaar. Dat vond ze een goed idee. “Kan, maar ik wil daarna wel gelijk door naar De School voor de set van Objekt en Stingray,” stuurde ze. “En kan je misschien een fles wijn meenemen? Alles op Schiphol is duur.”

Lees hier het hele interview met mad miran.


DJ Marcelle 


DJ Marcelle heeft al heel wat draai-uurtjes achter de rug, maar saai maakt ze het niet voor zichzelf. Ze zoekt muzikale grenzen en mogelijkheden, en draait naar eigen zeggen 95% nieuwe muziek. Tegen 3voor12 zegt ze hierover: 

 “Ik wil over muzikale en culturele grenzen heen draaien. Afrikaanse teksten over techno. Noise over breakbeat. Altijd met drie platenspelers tegelijk. Meestal lukt het, maar het kan ook mis gaan. Ik wil echt iets nieuws creëren, volgens sommigen meer als een jazzmuzikant.”

Luister en lees hier haar gesprek met 3voor12.

Antal 

In 2014 stond Antal samen met Hunee in de X-Ray, waar zij samen een legendarisch optreden verzorgden. Ze waren officieel geen duo, maar overal waar ze daarna kwamen begonnen mensen over deze marathonset en iedereen wilde ze gezamenlijk boeken. Hunee zegt zelf hierover tegen 3voor12: ‘Elke keer dat ik in Nederland draai, komen mensen op me af die over die avond beginnen.’ Deze zomer keren ze allebei terug naar Lowlands. Antal staat in de X-Ray voor een all-nighter en Hunee in de Bravo. 

Lees hier over Hunee’s ervaringen op die ene veelgeprezen avond en hier lees je meer over Antal, die naast gevierd DJ ook eigenaar is van label en platenzaak Rush Hour in Amsterdam.  

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15