Group 2 Copy 15
Nieuwe muziek en more to come!

The National

Goed nieuws voor de fans van The National! Op 17 mei brengt de band het nieuwe album 'I Am Easy To Find'  uit. Bij dit album verschijnt ook een short film die wordt geproduceerd door Acadamy-Awardwinnaar Mike Mills. Gelukkig hoef je niet tot die tijd te wachten, want hun nieuwste single 'Lightyears' is nu al te beluisteren. Deze track komt inclusief videoclip met daarin alvast de eerste beelden van de short film! Check 'm hier:

Eerder in maart verraste The National ons al door met een totaal andere sound te komen dan we van de mannen gewend zijn in single 'You Had Your Soul with You'. Denk aan staccato drums, vioolpartijen en een duet met zangeres en voormalig David Bowie bandlid Gail Ann Dorsey. Leadzanger Matt Berninger laat in deze track zelfs zijn kenmerkende bromstem even voor wat het is.

Heb je hem nog niet gehoord? Beluister hier!


Deze week werd ook bekend dat er een short film met Oscar-winnares Alicia Vikander wordt geproduceerd. En of dat nog niet genoeg goed nieuws is, plakken de mannen daar ook nog gelijk even een wereldtournee achteraan, waarbij ze natuurlijk ook weer een bezoek brengen aan Lowlands. We kunnen niet wachten!

Photo: Graham Macindoe

Met de komst van het nieuwe album hebben de indierockers alweer acht albums op hun naam staan. Het vorige album Sleep Well Beast kwam uit in 2017 en werd mega goed ontvangen. Ze verkochten dat jaar twee keer AFAS Live volledig uit en bij die shows duurde het nog geen kwartier of frontman Matt Berninger stond tussen het publiek. Tijdens dit concert leerden we The National van een andere kant kennen waarbij felle gitaren en boze grommende klanken werden afgewisseld door tranentrekkers waarbij ze de hele AFAS Live stil wisten te krijgen. Dit belooft wat voor Lowlands 2019!

Meer weten over The National?
In deze grappige video bespreekt The National uiteenlopende zaken waar je ze niet vaak over hoort zoals paddo’s, Nicki Minaj, automatische toiletten en The Police.


Lees hier het interview met bandlid Aaron Dessner over het succes van album Sleep Well Beast, het album waarmee ze hun eerste Grammy Award wonnen. Ze vielen in de prijs voor Best Alternative Album 2018 en wonnen daarbij onder andere van overige genomineerden als Arcade Fire, The Gorillaz en LCD Soundsystem.

Ga naar artikel
Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15