03 april 2018

PATTI SMITH - AN EDUCATION IN COUNTERCULTURE

PATTI SMITH - AN EDUCATION IN COUNTERCULTURE

De levende legende Patti Smith leverde in 1975 met haar album Horses het geboortekaartje voor de punk af. Nu een klassieker, maar destijds een wereldschokkende plaat: muziek zonder excuses, woorden als daden, een poëtische oerkreet met twee middelvingers hoog in de lucht. 

Als artiest, dichter en activist was Smith een sleutelfiguur in de New Yorkse tegencultuur in de jaren zestig en zeventig, dé broedplaats voor de kunst, muziek, literatuur en film die de basis vormen van onze huidige popcultuur. 


Tegelijkertijd werd er in het Amerika van toen fel gestreden voor burgerrechten, wereldvrede en een duurzame samenleving – thema’s die anno 2018 actueler zijn dan ooit.

Op zaterdag 26 mei vertelt Patti Smith in het DeLaMar Theater over die tijd, samen met Bob Dylan-biograaf Sean Wilentz en Lenny Kaye, rock-’n-roll-historicus en Smith’s vaste gitarist vanaf het allereerste begin. 


Aan de hand van originele foto’s, unieke filmbeelden en heel veel muziek hoor je tijdens het Nexus-symposium An Education in Counterculture het persoonlijke verhaal van de Godmother of Punk, waarin ongetwijfeld ook namen als Allen Ginsburg, Bruce Springsteen, John Cale, Iggy Pop, de Ramones, Michael Stipe, Talking Heads en Robert Mapplethorpe en de legendarische club CBGB voorbijkomen. 

 

Een belangrijk verhaal over hoe je met kunst, karakter en protest de wereld wakker kunt schudden – toen, maar zeker ook vandaag.

 

An Education in Counterculture

Zaterdag 26 mei 2018 

13:30–17:30 uur

DeLaMar Theater Amsterdam

Meer info en tickets: hier >>>

21 oktober 2018

Ruth Klückers winnaar Kick That Ass Award

02 oktober 2018

Stagiair(e) voor LL19 gezocht

28 augustus 2018

Data Lowlands 2019

27 augustus 2018

Lowlands 2018 aftermovie