21 juni 2018

Het wetenschapsprogramma is bekend!

Het wetenschapsprogramma is bekend!

Op Lowlands zie je niet alleen de allerbeste muziek, comedy en theater, je scoort ook je dagelijkse portie braintainment! Speciaal voor alle diepe denkers en sciencefreaks is er het wetenschapsprogramma. Naast de tien onderzoeken van LL Science, bestaat dit programma ook uit de talkshow Tegenlicht Talks en de dagelijkse Nationale Wetenschaps Quiz van de VPRO.

ONDERZOEKEN BINNEN LOWLANDS SCIENCE

Kan je praten in 3D? Helpt alcohol bij het spreken van vreemde talen? Kan je hints spelen met een robot? De wetenschappers van LL Science zetten onder andere hun tanden in deze vraagstukken en gaan een heel weekend lang op onderzoek uit. Dit jaar onderzoeken Hogeschool Utrecht, Radboud Universiteit, Maastricht Universiteit, Meertens Instituut, Imec, Wageningen University & Research, Rijksuniversiteit Groningen en Tilburg Universiteit de proefkonijnen op Lowlands. Hier vind je een overzicht van de tien onderzoeken. Het LL Science programma is een samenwerking van Lowlands, BKB | Het Campagnebureau en New Scientist.

Benieuwd hoe dat er vorig jaar uitzag? Check hier de LL Science 2017 special van New Scientist!

VPRO X NEW SCIENTIST TEGENLICHT TALKS

Wetenschap en technologie spelen een belangrijke rol in onze cultuur. Je zou bijna kunnen zeggen: onze cultuur ís wetenschap en technologie. Wat is de toekomst van de technologische mens? Eten we straks alleen nog kweekvlees? Wanneer gaan we breinen met elkaar verbinden? Onder andere Damiaan Denys, Marjan Slob, Peter de Keizer, Bettina Sorger, Katleen Gabriels en Edgar du Perron geven antwoord op deze en andere vragen tijdens de talkshow Tegenlicht talks, gehost door VPRO en New Scientist. Het volledig programma van Tegenlicht Talks staat hier.

Bovendien worden dagelijks 9 relevante Tegenlicht uitzendingen vertoond; zie het programma hier.

NATIONALE WETENSCHAPS QUIZ

Knappe koppen opgelet! Ook dit jaar presenteert de VPRO weer een speciale Lowlandseditie van de 25-jarige Nationale Wetenschapsquiz, onder leiding van wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en Rob van Hattum, documentairemaker bij de VPRO en Chief Science Officer van het sciencemuseum NEMO. Elke dag om 17:00 uur in Echo krijg je tien pittige vragen voor je kiezen, die aan de hand van diverse wetenschappelijke experimenten live geïllustreerd worden. Tuurlijk: multiple choice en petje-op, petje-af klinken misschien makkelijk, maar alleen de echt snuggere zekerbeterweters mogen in de finale strijden om de eer en een toepasselijke prijs. Niks gewonnen? Toch wat geleerd: de Nationale Wetenschapsquiz is wetenschappelijk bewezen spannend.

Bekijk het volledige Lowlands wetenschapsprogramma.

21 oktober 2018

Ruth Klückers winnaar Kick That Ass Award

02 oktober 2018

Stagiair(e) voor LL19 gezocht

28 augustus 2018

Data Lowlands 2019

27 augustus 2018

Lowlands 2018 aftermovie