20 mei 2019

Het wetenschapsprogramma is bekend!

Het wetenschapsprogramma is bekend!

Het wetenschapsprogramma is bekend. Ook dit jaar is er op Lowlands weer genoeg spreekwoordelijke voeding voor je brein te vinden!

Kunnen we met onze gemoedstoestand apparaten beïnvloeden? Welke stoffen kun je uit urine halen? Kun je Artificial Intelligence om de tuin leiden? Hoe ontstaat en verandert een taal? Zomaar een greep uit de vragen die de wetenschappers van LL Science tijdens Lowlands 2019 proberen te beantwoorden. Het LL Science programma is een samenwerking van Lowlands, BKB | Het Campagnebureau. en New Scientist NL waarbij universiteiten en hogescholen uit heel Nederland Lowlands als proeftuin gebruiken. Naast 11 onderzoeken van LL Science bestaat het wetenschapsprogramma ook uit de dagelijkse talkshow New Scientist Live in de Echo. Zo vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder op vrijdag over de werking van het menselijk brein in relatie tot muziek. De overige twee sprekers worden later bekendgemaakt. Ook de VPRO is weer van de partij met de razendpopulaire De Nationale Wetenschapsquiz. 

Bekijk hier het volledige LL19 Wetenschapsprogramma én beluister hier de podcast over LL Science.