11 juli 2019

Shortlist De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is bekend!

Shortlist De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is bekend!

De jury van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd heeft zich grondig over de longlist van 438 inzendingen gebogen, en om te voorkomen dat typemachines en bureau's door de ramen zouden vliegen, is er een uniek besluit genomen: er zijn dit jaar geen drie, maar vier shortlisters bekendgemaakt! Deze vier winnaars krijgen allemaal twee tickets voor Lowlands 2019.

De gelukkigen zijn:
Maria Kager – De ander
Nicole Kaandorp – Linnen
Roddia Rumahloine – Plastic Cannoli
Bob van Leeuwen – Microdrama: Barry gaat ervantussen

De jury bestaat uit: juryvoorzitter Stella Bergsma (schrijver en columnist), Ivo Victoria (auteur en literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar), Thomas de Veen (literair recensent bij NRC) en Sophie Zijlstra (docent Querido Academie en fondsauteur). De definitieve winnaar wordt tijdens Lowlands 2019 bekendgemaakt.