06 augustus 2019

New Faces

New Faces

A Campingflight to Lowlands Paradise werkt in 2019 samen met New Faces. Dit project zet nieuwkomers in Nederland, vaak vluchtelingen en asielzoekers, in als vrijwilligers om bijvoorbeeld festivals voor een bepaalde periode met helpende handen te versterken. Een festival is immers ideaal om nieuwkomers een sociale springplank te geven: laagdrempelig, energiek en positief gestemd – veel feestelijker kan het bijna niet. Werkervaring en het opbouwen van een nieuw netwerk zijn voor iedereen sleutels tot een plek in de maatschappij. Of zoals een New Faces-deelnemer tevreden stelt: “Een ongelofelijke ervaring. Ik heb kennisgemaakt met allerlei nieuwe dingen en nieuwe mensen. Ik heb ook nieuwe tradities, gewoontes, kunst, muziek en culturen leren kennen.” Op Lowlands worden de 20 nieuwkomers begeleid door de EnschedePloeg-UT, die al alle 27 jaren LL enthousiaste en ervaren sitecrewleden en stagehands levert.


Lowlands steunde de afgelopen 2 jaar jonge Syrische ondernemers in het opzetten van een eigen foodtruck. Betere falafel proef je nergens! Kom op Cape Lowlands tussen Bravo en Sexyland genieten van deze en andere heerlijke Syrische specialiteiten bij Mama’s Keuken. Inmiddels ook een enorm succes op andere festivals.


Ga ook langs bij Lowlands’ chicste toilet en douche gelegenheid van Stichting Vluchteling op Planet Paradise. Deze staan in schril contrast met de abominabele sanitaire voorzieningen in vluchtelingenkampen zoals in Irak, Venezuela en Myanmar. Deze crisissen dreigen vergeten te worden terwijl de nood onverminderd torenhoog is. Door gebruik te maken van deze betaalde voorzieningen steun je de werkzaamheden van Stichting Vluchteling in deze crisisgebieden


Een wat meer luchtige draai aan dit thema vind je op zaterdagnacht in de Lima bij Yallah! Yallah! waar je kunt dansen op oosterse partykrakers van nul tot nu. Van Libanon tot Marokko en van Atlashiphop tot Perzische reggaeton: knoop je keffiyeh goed vast en ga los op de heetste klanken uit het oosten.