01 oktober 2020

LL Science wint Irispenning 2020

LL Science wint Irispenning 2020

Hoera! Zojuist werd bekend dat Lowlands Science de Irispenning 2020 voor Excellente Wetenschapscommunicatie heeft gewonnen. Deze prijs is in 2019 in het leven geroepen door NEMO Science Museum, Rijksmuseum Boerhaave en Teylers Museum en bestaat uit een geldbedrag van tienduizend euro, beschikbaar gesteld door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en een penning, vervaardigd door Jennifer Hoes. Morgen zie je hier meer over in De Vooravond om 19.00u op NPO1 en komende maandag wordt de prijs tijdens de Avond van Wetenschap & Maatschappij uitgereikt.

Lowlands Science is het wetenschapsprogramma van Lowlands en wordt georganiseerd door Lowlands, BKB en New Scientist. Ieder jaar worden wetenschappers, universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en vakgroepen uitgenodigd om wetenschappelijk onderzoek op het festival uit te voeren.

Meer informatie over de Irispenning vind je hier.