Group 2 Copy 15
19 november 2020

Bouw grootste solar carport wereldwijd van start!

Artboard Copy
Bouw grootste solar carport wereldwijd van start!

Vandaag is Solarfields Nederland in Biddinghuizen op de parkeerterreinen van Lowlands begonnen met de bouw van de grootste solar carport wereldwijd. Vanaf mei 2021 leveren 90.000 zonnepanelen groene stroom voor zo'n 10.000 huishoudens. Wil je alvast zien hoe je volgend jaar je auto parkeert? Check de video! 


De zonnepanelen die worden gebruikt voor deze grootschalige solar carport, zijn bijzonder. De cellen in deze panelen hebben de eigenschappen om aan beide zijden licht om te zetten naar energie. Het licht wat door de grond gereflecteerd wordt, kan hierdoor ook worden benut. Hierdoor is de energieopbrengst hoger dan bij het gebruik van reguliere zonnepanelen. 

De oppervlakte van het duurzame parkeerterrein beslaat in totaal 35 hectare en biedt daarmee ruimte voor 15.000 auto’s. Met behulp van 90.000 zonnepanelen levert het systeem een vermogen van 35 MWp, wat betekent dat straks zo’n 10.000 huishoudens van groene stroom kunnen worden voorzien. Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van zo’n 100 festivalweekenden per jaar. De solar carport wordt in mei 2021 operationeel en blijft permanent op deze locatie staan.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15