05 juli 2021

Tussentijds testen

Tussentijds testen

Binnenkort beslist de overheid welke eisen aan een meerdaags festivalbezoek worden gesteld.

Indien je niet volledig beschermd bent, gaat tussentijds testen een rol spelen. Een negatieve test is immers maar 40 uur geldig, en dat betekent volgens de huidige regels dat je óp Lowlands tussentijds getest moet worden als je niet volledig beschermd bent*.

Een hoop gedoe dus, dat simpel voorkomen kan worden. De makkelijkste manier is om je zo snel mogelijk te laten vaccineren. Met een vaccinatiebewijs in je CoronaCheck-app kun je straks zo doorwandelen bij de festivalpoort. Bovendien weet je meteen zeker dat je beschermd bent tegen het virus, nogal een win-win dus.

Het alternatief is dat je je voor én tijdens het festival moet laten Testen voor Toegang. En dat kost sowieso moeite en tijd, die je veel beter kunt besteden. Begrijp ons goed: we willen niemand een vaccinatie opdringen, jouw lijf is jouw lijf.

* Volledige bescherming volgens het RIVM: 1 x Janssen-vaccinatie of 2 x andere vaccinaties of 1 x vaccinatie + verklaring dat je corona gehad hebt of een geldig coronaherstelbewijs.