13 oktober 2021

Feest! Uitreiking Kick That Ass Award 2021

Feest! Uitreiking Kick That Ass Award 2021

Vanaf 16 oktober is Eindhoven tijdens Dutch Design Week 10 dagen lang de designhoofstad van de wereld en op woensdag 20 oktober wordt tijdens een gratis toegankelijk feest in het Ketelhuis de winnaar van de roemruchte Kick That Ass-Award 2021 bekendgemaakt. DJ’s Joost van Bellen en St. Paul zorgen voor ass-kicking muziek, er zijn 100 gratis pizza’s en 400 gratis flesjes bier en we gaan door tot middernacht. Op = op en vol = vol, dus kom op tijd! De bar blijft uiteraard open als de gratis pizza’s en bier er doorheen zijn.

De Kick That Ass-Award is een initiatief van Maarten Baas en Lowlands en wordt jaarlijks uitgereikt aan een afstudeerder van Design Academy Eindhoven die het afstudeerjaar heeft gebruikt om -ongeacht adviezen of opdrachten- binnen zelf gestelde kaders een authentiek werk te maken. De winnaar wordt bepaald door een uiterst subjectieve jury bestaande uit award initiator Maarten Baas en de winnaar van het vorige jaar; Hattie Parker. Op basis van een gezond onderbuikgevoel bepalen zij welk project dusdanig ass-kicking is dat het mag worden bekroond met een unieke bokaal. Lowlands stelt een geldprijs van €2.500,- ter beschikking en plaatst het project prominent op Lowlands 2022. Daarnaast krijgt de winnaar de opdracht om de bokaal voor zijn of haar opvolger te ontwerpen.

De Kick That Ass-award is in het leven geroepen omdat studenten in hun examenjaar aan een veelheid van eisen en verwachtingen moeten voldoen. De award is hierop een uitzondering, want hiervoor gelden simpelweg geen criteria: Er hoeft geen diepgravend onderzoek aan ten grondslag te liggen en geen oplossing voor een probleem gevonden te worden. Daarnaast hoeft het werk geen betere wereld te beloven en geen revolutionaire materialen te bevatten. Sterker nog: het werk hoeft niet eens een functie te hebben. Vaak tegen de stroom in maar altijd met een doel voor ogen. Een waardig Kick That Ass-project straalt de energie, het werkplezier, de urgentie en de eigenheid uit die de student erin heeft gelegd. En guess what: vaak zijn dit de meest revolutionaire, diepgravende, probleemoplossende en met een beetje mazzel zelfs functionele projecten.

UITREIKING KICK THAT ASS AWARD 2021
Woensdag 20 oktober | Ketelhuis – Eindhoven | 17:00 – middernacht
Net als bij alle andere horecagelegenheden dienen bezoekers een geldig vaccinatiebewijs, een negatieve coronatest van maximaal 24 uur oud of een officieel geldig corornaherstelbewijs te tonen.