Group 2 Copy 15
08 juni 2022

Het wetenschaps-programma

Artboard Copy 4
Het wetenschaps-programma

Bij het Lowlands wetenschapsprogramma laat je je hersens kraken, test je je eigen kennis en zie je de nieuwste ontwikkelingen binnen uiteenlopende takken van wetenschap. Dus diepe denkers en sciencefreaks opgelet!

Bij Lowlands Science worden  door wetenschappers, universiteiten en onderzoekers elf breinbrekende onderzoeken uitgevoerd waar je zelf aan kunt deelnemen. Lowlands Science wordt mede-mogelijk gemaakt door de Nationale Wetenschapsagenda en georganiseerd door Lowlands, BKB en New Scientist. 

Bij de Kleinste Collegezaal van Nederland van New Scientist volg je dagelijks minicolleges van toponderzoekers en wetenschapsjournalisten – nieuwe ideeën gegarandeerd!

Dagelijks om 17:25 uur worden in Echo bij VPRO's Nationale Wetenschapsquiz je verstandelijke vermogens op de proef gesteld tijdens loeipittige vragen uit de meest uiteenlopende vakgebieden – live geïllustreerd door verrassende wetenschappelijke experimenten.

Een omschrijving van alle onderzoeken en programmaonderdelen lees je hier.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15