Group 2 Copy 15
19 juli 2022

De longlist + shortlist van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Artboard Copy 2
De longlist + shortlist van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Het moment is daar: dit is de longlist van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd! Lees hier de twintig verhalen die geselecteerd zijn door de vakjury bestaande uit Tatjana Almuli, journalist en auteur van ‘Ik zal je nooit meer’, schrijfster en actrice Jente Jong namens de Querido Academie, schrijver Ivo Victoria, Thomas de Veen, literair redacteur van NRC, Marije Vos namens Nijgh & Van Ditmar en Miriam van Ommeren, directeur van de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).

De vakjury koos van deze longlist de drie kanshebbers op de hoofdprijs: Christine Geense, David Jacobowicz en Jesse Kuiper!

Gefeliciteerd Alyssa Akkerman, Alissa van den Berg, Bauke Vermaas, Chris Kok, Christine Geense, David Jacobowicz, Ireen van der Lem, Janneke Volkerink, Jesse Kuiper, Jesse Siegers, Lies Moormann, Martijn de Frankrijker, Nikki Mulder, Nina Saelmans, Peter Hogeling, Remmelt Bot, Rogier Boogers, Siep Hendriks, Thom Wijenberg en Wouter Rozema.

De definitieve winnaar wordt tijdens Lowlands 2022 bekend gemaakt. 

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15