Group 2 Copy 15
29 juli 2022

Geen Huis Feestje

Artboard
Geen Huis Feestje

Een huis kopen? Vergeet het maar, als starter. Lowlands en Vereniging Eigen Huis maken zich dit jaar samen hard voor eerlijke kansen voor jongeren op de woningmarkt. Perfecte timing, want veel Lowlanders weten daar alles van. Hallucinante verkoopprijzen en bizar overbieden bijvoorbeeld, maar ook het beperkte woningaanbod en haast onhaalbare hypotheekeisen drijven steeds meer starters tot waanzin.

Bij hun No-living room aan LLake Lowlands vertelt Vereniging Eigen Huis je daar graag alles over. Dit niet te missen tiny house annex zenuwcentrum van de campagne Geen Huis Feestje is het hele weekend een hotspot voor droomhuizenjagers en achter-het-Fundanet-vissers. Powered by kunstenaars Hans de Tweede en Tycho, dus sowieso radicaal leuk: geef een slinger aan hun spectaculaire Rad van (On)Fortuin, kom bijtende protestleuzen op T-shirts Zeefdrukken met Twee Jongens en shop bij De Makelaarsetalage voor unieke koopwoningen.

Op zondag om 11:30 uur schuif je bovendien aan bij het Baksteenberaad in Echo, een debat over de perspectieven voor starters op de woningmarkt – of beter gezegd het dramatische gebrek daaraan. Want hoe wordt een eigen huis weer betaalbaar? Vereniging Eigen Huis begint daarvoor bij het begin: jou een podium geven om eindelijk je stem te laten horen. Wedden dat die straks tot in Den Haag te horen is? Het Baksteenberaad start op Lowlands en tourt daarna verder door Nederland. Tijd voor actie!

Panelleden Baksteenberaad:

Desirée Uitzetter (voorzitter NEPROM)
Cody Hochstenbach (stadsgeograaf en auteur ‘Uitgewoond’)
Attje Kuiken (fractievoorzitter PvdA)
Reinier van Dantzig (wethouder wonen in Amsterdam)
Karsten Klein (directeur belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis)
Journalist Marleen de Rooy modereert de discussie en Melissa Koutouzis (Woonprotest) leidt het panel in.


Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15