Group 2 Copy 15
18 augustus 2022

Luister en kijk mee op Lowlands

Artboard Copy 3
Luister en kijk mee op Lowlands

Echt alles op Lowlands zien en horen lijkt ambitieus, maar is zeker niet onmogelijk. Daar zorgen onze mediapartners wel voor, die drie dagen lang uitgebreid verslag doen van alle highlights op en rond de festivalwei. 

Neem 3FM, dat ook dit jaar weer live uitzendt vanuit hun studio naast Alpha om campinghangers en thuisblijvers te verwennen met sfeerverslagen, interviews en een wagonlading optredens en livesessies. 3FM @ Lowlands hoor je via de radio, 3FM-website en de 3FM-app op vrijdag 18:00-02:00 uur, zaterdag 16:00-00:00 uur en zondag 16:00-00:00 uur. Op vrijdag raast dj Rob Janssen van 00:00 tot 02:00 uur bovendien langs je scheerlijnen met Campingradio en op zaterdag van 00:00 tot 02:00 uur duikt Lowlandsveteraan Eva Cleven diep in de grooves van ons danceprogramma. Maar dat is nog niet alles, want 3FM nodigt een happy few Lowlanders uit om hun befaamde 3FM Backstage-sessies bij te wonen: exclusief en intiem, en nergens anders te zien dan in hun hang-out op Planet Paradise. Hou ook in de gaten of je de speciale 3FM-telefooncel ergens ziet staan, want daar kun je een persoonlijke boodschap voor de 3FM-dj’s, Lowlands of je favoriete artiest achterlaten – en meer, maar dat is een verrassing. Geen radio of app? Ga naar 3fm.nl/lowlands of volg 3FM op TikTok, Instagram, Facebook en YouTube voor live-updates, video’s, foto’s, sessies en meet & greets. Geen zorg, al dat moois is nog tot ver na het festival terug te kijken en te beluisteren, want 3FM houdt je Lowlandsflow na het festival nog de hele week vloeiend als lava.

Ook de VPRO is als vanouds op Lowlands te vinden, en hoe. De kwaliteitsduiders van VPRO’s 3voor12 doen uitgebreid verslag via 3voor12.nl/lowlands en 3voor12 Radio op 3FM. Insidertips, achtergrondverhalen, interviews, vette foto’s; je weet inmiddels hoe deze onverschrokken muzieknieuwsjagers in de wedstrijd zitten. Bij thuiskomst kun je in alle rust uitremmen met haarscherp gefilmde liveshows op 3voor12’s YouTubekanaal en website, waar je traditiegetrouw ook de traditionele terugkijktop 30 van de allerbeste optredens vindt. Pro-tip: zet je harde schijf op scherp voor je vertrekt, want VPRO TV doet op zaterdag 20 augustus (22:38 uur) en zondag 21 augustus (21:48 uur) op NPO 3 verslag van Lowlands, met Eva Koreman, Sagid Carter en Tim den Besten als je superhosts.

Goed, de classics zijn gecovered. Maar we hebben dit jaar ook een nieuwkomer: Omroep ZWART. En die belooft je Lowlandsavonturen nog completer te maken, want in een speciale editie van hun tv-programma ‘Podium ZWART’ (26 augustus om 20:25 uur op NPO 3) gaan ze op ontdekkingstocht naar de verborgen parels en gezellige losbandigheid op het festivalterrein. Welkom in Lowlands Paradise!


Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15