Group 2 Copy 15
19 augustus 2022

Club WOWW

Artboard Copy 3
Club WOWW

Club WOWW! Een nieuw initiatief om starters op de woningmarkt bij elkaar te brengen en een kans te bieden op een betaalbare en prettige nieuwbouwwoning: Wonen om te Wonen Woningen. Club WOWW gaat aan de slag om deze woningen te realiseren. Samen met starters, een gemeente en met financiers die dit initiatief willen steunen.


Voor wie?
Ben je starter op de woningmarkt en vis je al tijden achter het Fundanet? Ben je elke maand honderden euro's teveel kwijt aan huur, woon je noodgedwongen thuis bij je ouders en lijkt de droom van een eigen koophuis ver weg? Heb je goede ideeën over hoe het anders zou kunnen? En wil je je samen met lotgenoten inzetten voor een gezamenlijk woonproject?  Doe mee met Club WOWW en neem het heft in eigen handen!

Hoe werkt het?

Aanmelden
Iedere starter die op zoek is naar een betaalbare koopwoning kan zich tot eind oktober gratis en vrijblijvend aanmelden. Eind december maken we de balans op en wordt een gemeente geselecteerd waar Club WOWW het gezamenlijke woonproject voor de deelnemers gaat realiseren.

Het proces
De experts van Club WOWW gaan vervolgens op zoek naar een geschikte locatie, verdiepen zich in wat deelnemers verwachten van een prettige woonomgeving en wat ze kunnen betalen, organiseren het collectief, stellen een financieel plan op en begeleiden het bouwproces. Ze gaan langs bij wethouders, gemeenteraadsleden, financiers, woningcorporaties en projectontwikkelaars. 

Jouw sleutels
Op basis hiervan wordt een gezamenlijk wooncomplex ontworpen en gerealiseerd. Natuurlijk gebouwd met duurzame materialen én met eigen energievoorzieningen. Aan het einde van de rit krijg jij de sleutel van je duurzame, betaalbare starterswoning!

WOWW! Dit wil ik!
Schrijf je dan snel in via deze site en geef aan in welke gemeente je graag wilt wonen. Ben je geselecteerd, dan hoor je begin 2023 meer van ons. Uiteraard hoef je dan pas te beslissen of je definitief meedoet.

Waarom Club WOWW?
Club WOWW is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en Lowlands, in samenwerking met ThePositiveLab. Wij helpen een grote groep starters aan betaalbare koopwoningen. 

Waarom? Omdat we vinden dat wonen een basisbehoefte is en dat iedereen recht heeft op een passende woning. En om te laten zien dat het wél mogelijk is goede, betaalbare woningen neer te zetten én het zo te organiseren dat deze woningen ook in de toekomst betaalbaar blijven voor nieuwe generaties starters. Woningen die niet als beleggingsobject dienen, maar als collectieve voorziening nu en later.  

Samen hebben we alles in huis voor het creëren van jouw eerste thuis.


Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15