Group 2 Copy 15
21 augustus 2022

Noord Nederlands Orkest gaat niet door

Artboard Copy 3
Noord Nederlands Orkest gaat niet door

Als gevolg van een onverwachte uitloop bij de nachtelijke voorbereidingen van de Stromae show, komt het allereerste optreden van de Lowlands zondag te vervallen. Tot onze grote spijt is dit het concert van Noord Nederlands Orkest met Symfonie nr 9 van Beethoven.

Omdat er zo’n 8 uur nodig is voor de voorbereidingen van een headline show, starten de voorbereidingen al in de nacht voorafgaand aan de show. Overdag is er niet voldoende tijd voor deze voorbereidingen omdat er dan andere optredens op het podium plaatsvinden. Tijdens de nachtelijke voorbereidingen is onverwacht een vertraging ontstaan. Het bleek niet mogelijk deze vertraging in te lopen waardoor helaas besloten is de voorstelling van Noord Nederlands Orkest af te zeggen zodat de show van Stromae vanavond kan doorgaan.

Uiteraard zijn opties onderzocht om het optreden van NNO toch doorgang te laten vinden, maar aangezien zij met in totaal bijna 160 personen naar Lowlands komen, is een ander podium geen optie; deze zijn simpelweg niet groot genoeg.

De ontstane situatie is uitermate teleurstellend. Op de eerste plaats voor het NNO waarvan de musici erg uitkeken naar hun voorstelling op Lowlands. Daarnaast verheugden ook veel festivalbezoekers zich op deze eerste voorstelling van zondag en tot slot zijn wij als festivalorganisatie ook enorm teleurgesteld.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15