Luister
zaterdag 23:00 - 23:59 / Bravo

Colin Benders

Colin Benders is verslaafd – aan zijn modulaire synthesizer. Continu knutselt hij aan het gigantische apparaat vol analoge modules die hij al improviserend met elkaar in verbinding stelt. De verslavende factor is vooral dat de mogelijkheden letterlijk eindeloos zijn, en zo klinkt de elektronica van het voormalig Kyteman-brein bij elk optreden weer anders. Anders, maar toch is het resultaat hetzelfde: een overdonderende, hypnotiserende sessie waarin beats en melodieën op het ritme van de vingers van het muzikale genie de dansvloer in extase brengen.

Kunstenaars Nick Verstand & Boris Acket hebben voor het optreden een licht installatie ontworpen in samenwerking met Poul Holleman, Marcel Smit, Salvador Breed en Sjors Varkevisser.
Zijn werk onderzoekt menselijke perceptie in ruimtelijke audiovisuele omgevingen. Nick exposeerde internationaal op plekken als SXSW (US), Stedelijk Museum (NL), Art Central (Hong Kong), The Shed (USA), Paris Couture Week (FR) en werkt samen met artiesten als Björk, Iris van Herpen en Suzanne Ciani. Signalen van Colin’s modular worden real-time opgezet in een matrix van licht pilaren rondom hem op het podium, opbouwend tot een finale met krachtige lasers welk een optische illusie van een lichtplafond boven het publiek creëeren. Licht en geluid vloeien samen tot een een hypnotiserende trance.

MODULAIRE SYNTHTECHNO