- /

DROPSTUFF

Kunst kijken is leuk, maar met kunst spelen is nog veel leuker. Dat hebben ze bij DROPSTUFF.nl heel goed begrepen. Zo word je in hun beroemde Photobooth zelf tot wereldberoemd schilderij omgetoverd iedere dag staat een andere museum met een beroemd schilderij centraal. Zo levert Museum de Fundatie het schilderij 'Promenade' van Olga Sacharova, Museum De Lakenhal komt met een historiestuk met zelfportret van Rembrandt en het Mauritshuis laat ‘Het Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer verbouwen tot kiekdoos.

De Koude Kermis is een brok oud-Hollands speelplezier; van de tricky hijskraanarcade Grab the Pussy tot de Augmented Reality-attracties Carnaval des Moutons – zien is geloven – en Tijdreizigers, een escaperoom op wielen.

Op het gigantische DROPSTUFF-scherm zie je o.a. een speciaal voor LL18 gemaakte, vijf uur durende videokunst compilatie. Scheppingsverhalen gaan altijd over kolkend water, licht en duisternis, over vissen die mensen worden en sterren die ons de weg wijzen. In Once we had the world backwards and forwards tonen 11 kunstenaars de kleine lettertjes die we vergaten te lezen in het scheppingsverhaal. Deze film draait tussen 22:00 en 03:00.

Kunstenaars: Semâ Bekirovic, Melanie Bonajo, Ruben Cabenda, Daan Couzijn, Aukje Dekker, Peter van der Es, Valentina Gal, Miron Galić, Marius Mathisrud, Max de Waard en Mickey Yang.

Programma: Nest
Edit: Valentina Gal

KUNSTKERMIS ZONDER GRENZEN