- /

Dutch National Portrait Gallery

Hier maken ze geen kiekje voor in je legitimatiebewijs! Kan natuurlijk wel, maar dat is zonde want in de daglichtstudio van de Dutch National Portrait Gallery (DNPG) kun je dagelijks je portret laten schieten door de beste portretfotografen van Nederland. En die studio vind je op Planet Paradise rechts in de hoek naast Heineken, waar dagelijks van 14:00 tot 17:00 uur de winnaars van de Rabo Photographic Portrait Prize aan het werk zijn. Foto’s gemaakt door echte professionals dus!

Vrijdag beheert Sander Troelstra (winnaar 2015) de DNPG en die ziet zijn vak als jagen: “Portretfotografen zijn gevoelige mensenjagers. Ze staan altijd aan. Dat is wat ik doe. Jagen met gevoel en intuïtie.”

Zaterdag zwaait Sarah Mei Herman (winnaar 2018) de lichtmeter in de DNPG. “In mijn werk onderzoek ik relaties en intimiteit tussen mensen en het grijze gebied tussen vriendschap en liefde.”

Zondag runt Jitske Schols (winnaar 2016) de DNPG. Zij groeide op een landgoed op waar ooit 19e-eeuwse kunstenaars woonden en werkten. “Ik zoek naar een synthese van de schoonheid van het verleden en het plezier van het heden.”

Meer portretten op vind je op Instagram onder #dutchnationalportraitgallery of op www.dutchnationalportrait.gallery

PROFESSIONELE PORTRETKUNST