zondag 11:00 - 12:00 / X-Ray

LLOWGENDA - ZONDAG

Op zaterdag en zondag geven ervaringsdeskundigen uit de politiek, wetenschap, kunst, media en sport in X-Ray korte speeches van tien minuten, die het laten bliksemen in je hoofd. Onze LLowgenda is onversneden inspiratie, power en passie, rechtstreeks van de bron: jonge honden, oude helden, doordenkers en hemelbestormers.

Op zondag vertelt theaterregisseur/componist Bert Barten hoe hij bomen letterlijk een stem geeft door hun geluid om te zetten naar muziek. En wat doen al die kleerkasten in zwarte pakken ineens op Cape Lowlands? Ah: vicepremier Kajsa Ollongren houdt een pleidooi voor aandacht en onderhoud van rechten als vrijheid, democratie en persvrijheid. Kom er maar in, Wierd Duk. Deze Telegraaf-journalist en klepelzoeker ziet dat er een cultuuroorlog woedt tussen politiek-correct links en nieuw-rechts en dropt zijn vredesvoorstellen in het hol van de leeuw. 

Halil Karaaslan vertegenwoordigt zo’n driehonderd moskeeën en is de officiële gesprekspartner van de overheid. Zijn advies? De islam past juist heel goed in Nederland. Net als Iris van Lunenburg, die als Haïtiaanse baby door een wit gezin uit Emmen werd geadopteerd. Voor haar programma Iris onderzoekt brengt ze in kaart hoe Nederlanders omgaan met gemengde relaties. Spoiler: kan beter. Ook Ellen Laan ziet ruimte voor verbetering. Als de godmother van de seksuologie in Nederland doet ze onderzoek naar ongelijkheid op het gebied van seksueel genot tussen mannen en vrouwen. Hoe dichten we de orgasmekloof? Typisch LLowgenda: praatjes vullen wel degelijk gaatjes.

Zondag, 11:00, X-Ray

Foto: Iris van Lunenburg

ONVERSNEDEN INSPIRATIE VAN DE BRON