Over lowlands

 • Waar en wanneer is Lowlands 2019?

  Lowlands vindt plaats op 16 + 17 + 18 augustus 2019 op Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

  Je kunt al op donderdag 15 augustus vanaf 09:00u arriveren en op maandag 19 augustus om 12:00u vertrekken. 

 • Studie/school opdracht?

  Er zijn veel studenten en scholieren die een opdracht over Lowlands doen en we ontvangen dagelijks verzoeken om hieraan mee te werken. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met een klein aantal opleidingen nauw samen te werken en de overige verzoeken wegens tijdgebrek niet in behandeling te nemen.

 • Stage?

  Ieder jaar begeleiden we één Lowlands stagiair(e). De stageperiode loopt van maart tot september en de vacature is voor dit jaar al ingevuld. De vacature voor Lowlands 2020 wordt na LL19 gepubliceerd. Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.

 • Werken op Lowlands?

  Er zijn veel mensen die (vrijwilligers)werk op Lowlands willen doen. Wij werken alleen met vrijwilligers die ook vrijwilligerswerk in de Nederlandse poppodia doen en met mensen van een aantal verenigingen uit de regio. De laatste vrijwilligers worden nu geworven, je kunt je nog inschrijven via lowlandsparking.nl. Voor barwerkzaamheden maken we gebruik van de diensten van uitzendbureaus. 

 • Persaanvraag indienen?

  Wil je een persaanvraag indienen? Dit kan door uiterlijk 1 augustus een mail naar info@lowlands.nl te sturen waarin je aangeeft voor welk medium je werkt en op welke manier aandacht aan Lowlands wordt geschonken (ook voorafgaand aan het festival). We ontvangen jaarlijks zeer veel verzoeken en daarom wordt een strikte selectie gemaakt. Het indienen van een verzoek betekent niet automatisch dat je een perskaart voor Lowlands ontvangt.

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Hoe oud moet je zijn om naar Lowlands te gaan?

  Er is geen minimumleeftijd, maar wij vinden Lowlands geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar krijgen een afwijkend polsbandje, waarmee het niet mogelijk is om alcohol en sigaretten te bestellen. Alle bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig ticket voor Lowlands.

 • Tijdschema/dagindeling?

  Hebben we voor je: bekijk hier het blokkenschema!

 • Is er een geldautomaat?

  Er is op Lowlands geen geldautomaat waar je contant geld kunt pinnen.
  Munten en sigaretten kunnen wel met PIN worden afgerekend en ook op de markt kun je pinnen. Cash geld is dus eigenlijk niet nodig op Lowlands maar uiteraard kun je munten ook met contant geld afrekenen. Het is daarnaast ook mogelijk om met een creditcard te betalen, mits je creditcard is voorzien van een pincode.

 • Telefoon opladen?

  Je kan op Lowlands een powerbank huren om te telefoon op te laden. Dit kan op drie locaties: op de camping laan naast Miele, bij de Alpha en bij Planet Paradise. Bij alle drie de locaties kan je powerbanks huren en terug brengen. Ook kan je een kabeltje kopen. Maar je kan ook je eigen usb kabel gebruiken!

 • Wat is de muntprijs?

  De muntprijs bedraagt dit jaar €2,90

Tickets

 • Ticketprijzen?

  Kijk voor alle gedetailleerde ticketinformatie op de Ticketpagina van deze site. We raden je aan om geen tickets te kopen via zwarthandelaars. Ook op kanalen als Ticketswap en Marktplaats zijn fraudeurs actief. Het enige, officiële verkoopkanaal van tickets voor Lowlands 2019 is Ticketmaster.nl. Enkel wanneer je hier je tickets hebt gekocht, ben je verzekerd van een geldig ticket. Hou er rekening mee dat als je met een camper, caravan of vouwwagen naar Lowlands komt, je een extra Camper Camping-ticket dient te kopen. Als je met de auto komt, heb je een parkeerticket nodig.

 • Dagkaarten?

  Lowlands is drie dagen lang met z'n allen een mooi festival bouwen en daarom worden er geen dagkaarten verkocht. Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af.

 • Gespreid betalen?

  Het is mogelijk om je Lowlandsticket in 3 termijnen te betalen.

  Prijs eerste termijn: €92,50 inclusief servicekosten.
  Prijs tweede en derde termijn: €62,50 inclusief servicekosten.
  De totale ticketprijs komt hiermee op €217,50 (incl. €10,- servicekosten en €7,50 handlingskosten gespreid betalen).

  Je kunt tot 31 maart 23:59 uur de eerste termijn betalen. De tweede en derde termijn worden op 28 april en 31 mei via automatische incasso voldaan.

  Na het derde termijn wordt je ticket rond half juni per e-mail naar je toegestuurd.  

 • Polsbandje delen met meer personen?

  Polsbandjes zijn persoonsgebonden en daardoor is het niet mogelijk om deze met meerdere personen te delen. Je kunt dus bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen en op zaterdag en zondag iemand met hetzelfde polsbandje naar binnen laten gaan: ieder polsbandje geeft maar één persoon toegang tot het festival. 

 • Waar koop ik mijn tickets?

  Koop alleen tickets via Ticketmaster, enkel wanneer je hier je tickets hebt gekocht, ben je verzekerd van een geldig ticket. Pas op voor frauduleuze sites en hou er ook rekening mee dat op kanalen als Ticketswap en Marktplaats fraudeurs actief zijn.
  Tickets voor de Farland Dream LLodges worden ook via Festicket verkocht.

 • Zwarthandel en ticketmarktplaatsen?

  Koop je ticket alleen via Ticketmaster. Laat zwarthandelaren als Viagogo, Onlineticketshop en www.lowlands-tickets.nl lekker links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en je weet niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nlAlleen als je kaarten via Ticketmaster hebt gekocht, ben je verzekerd van een geldig ticket. 

  Heb je een kaart in de zwarthandel of via een ticketmarktplaats als Ticketswap of Marktplaats gekocht? Helaas kunnen wij niet voor je controleren of de barcode geldig is en of je dus een geldig ticket hebt gekocht. Je komt er helaas pas bij de toegangscontrole, wanneer je ticket wordt gescand, achter of je een geldig ticket hebt gekocht.

  Tickets voor de Farland Dream LLodges worden ook via Festicket verkocht.

 • Hoe veel tickets kan ik bestellen?

  Je kunt maximaal vier reguliere tickets per transactie bestellen. Er kan één groepstickets per transactie worden besteld.

 • Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

  Log in op je Ticketmaster-account, daar vind je alle tickets die met jouw account zijn aangeschaft. Vind je daar jouw tickets niet, neem dan contact op met Ticketmaster.

Vervoer

 • Pendelbussen

  Met het openbaar vervoer naar Lowlands? Goede keus! Vanaf treinstations Lelystad en Dronten rijden gratis pendelbussen van en naar het festivalterrein. Pendelbussen rijden het hele weekend af en aan en op drukke momenten worden er meer bussen ingezet. Gemiddeld vertrekt er iedere 20 minuten een bus.

  Pendelbusschema heenweg
  Lelystad > Lowlands:
  Donderdag: 9:00 uur tot 0:00 uur
  Vrijdag: 08:00 uur tot 00:00 uur
  Zaterdag: geen pendelbussen
  Zondag: 16:30 uur tot 00:00 uur
  Maandag: 08:00 uur tot 13:30 uur

  Dronten > Lowlands:
  Donderdag: 9:00 uur tot 0:00 uur
  Vrijdag: 08:00 uur tot 00:00 uur
  Zaterdag: 08:00 uur tot 00:00 uur
  Zondag: 08:00 uur tot 00:00 uur
  Maandag: 08:00 uur tot 13:30 uur

  Pendelbusschema terugweg
  Lowlands > Lelystad
  Donderdag: 9:30 uur tot 23:00 uur
  Vrijdag: 08:00 uur tot 23:00 uur
  Zaterdag: geen pendelbussen
  Zondag: 16:00 uur tot 23:00 uur
  Maandag: 08:00 uur tot 14:00 uur

  Lowlands > Dronten
  Donderdag: 9:30 uur tot 23:00 uur
  Vrijdag: 08:00 uur tot 23:00 uur
  Zaterdag: 08:00 uur tot 23:00 uur
  Zondag: 08:00 uur tot 23:00 uur
  Maandag: 08:00 uur tot 14:00 uur


 • Camper, caravan of vouwwagen?

  Er is een aparte camping voor campers, caravans of vouwwagens en hiervoor is een aanvullend Camper Camping ticket nodig. Je hebt één ticket per camper, caravan of vouwwagen nodig, ongeacht het aantal personen dat er verblijft. 

  Er zijn verschillende soorten Camper Camping plekken:

  CAMPER CAMPING REGULAR
  Eén standplaats van 30 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 7,5m.
  €89,- (incl. servicekosten)

  CAMPER CAMPING REGULAR MET STROOM (UITVERKOCHT)
  Eén standplaats van 30 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 7,5m. Eén stroomaansluiting van 6 ampère.
  €169,- (incl. servicekosten)

  CAMPER CAMPING LARGE
  Eén standplaats van 40 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 10m.
  €131,50 (incl. servicekosten)

  CAMPER CAMPING LARGE MET STROOM (UITVERKOCHT)
  Eén standplaats van 40 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 10m. Eén stroomaansluiting van 6 ampère.
  €211,50 (incl. servicekosten)

  De Camper Camping-plekken met stroomaansluiting staan gegroepeerd op een een apart gedeelte van de Camper Camping. 

  Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel zo’n vaste gasinstallaties hebben, dient een recente (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Om op de Camper Camping te komen volg je de borden 'Walibi Lowlands' en daarna de borden 'Camper Camping'. Voor de trekkende auto van een caravan is geen extra parkeerticket nodig. Je parkeert je auto op de parking van de Camper Camping. Wil je gebruik maken van een camper of caravan maar kun  je de camper/caravan niet zelf op het terrein plaatsen? Het is toegestaan om een camper of caravan door iemand anders, die niet in het bezit van een ticket is, op het terrein te laten plaatsen. Deze persoon kan de camper/caravan op het terrein plaatsen en vervolgens het terrein verlaten.

  Alle voertuigen op de Camper Camping dienen gekeurd te zijn als camper of caravan. Dit is terug te vinden in het kentekenbewijs. Omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Het is toegestaan om één (voor)tent bij te plaatsen zolang je binnen de maximale afmetingen van de aangeschafte Camper Camping-plek blijft. Het is niet mogelijk om alleen met een tent op de Camper Camping te verblijven.

  Op de Camper Camping is het niet toegestaan om een tent op te zetten zonder daarnaast een camper, caravan of vouwwagen te plaatsen.

  Let op: Camper Camping-tickets kunnen uitverkopen.

 • Met de auto?

  Toch liever in de file? Zet dan koers naar Flevoland en volg daar respectievelijk de borden 'Walibi Holland' en 'P Lowlands'. Je komt dan automatisch op de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats uit. Let op: auto’s zijn verboden op de campings, net als in de berm. Fout geparkeerde voertuigen worden weggesleept. Vergeet geen parkeerticket te kopen. In de voorverkoop kosten deze €16,- (incl. servicekosten), op het terrein betaal je €25,- met PIN. Contant betalen is niet mogelijk. Een parkeerticket kun je hier bestellen. Je parkeerticket is geldig voor het hele weekend. Bij aankomst krijg je een parkeersticker voor op je auto en met deze sticker kun je onbeperkt op en neer rijden.  

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

 • Met de motor?

  Motorrijders hebben de keuze: een Camper Camping-ticket geeft hen recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven. Motorrijders hebben geen parkeerticket nodig. 

 • Met de trein?

  De makkelijkste manier om naar Lowlands te komen is met de trein en gratis pendelbus vanaf station Lelystad en Dronten. Met het speciale Lowlands Treinretour betaal je slechts €19,- inclusief servicekosten voor een retourtje vanaf elk treinstation in Nederland. Je bestelt het treinretour hier. Dit kan t/m 13 augustus 23:59. De code(s) om het Treinretour te verzilveren ontvang je op 14 augustus per mail.

  Let op: op donderdag 15 augustus zijn er werkzaamheden rondom station Weesp. Kom jij die dag uit de richting van Amsterdam of Noord-Holland? Dan kun je reizen via Utrecht, richting Zwolle naar Dronten. Daarnaast zet NS snelbussen in van Amsterdam Amstel naar Almere Centrum. Vanaf station Almere Centrum kun je per trein verder reizen naar Lelystad Centrum. Houd dus rekening met een langere reistijd. Vanaf station Dronten en station Lelystad Centrum rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Vanuit andere plekken in het land is Lowlands goed bereikbaar maar we raden je aan voor vertrek altijd de NS reisplanner te raadplegen. Op andere dagen tijdens en na Lowlands zijn er geen werkzaamheden op station Weesp.

  Reis in ieder geval niet naar station Harderwijk om daar de Walibi Express naar Walibi Holland te nemen. Deze busdienst is niet geschikt voor grote groepen Lowlanders waardoor er grote wachttijden ontstaan.

 • Op de fiets?

  Liever op benenkracht? Je stalen ros kan je op stal zetten in de omheinde fietsenstalling. Gewoon de bordjes volgen en dan kom je er wel. 

 • Voordelig met een luxe touringcar?

  Samen met Event Travel zetten we een bussysteem op met meer dan 570 opstapplaatsen door heel Nederland. Hiermee reis je per luxe touringcar makkelijk, snel en bovendien goedkoop naar Lowlands. Je wordt vlak voor de polsbandjestent afgezet en kunt dus snel naar binnen. Vanuit heel Nederland kom je aan op donderdag en vertrek je weer op maandag. Woon je in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam dan kun je ook op vrijdag vertrekken en zijn op donderdag meerdere vertrektijden mogelijk. Doordat je maar liefst 20 euro korting op je busticket krijgt, is het spotgoedkoop: een busticket vanuit Amsterdam kost je slechts 9,50 euro, vanuit Rotterdam reis je voor 16 euro op en neer en zelfs vanuit Maastricht betaal je slechts 27,50 euro voor een retourtje (excl. 3,50 euro boekingskosten per boeking). Geen geld!
  Klik hier voor de donderdagreizen en hier voor de vrijdagreizen.

 • Word je gebracht?

  Rijd je met iemand mee of word je gebracht? Laat de chauffeur dan navigeren richting Walibi Holland. Volg zodra je ze ziet, de borden 'P Lowlands', om vervolgens de borden 'Kiss & Ride' te volgen. Hetzelfde geldt wanneer je iemand komt ophalen. Op deze locaties kun je op je gemak en zonder gevaar of verkeershinder tent en bagage uit- of inladen.

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

 • Met Uber van en naar Lowlands?

  Reis comfortabel, snel en veilig met Uber van en naar Lowlands. Korting op je eerste rit? Download de Uber app, koppel een geldige creditcard of PayPal account als betaalmethode en gebruik de code LL2019 voor €10 euro korting op je eerste rit in Nederland. Wanneer je Lowlands verlaat vind je je Uber chauffeur bij het Uber Pick up Point bij de Kiss & Ride. Volg de Uber borden bij het verlaten van het terrein. Houd rekening met een langere aanrijtijd want chauffeurs zijn niet altijd standaard in de omgeving.

  Lees hier meer over Uber.

 • Parkeren op Lowlands?

  Om bij Lowlands te parkeren heb je een parkeerticket nodig. In de voorverkoop kost deze €16,- (incl. servicekosten) en op het terrein betaal je €25,- met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld een parkeerticket te kopen op het terrein.

  Routebeschrijving:
  Navigeer naar Bijsselseweg 32, Biddinghuizen en volg de borden P-Lowlands zodra je deze tegenkomt.

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

  Reglement: 
  De parkeerplaats wordt niet bewaakt. Het parkeren is derhalve op eigen risico, en Lowlands aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing van of schade aan het voertuig (of de inhoud daarvan). Lowlands behoudt zich het recht voor om cameratoezicht te houden. Dit toezicht vindt plaats met inachtneming van de bepalingen in de Wet bescherming persoonsgegevens.

  Voor de parkeerterreinen geldt het volgende reglement: de parkeerplaats kan slechts gebruikt worden voor (RDW-gekeurde) personenauto’s en motoren. Het stallen van bussen, vrachtwagens etc. is niet toegestaan. Lowlands behoudt zich het recht voor om bepaalde voertuigen te weigeren indien zij vermoedt dat een voertuig ontplofbare of andere gevaarlijke stoffen vervoert of in het geval Lowlands van oordeel is dat het voertuig, gelet op de omvang en/of zwaarte, danwel door de zaken die daarmee worden vervoerd, aan de omgeving schade kan toebrengen. Op de parkeerplaats geldt de Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.Bestuurders van voertuigen en overige personen die zich op de parkeerplaats bevinden (hierna: parkeerders) dienen de aanwijzingen van het Lowlands (beveiligings)personeel op te volgen en zich zó te gedragen dat dit geen hinder veroorzaakt voor anderen en/of de veiligheid niet in gevaar komt. Verder dienen parkeerders zich te gedragen conform de bepalingen van de Wegenverkeerswet, de nadere regels krachtens deze wet gesteld en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Bij niet-nakoming daarvan is de parkeerder aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade. 

 • Spoorwerkzaamheden richting Noord-Holland

  Op donderdag 15 augustus zijn er werkzaamheden bij Station Weesp. Kom jij die dag uit de richting van Amsterdam of Noord-Holland? Dan kun je reizen via Utrecht, richting Zwolle naar Dronten. Daarnaast zet NS snelbussen in van Amsterdam Amstel naar Almere Centrum. Vanaf station Almere Centrum kun je per trein verder reizen naar Lelystad Centrum. Vanaf  Vanaf station Dronten en lelystad centrum rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Vanuit andere plekken in het land is Lowlands goed bereikbaar, maar we raden je aan voor vertrek altijd de NS reisplanner te raadplegen. Op andere dagen tijdens en na Lowlands zijn er geen werkzaamheden op station Weesp.

  Met het Lowlandsretour reis je vanuit ieder treinstation in Nederland voor slechts €19,- naar station Dronten of Lelystad. Hier lees je er meer over.

  Liever met een luxe touringcar naar Lowlands? Kijk dan eens naar Event Travel. Hiermee reis je makkelijk, snel en bovendien goedkoop naar Lowlands. Er is altijd een opstapplaats bij jou in de buurt, je wordt vlak voor de polsbandjestent afgezet en kunt dus snel naar binnen. Klik hier voor de donderdagreizen en hier voor de vrijdagreizen.

Campings

 • Openingstijden van de campings?

  De camping opent op donderdag 15 augustus om 09:00 uur. Op maandag 19 augustus om 12:00 uur begint de grote schoonmaak en moet iedereen weer vertrokken zijn. De Camper Camping, GLLamcamp en reguliere campings openen allemaal op hetzelfde moment.

 • Wat mag ik wel en niet meenemen naar de camping?

  Er mag veel op Lowlands, maar vanwege de veiligheid is niet alles toegestaan. Hier vind je een overzicht van wat wel en niet mee is toegestaan op het festivalterrein:

  Dit is wel toegestaan op de camping:
  Blik, wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, een bluetoothspeaker voor je telefoon, foto-/videoapparatuur zonder verwisselbare lens, vlaggen, vlaggenstokken, maximaal 8 liter vloeistoffen (niet in glas).

  Dit is niet toegestaan op de camping:
  Glas, aggregaten, gasinstallaties of grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram), ghettoblasters of stereo-installaties, professionele foto-/videoapparatuur, fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, fietsen, laserpennen, lachgaspatronen.

  Voor een volledige overzicht verwijzen we je naar de huisregels. Houd er rekening mee dat er op het festivalterrein aanvullende regels gelden ten opzichte van de camping. Hier lees je wat je wel en niet mag meenemen op het festivalterrein.

 • Douches en toiletten?

  Iedere camping heeft een badhuis voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je tevens gratis drinkwater kunt tappen. Douchen kost één munt. De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches. Maak daar gebruik van en geniet in de nachtelijke uren van een douche, je hoeft dan minder lang te wachten voordat er een douche beschikbaar is. Je kunt donderdag 16 augustus vanaf 18:00 uur douchen en de douches blijven open tot maandag 11:00 uur.

 • Koken met gas op de camping?

  Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf de chef uithangen op de camping? Geen probleem: Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Let wel op dat hiervoor een maximum geldt van 250 gram.

 • Camper camping?

  Er is een aparte camping voor campers, caravans of vouwwagens en hiervoor is een aanvullend Camper Camping ticket nodig. Je hebt één ticket per camper, caravan of vouwwagen nodig, ongeacht het aantal personen dat er verblijft. 

  Er zijn verschillende soorten Camper Camping plekken:

  CAMPER CAMPING REGULAR
  Eén standplaats van 30 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 7,5m.
  €89,- (incl. servicekosten)

  CAMPER CAMPING REGULAR MET STROOM (UITVERKOCHT)
  Eén standplaats van 30 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 7,5m. Eén stroomaansluiting van 6 ampère.
  €169,- (incl. servicekosten)

  CAMPER CAMPING LARGE
  Eén standplaats van 40 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 10m.
  €131,50 (incl. servicekosten)

  CAMPER CAMPING LARGE MET STROOM (UITVERKOCHT)
  Eén standplaats van 40 m2 voor een camper/caravan/vouwwagen +1 (voor)tent. Maximale lengte voertuig 10m. Eén stroomaansluiting van 6 ampère.
  €211,50 (incl. servicekosten)

  De Camper Camping-plekken met stroomaansluiting staan gegroepeerd op een een apart gedeelte van de Camper Camping. 

  Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel zo’n vaste gasinstallaties hebben, dient een recente (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Om op de Camper Camping te komen volg je de borden 'Walibi Lowlands' en daarna de borden 'Camper Camping'. Voor de trekkende auto van een caravan is geen extra parkeerticket nodig. Je parkeert je auto op de parking van de Camper Camping. Wil je gebruik maken van een camper of caravan maar kun je de camper/caravan niet zelf op het terrein plaatsen? Het is toegestaan om een camper of caravan door iemand anders, die niet in het bezit van een ticket is, op het terrein te laten plaatsen. Deze persoon kan de camper/caravan op het terrein plaatsen en vervolgens het terrein verlaten.

  Alle voertuigen op de Camper Camping dienen gekeurd te zijn als camper of caravan. Dit is terug te vinden in het kentekenbewijs. Omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Het is toegestaan om één (voor)tent bij te plaatsen zolang je binnen de maximale afmetingen van de aangeschafte Camper Camping-plek blijft. Het is niet mogelijk om alleen met een tent op de Camper Camping te verblijven.

  Op de Camper Camping is het niet toegestaan om een tent op te zetten zonder daarnaast een camper, caravan of vouwwagen te plaatsen.

  Let op: Camper Camping-tickets kunnen uitverkopen.


 • Campingwinkel?

  Aan de Campinglaan vind je een campingwinkel. Bij de campingwinkel kun je terecht voor kampeerspullen zoals tenten, slaapzakken en partytenten en diverse soorten hygiëne- en toiletartikelen. Let op: het kan voorkomen dat bepaalde items zoals tenten en luchtbedden uitverkocht raken. 

  De campingwinkel is vanaf donderdag 15 augustus 09:00 uur tot zondagavond 18 augustus 00:00 uur open. Op maandagochtend opent de campingwinkel opnieuw tussen 07:00 uur en 12:00 uur. 

 • Elektriciteit op de campings?

  Nee er is geen electra op de campings. Maar je kan powerbanks huren om je telefoon mee op te laden. Dit kan op de camping laan bij Charge your Phone (naast de Miele) of op twee locaties op het festival terrein. Ook kan je alle andere apparatuur met een stekker laten opladen bij de Charge Anything (zit bij de Charge your Phone in). Of het nu je gehoorapparaat of je elektrische krultang is, bij Charge Anything laden ze alles!

 • Eten en drinken kopen op de camping?

  Dat kan zeker! Op camping 1 t/m 4 en bij de Camper Camping zijn bij de badhuizen kiosken te vinden waar je terecht kunt voor broodjes, koffie, thee en een beperkt overige assortiment. Je scoort hier ook je gekoelde blikjes bier voor op de camping. Op het zuidelijk campingterrein, nabij camping 5, 6 en 7, is een supermarkt te vinden en in de nieuwe ArmadiLLow op Cape Lowlands kun je 24 uur per dag bij diverse cateraars terecht voor een drankje en hapje. Een heus 24-uurs restaurant dus! Natuurlijk kun je ook je eigen eten meenemen naar de camping. Per persoon mag je in totaal 8 liter drank meenemen naar de camping, dit geldt voor zowel alcohol als non-alcohol. Glas is niet toegestaan.

 • Gllamcamp?

  Geen zin om met zware kampeerspullen te sjouwen of wil je graag meer luxe tijdens je verblijf? Boek een accommodatie op de Lowlands Gllamcamp!

  De Gllamcamp bestaat uit twee gedeeltes: op de Gllamcamp Basic staan eenvoudige doch comfortabele accommodaties en op de Gllamcamp DeLLuxe kun je terecht voor Comfort en Delluxe accommodaties met aanvullende voorzieningen zoals heerlijke (boxspring)bedden, koelkasten en overige faciliteiten. Gllamcamp DeLLuxe heeft bovendien een eigen badhuis en bij de diverse loungeplekken of rond het kampvuur kun je nog even lekker chillen na een mooie festivaldag. Bij de DeLLuxe kiosk haal je versgemalen bonenkoffie, heerlijke sapjes of een goed ontbijt om de dag mee te starten en natuurlijk is er ook een biertje of wijntje verkrijgbaar. Bij een boeking van een Comfort of Delluxe accommodatie is één parkeerticket voor de Gllamcamp Delluxe parking inbegrepen. Deze parking is op korte loopafstand van de Gllamcamp. Indien gewenst kunnen per Comfort of Delluxe accommodatie nog 2 extra parkeertickets voor de Gllamcamp Delluxe parking bijgeboekt worden. Overige auto’s kunnen op de reguliere parking parkeren. Er is een beperkte capaciteit op de Gllamcamp Parking Delluxe, deze tickets kunnen uitverkocht raken.

  *Let op: alle personen die in een accommodatie op Gllamcamp verblijven dienen in het bezit te zijn van een festivalticket voor het festival. Deze tickets dienen separaat gekocht te worden. Klik hier voor alle beschikbare accommodaties.

 • Moet ik gebruik maken van de camping?

  Nee, hoewel het natuurlijk wel het gezelligst is als je op de camping blijft overnachten, kun je ook ergens anders slapen: met je polsbandje kun je 24 uur per dag gewoon het terrein op en af.

 • Motor op de camper camping?

  Motorrijders hebben de keuze: een Camper Camping-ticket geeft hen recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Maar je kan je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

 • Maximale afmetingen tent

  Er zijn geen maximale afmetingen voor een tent op de camping. We gaan er echter wel vanuit dat de tent in verhouding is met het aantal personen waarmee je in de tent slaapt. Zo is er ruimte voor iedereen. Legertenten zijn niet toegestaan, die kunnen hier worden gehuurd.

 • Tassen garderobe op zondag

  Op zondag wordt de polsbandjestent omgebouwd tot garderobetent. Je kunt hier je tassen en kampeerspullen tegen betaling van 1 muntje achterlaten, zodat je op zondagavond gemakkelijk en snel het terrein kunt verlaten. 

 • Kan de camping vol raken?

  De Lowlands camping gaat op donderdagochtend om 9:00 uur open. Op maandag om 12:00 uur moet iedereen weer vertrokken zijn. Kom je pas op vrijdag, zaterdag of zelfs zondag pas aan? Dit is geen probleem: er is voldoende ruimte voor iedereen op de camping, de campings kunnen niet vol raken. 

Festivalterrein

 • Openingstijden?

  Camping:
  De camping opent op donderdag 15 augustus om 09:00 uur en sluit op maandag 19 augustus om 12:00 uur. De camping en de polsbandjestent zijn 24 uur per dag open.

  ArmadiLLow:
  ArmadiLLow opent op donderdag 15 augustus om 12:00 uur en sluit op maandag 19 augustus om 12:00 uur. ArmadiLLow is 24 uur per dag open.

  Cape Lowlands:
  Cape Lowlands opent iedere dag om 10 uur. Op donderdag om 12:00.

  Planet Lowlands:
  Planet Lowlands opent iedere dag om 11 uur. Op donderdag is Planet Lowlands gesloten. • Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festivalterrein?

  Er mag veel op Lowlands, maar vanwege de veiligheid is niet alles toegestaan. Houd er rekening mee dat niet alles dat op de camping wordt toegelaten, ook is toegestaan op het festivalterrein. Hier vind je een overzicht van wat wel en niet mee is toegestaan op het festivalterrein:

  Dit is wel toegestaan op het festivalterrein:
  Één plastic flesje water van max. 0,5l zonder dop en/ of één geopend blikje, zonnebrandcrème, deo’s, parfum, kleine tassen, kleine dunne vlaggenstokken, camera’s zonder verwisselbare lens, medische krukken.

  Dit is niet toegestaan op het festivalterrein:
  Drank (m.u.v. water in plastic flessen van max. 0,5l zonder dop), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo’s en parfum), navullingen voor e-sigaretten, grote tassen of rugzakken, grote vlaggenstokken, Selfiesticks, Go-Pro’s of professionele foto-/videoapparatuur, wandelstokken (m.u.v. medische krukken).

  Voor een volledige en gedetailleerd overzicht verwijzen we je naar de huisregels. Let op: Sommige spullen mogen wél op de camping, maar niet op het festivalterrein. Lees hier wat je mee mag nemen op de camping.

 • Tassen op het festivalterrein?

  Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan.

 • Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen?

  Alleen consumentencamera's zoals compactcamera's en smartphones zijn toegestaan op Lowlands. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera's en filmcamera's zijn voor bezoekers niet toegestaan: ook GoPro's zien wij als professionele filmcamera's en mogen dus het terrein niet op.  Ook je selfiestick kun je beter thuislaten: deze zijn niet toegestaan op Lowlands.

 • Mag ik tussendoor het terrein op en af?

  Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af. Alleen de eerste keer dat je naar de campings gaat, kun je drank (max 8l per persoon) meenemen.

 • Zijn er lockers?

  Ja, er zijn lockers aanwezig die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Bekijk de plattegrond voor de exacte locatie. De afmetingen van een normaal kluisje zijn 30 cm breed, 24 cm hoog en 40cm  diep. Dit kluisje kost €7 euro huur per dag en daar komt €5 borg bij. Een groot kluisje is 30 cm breed, 38 cm hoog en 40 cm diep. Dit kluisje kost €9 per dag en daar komt ook €5 borg bij.

Hulp nodig?

 • Toegankelijkheid?

  Lowlands wil toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Lowlands mogelijk te maken voor jou? Dan bekijken we graag samen met je wat de mogelijkheden zijn. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 augustus 2019

  Staat jouw vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@lowlands.nl

 • Eerste hulp en apotheek?

  De EHBO-posten op Lowlands zijn de hele dag en nacht geopend. Ook vind je op Lowlands een apotheeksteunpunt nabij de centrale medische post bij camping 4. Je kunt hier terecht voor eenvoudige middeltjes tegen simpele kwalen, maar ook voor het aanbieden van recepten. Het apotheeksteunpunt is geopend van 12:00 tot 23:00.

  Twee tips:
  - Neem je Burgerservicenummer mee voor als je onverhoopt medische zorg nodig hebt
  - Geef je eigen apotheek toestemming voor gegevensuitwisseling. Je kunt hiervoor contact opnemen met je eigen apotheek en melden dat je graag op het LSP (landelijk schakelpunt) aangesloten wilt zijn.

 • Kolven?

  Kolven is mogelijk bij de centrale medische post nabij camping 4, je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Er is hier elektriciteit en stromend water aanwezig. Het is mogelijk om de gekolfde melk op eigen risico gekoeld te laten bewaren, dit raden we echter af.

 • Medicatie meenemen?

  Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort meenemen naar Lowlands. Ook medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort. Er wordt door onze medische dienst bij de festivalentree op gecontroleerd. Een medicijnenpaspoort kan worden opgevraagd bij je apotheek.

  Medicijnen kun je gekoeld laten bewaren bij de centrale EHBO post nabij camping 4. 

 • Mindervalidencamping?

  Er is een mindervalidencamping met meer ruimte tussen de tenten en invalidentoiletten en -douches. Er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken, maar eventuele accu's kun je bij de aangrenzende medische post opladen. Om vergunningstechnische redenen is het niet mogelijk om met een camper of caravan op de mindervalidencamping te staan.

  Wil je een plek aanvragen op de mindervalidencamping? Neem dan vóór 1 augustus 2019 contact met ons op via info@lowlands.nl om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel?

  Voel je je psychisch niet goed in orde of loop je met problemen waar je graag met een professional over wilt praten? Bij de medische post bieden we dit jaar hulpverlening voor psychische problemen. Hier kun je in een rustige omgeving terecht om je knelpunten te bespreken met een GGZ-specialist. Deze specialist heeft beroepsgeheim, dus jouw verhalen zijn bij hem/haar veilig en worden niet gecommuniceerd met hulpdiensten, tenzij je daar zelf behoefte aan hebt natuurlijk. Je vindt de psychische hulpverlening bij de medische post tegenover de ingang van camping 4.

 • Verminderd mobiel?

  Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Ook is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten.

  Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via info@lowlands.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Lowlands. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 augustus 2019.

 • Zwanger?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Lowlands te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. 

Op de hoogte blijven

 • App?

  Uiteraard komt er een app voor LL19 maar deze is nu nog niet beschikbaar.

 • Social media?

  Wil je op de hoogte blijven? Volg Lowlands dan via Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met de hashtag LL19, vinden we leuk!

Huisregels

 • Volledige huisregels?

  Wees lief en heb lol! Let op jezelf en elkaar en vergeet niet voldoende te eten en te drinken. De volledige huisregels kun je hier lezen.

 • Seksuele intimidatie

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Lowlands op geen enkele wijze getolereerd.
  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd, of je mailt naar info@lowlands.nl (wordt niet permanent gemonitord)

  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

 • Beveiliging?

  Op het gehele terrein wordt toezicht gehouden d.m.v. beveiligingscamera's, security en politie, maar toch zeggen wij: laat je waardevolle eigendommen thuis en laat ze niet in je auto of tent achter. Bij de festivalentree is een lockerservice, berg daar veilig je spullen op.

 • Crowdsurfen?

  Is gevaarlijk en verboden, al jaren!

 • Drugs?

  Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie zullen o.a bagage, auto's, caravans en campers hierop doorzoeken. Justitie hanteert een gedoogbeleid van 5 gram softdrugs per persoon.

 • Fotografie, video- en audio-opnames?

  Filmen (met handycam, GoPro e.d.) mag op de campings, niet op het festivalterrein. Geluidsopnames maken is verboden. Alleen huis-tuin- en-keukenfototoestellen (geen fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera's) zijn toegestaan op het gehele terrein. Selfiesticks zijn niet toegestaan.

 • Glas, blik en drank?

  Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als non-alcoholisch), en alléén op de camping. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen. Let op: ook glazen jampotten, cosmeticaverpakkingen etc zijn niet toegestaan.

  Het is toegestaan om één open blikje drinken per keer mee te nemen wanneer je vanaf de camping het festivalterrein op loopt.

 • Handel en reclame?

  Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings, de parkeerterreinen, de toegangswegen en omliggende NS-stations.

 • Hinderlijk gedrag?

  Het sjouwen met planten en meubels is leuk, maar niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor ander hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de feestvreugde.

 • Huisdieren?

  Huisdieren worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping. 

 • Leeftijd en legitimatie?

  Festivalbezoekers moeten bij aankomst zowel een geldig ticket als een geldig legitimatiebewijs laten zien. Bezoekers die 18 jaar of ouder zijn, krijgen een ander polsbandje dan bezoekers onder de 18 jaar (aan wie wij géén alcohol schenken). Wij adviseren een minimumadviesleeftijd van 16 jaar, maar ook bezoekers jonger dan 16 zijn welkom. Ook tijdens het weekend geldt legitimatieplicht, net zoals in de rest van Nederland. De volgende legitimatiebewijzen zijn geldig: rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.

 • Toegangscontrole?

  Houd er rekening mee dat er bij de toegang tot het festival of op het terrein zelf gecontroleerd kan worden, inclusief inbeslagname van niet toegestane spullen. In beslag genomen spullen worden voor risico van de eigenaar bewaard tot na afloop van Lowlands, tenzij sprake is van wettelijk verboden zaken. Controle kan geschieden door middel van visitatie (controle van bagage en auto's, caravans, tenten en campers); privaatrechtelijke, oppervlakkige veiligheidsfouillering (oppervlakkige betasting van de kleding, zakken en eventueel schoenen); en fouillering door politie. Bij weigering van een of meer van deze controles wordt de bezoeker geen toegang (meer) verleend.

Celebrate Safe

 • Voor het feesten?

  Kijk voordat je naar het evenement gaat naar de weersvoorspellingen. Neem bij erg warm weer een petje en zonnebrand mee om een zonnesteek te voorkomen. En hou er rekening mee dat het bij een fikse regenbui of 's nachts flink kan afkoelen. Let op je waardevolle spullen (ook in je tent en auto) en pas op voor zakkenrollers. Er zijn kluisjes op het evenement aanwezig. We monitoren de weersverwachtingen en laten je tijdig onze veiligheidsadviezen via de videoschermen en/of presentatoren op de podia weten. Volg instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Let op zakkenrollers of diefstal uit je tent. Neem daarom zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het festival. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben, berg deze dan op in een locker bij de festivalentree. Bewaar je 's nachts waardevolle spullen in je tent, zorg dan dat deze zo ver mogelijk van de ingang van de tent liggen en het liefst onder je (lucht)bed.

 • Seksuele intimidatie

  Op Lowlands willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar.
  Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Lowlands op geen enkele wijze getolereerd.
  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd of je mailt naar info@lowlands.nl (wordt niet permanent gemonitord)
  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.


 • Drugs en de wet?

  Zowel hard- als softdrugs zijn volgens de wet niet toegestaan op het evenement. Wiet en hash worden tot 5 gram gedoogd. Als je drugs op zak hebt, word je overgedragen aan de politie. Deze zal een proces-verbaal opmaken wat kan resulteren in een boete of een taak- of gevangenisstraf. De beslissing over de straf zal gemaakt worden door het Openbaar Ministerie. Met een straf loop je ook de kans op een strafblad. Let op; als je een boete direct betaalt dan krijg je automatisch een strafblad. Dit kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld je baan. Voordat je door de politie gehoord wordt, kan je bijstand van een advocaat krijgen. Vraag de politie naar de mogelijkheden van een advocaat en laat je goed informeren.

 • Gebruik van alcohol en drugs?

  Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs weet je wel. Maar pas vooral op met het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet teveel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd teveel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als het mis gaat sterven de meeste mensen door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het evenement gaat, dit kan niet op het evenement zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Medische hulp?

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 • Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Het effect van alcohol en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.
  Mocht je onveilige seks hebben gehad, dan kun je terecht bij de huisartsenpost bij de Centrale Medische Post bij Camping 4 voor de morning after pil. Je kunt hier ook langsgaan indien je je anticonceptie bent vergeten.

 • Yourope?

  Lowlands is aangesloten bij Yourope, een organisatie die staat voor acceptatie van culturele diversiteit op Europese festivals. Kijk op hun website om te zien wat ze allemaal doen.

En verder?

 • online privacy?

  Lees ons online privacy statement hier >>>

 • Cookies?

  Lees hier alle informatie over ons cookie-beleid.

 • Contact?

  Heb je ondanks alle info toch nog een vraag? Stuur een mail naar info@lowlands.nl.