Group 2 Copy 15

Over lowlands

 • Waar en wanneer is Lowlands 2022?

  Lowlands vindt plaats op 19 + 20 + 21 augustus 2022 op Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

  Je kunt al op donderdag 18 augustus vanaf 09:00 uur arriveren en op maandag 22 augustus om 12:00u vertrekken. 

 • Studie/school opdracht?

  Er zijn veel studenten en scholieren die een opdracht over Lowlands doen en we ontvangen dagelijks verzoeken om hieraan mee te werken. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met een klein aantal opleidingen nauw samen te werken en de overige verzoeken wegens tijdgebrek niet in behandeling te nemen.

 • Stage?

  Ieder jaar begeleiden we één Lowlands stagiair(e). De stageperiode loopt van maart tot september en de vacature is voor dit jaar al ingevuld. De vacature voor Lowlands 2023 wordt na LL22 gepubliceerd. Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.

 • Werken op Lowlands?

  Kijk op www.festivalbanen.nl als je wilt werken op Lowlands. Hier vind je heel veel verschillende festivalbanen op allerlei vlakken. Er zijn vaste banen, bijbanen en ZZP-klussen beschikbaar op het gebied van o.a. artist hospitality, licht-en geluidtechniek, site crew, productie en medische diensten. 

  Horeca uitzendbureau SOLID verzorgt het barpersoneel van Lowlands. Wil jij achter de bar werken tijdens Lowlands? Meld je dan aan bij SOLID Event Crew.

  Als vrijwilliger aan de slag bij de Lowlands Parking crew kan ook. Je houdt dan ook nog eens vele uren over om zelf naar het festival te gaan. Meer info en aanmelden via lowlandsparking.nl

 • Persaanvraag indienen?

  Wil je een persaanvraag indienen? Dit kan door tussen 1 juni en 1 augustus een mail naar info@lowlands.nl te sturen waarin je aangeeft voor welk medium je werkt en op welke manier aandacht aan Lowlands wordt geschonken (ook voorafgaand aan het festival). We ontvangen jaarlijks zeer veel verzoeken en daarom wordt een strikte selectie gemaakt. Het indienen van een verzoek betekent niet automatisch dat je een perskaart voor Lowlands ontvangt.

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Hoe oud moet je zijn om naar Lowlands te gaan?

  Er is geen minimumleeftijd, maar wij vinden Lowlands geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar krijgen een afwijkend polsbandje, waarmee het niet mogelijk is om alcohol en sigaretten te bestellen. Alle bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig ticket voor Lowlands.

 • Tijdschema/dagindeling?

  Het blokkenschema vind je hier.

 • Yourope?

  Lowlands is aangesloten bij Yourope, een organisatie die staat voor acceptatie van culturele diversiteit op Europese festivals. Kijk op hun website om te zien wat ze allemaal doen.

 • Is er een geldautomaat?

  Er is op Lowlands geen geldautomaat waar je contant geld kunt pinnen. Munten en sigaretten kunnen wel met PIN worden afgerekend en ook op de markt kun je pinnen. Cash geld is dus eigenlijk niet nodig op Lowlands maar uiteraard kun je munten ook met contant geld afrekenen. Het is daarnaast ook mogelijk om met een creditcard te betalen, mits je creditcard is voorzien van een pincode.

 • Telefoon of powerbank opladen?

  Je kan bij de laadservice op de camping (1 locatie) en het festivalterrein (2 locaties) een powerbank huren om je telefoon mee op te laden. Eigen powerbank mee maar is die leeg? Geen probleem! BIj de laadservice op de camping. kan je ook je eigen powerbank (of speaker of gehoorapparaat) laten opladen!

 • Wat is de muntprijs?

  De muntprijs bedraagt dit jaar €3,30

 • Huisregels?

  De volledige huisregels van Lowlands kun je hier lezen.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Tickets

 • Ticketprijzen?

  Lowlands 2022 is uitverkocht.
  Een festivalticket (3 dagen festival, plek op de festivalcamping en pendelbus van/naar treinstation Lelystad/Dronten) kost €245,- excl. €10,- servicekosten. Alle uitgebreide ticketinformatie vind je op de ticketpagina van deze site.

 • Dagkaarten?

  Lowlands is drie dagen lang met z'n allen een mooi festival bouwen en daarom worden er geen dagkaarten verkocht. Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af.

 • Polsbandje delen met meer personen?

  Polsbandjes zijn persoonsgebonden en daardoor is het niet mogelijk om deze met meerdere personen te delen. Je kunt dus bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen en op zaterdag en zondag iemand met hetzelfde polsbandje naar binnen laten gaan: ieder polsbandje geeft maar één persoon toegang tot het festival. 

 • Waar koop ik mijn tickets?

  Lowlands 2022 is uitverkocht.
  Als je veilig een ticket wilt overkopen, kun je dat via Ticketmaster doen. Ga hiervoor naar de pagina van het type ticket waar je naar op zoek bent en dan zie je rechts onder in de hoek de knop 'Doorverkooptickets' Laat zwarthandelaren als Viagogo en Onlineticketshop lekker links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en bovendien weet je niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. 

 • Veilig een ticket overkopen of verkopen?

  Op de website van Ticketmaster kun je op een veilige en eerlijke manier zelf je ticket doorverkopen aan een andere Lowlander.  Ga hiervoor op Ticketmaster.nl naar het type ticket dat je wilt doorverkopen of overkopen en dan vind je rechts-onderaan de doorverkooptickets.

  Wil je je tickets te koop aanbieden, dan klik je op de ‘ticket doorverkopen’-knop die je kan vinden bij je tickets in je Ticketmasteraccount. Doorverkooptickets worden aangeboden door andere Lowlanders voor maximaal 20% boven de originele ticketprijs. Wanneer je bij je festivalticket extra's hebt gekocht zoals een parkeerticket of een Campercampingticket, dan kun je alleen je festivalticket doorverkopen en niet de extra's. Als je deze extra's in een losse bestelling hebt aangeschaft, kun je deze wel doorverkopen. Hetzelfde geldt voor andere ticketcombinaties: alleen het ticket dat je als eerste in een transactie hebt aangeschaft, kun je doorverkopen.

  Als koper weet je zeker dat je een origineel ticket overkoopt waarmee je daadwerkelijk toegang tot Lowlands hebt. Bij andere ticketplatformen zoals Ticketswap, Viagogo en Martkplaats heb je deze zekerheid niet omdat daar veel fraude plaatsvindt.

 • Zwarthandel en ticketmarktplaatsen?

  Pas op voor zwarthandel en koop je kaarten alleen via de links op deze website, www.ticketmaster.nl of telefonisch via 0900-300 1250 (60 cpm). Alleen via de officiële verkoop weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat het ticket ook echt toegang tot het festival geeft. Als je veilig een ticket wilt overkopen, kun je dat ook via Ticketmaster doen. Ga hiervoor naar de pagina van het type ticket waar je naar op zoek bent en dan zie je rechts onder in de hoek de knop 'Doorverkooptickets'

  Laat zwarthandelaren als Eutickets, Viagogo en Onlineticketshop lekker links liggen. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief.
  Heb je een kaart in de zwarthandel of via een ticketmarktplaats als Ticketswap of Marktplaats gekocht? Helaas kunnen wij niet voor je controleren of de barcode geldig is en of je dus een geldig ticket hebt gekocht. Je komt er helaas pas bij de toegangscontrole, wanneer je ticket wordt gescand, achter of je een geldig ticket hebt gekocht. De reden dat wij dit niet controleren is dat er anders een sluiproute voor zwarthandel ontstaat terwijl we zwarthandel juist zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

 • Hoeveel tickets kan ik bestellen?

  Je kunt maximaal vier reguliere tickets per persoon bestellen. In het geval van het groepsticket kan er één groepsticket per persoon worden besteld.

 • Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

  Log in op je Ticketmaster-account, daar vind je alle tickets die met jouw account zijn aangeschaft. Vind je daar jouw tickets niet, neem dan contact op met Ticketmaster.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Vervoer

 • Met de trein?

  De makkelijkste manier om naar Lowlands te komen is met de trein en gratis pendelbus vanaf station Lelystad en Dronten. Vanaf daar kun je de gratis pendelbus naar het Lowlandsterrein nemen.
  Ga voorbereid op pad:

  Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of op ns.nl, ook meteen voor terug. Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar. Check vervolgens je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies.

  Koop alvast online je vervoerbewijs. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat. Reis je met een OV-Chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart

  ’s Avonds laat terug naar huis? Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.

 • Pendelbus vanaf treinstation

  Met het openbaar vervoer naar Lowlands? Goede keus! Vanaf treinstations Lelystad en Dronten rijden gratis pendelbussen van en naar het festivalterrein. Pendelbussen rijden het hele weekend af en aan en op drukke momenten worden er meer bussen ingezet. Gemiddeld vertrekt er iedere 20 minuten een bus. 

  We adviseren je om jouw reis goed voor te bereiden en te plannen via de NS reisplanner voor de laatste en meest actuele reisinformatie. 


  Dienstregeling heenreis:

  Station Dronten ➜ Lowlands

  Do 18 aug – 09:00 – 00:00
  Vrij 19 aug – 08:00 – 00:00
  Za 20 aug – 08:00 – 00:00
  Zo 21 aug – 08:00 – 00:00
  Ma 22 aug – 08:00 – 13:30


  Station Lelystad ➜ Lowlands

  Do 18 aug – 09:00 – 00:00
  Vrij 19 aug – 08:00 – 17:00
  Za 20 aug – x
  Zo 21 aug – 18:00 – 00:00
  Ma 22 aug – 08:00 – 13:30


  Dienstregeling terugreis:

  Lowlands  ➜ Station Dronten

  Do 18 aug – 09:30 – 23:00
  Vrij 19 aug – 08:00 – 23:00
  Za 20 aug – 08:00 – 23:00
  Zo 21 aug – 08:00 – 23:00
  Ma 22 aug – 08:00 – 14:00


  Lowlands  ➜ Station Lelystad

  Do 18 aug – 09:30 – 23:00
  Vrij 19 aug – 08:00 – 17:00
  Za 20 aug – x
  Zo 21 aug – 18:00 – 23:00
  Ma 22 aug – 08:00 – 14:00


  Let op: vanaf station Hardewijk rijden er geen pendelbussen en de reguliere OV buslijn is niet berekend op veel Lowlanders.

   

 • Voordelig met een luxe touringcar?

  Samen met Pouw Vervoer werken we aan een netwerk aan opstapplaatsen waardoor je vanuit heel Nederland per luxe touringcar naar Lowlands kunt komen en ook weer wordt teruggebracht. Een gemakkelijke, scherp geprijsde en bovendien duurzame manier om naar de polder te komen! Klik hier voor alle informatie, prijzen en reserveren.

 • Camper, caravan of vouwwagen?

  Wil je met jouw camper, caravan of vouwwagen op de camper camping staan? Dan heb je een aanvullend campercamping-ticket nodig als aanvulling op je Lowlands festivalticket. Op de Campercamping parkeer je een camper, caravan of vouwwagen het hele weekend op een gegarandeerde staanplaats van 5 x 7,5 meter, met of zonder stroom. De Campercamping heeft een eigen badhuis met douches en toiletten.
  Wil je met je vriendengroep op de camper camping bij elkaar staan? Zorg dan dat je tegelijk aankomt, zodat jullie naast elkaar geplaatst kunnen worden. 

  Er is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een campercamping-ticket inbegrepen. Kijk voor alle details op de website van Gllamcamp.


  Reglement:

  - Alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten.

  - Met een Campercamping-ticket krijg je een standplaats van 5 x 7,5 meter voor 1 camper/caravan/vouwwagen en toebehoren. Je dient met alle spullen binnen het omlijnde vlak te blijven.

  - Is het voertuig langer dan 7,5 meter? Dan dien je twee campercamping-tickets aan te schaffen. Als je een plaats met stroom hebt, dan dien je een tweede campercamping-ticket met stroom aan te schaffen.

  - Is het voertuig langer dan 11 meter? Ook dan moet je twee campercamping-tickets aanschaffen. Stuur daarnaast een mail naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.

  - Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.

  - Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Er mogen alleen kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik worden meegenomen. Uitzondering hierop zijn campers en APK-plichtige caravans met een vaste gasinstallaties waarvan een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport kan worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallatie hebben, is de bezoeker zelf verantwoordelijk om de installatie regelmatig te laten controleren. Bij het betreden van de Campercamping kan de gasinstallatie door de organisatie op deugdelijkheid worden gecontroleerd. 

 • Met de auto?

  Toch liever in de file? Zet dan koers naar Flevoland en volg daar respectievelijk de borden 'Walibi Holland' en 'P Lowlands'. Je komt dan automatisch op de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats uit. Let op: auto’s zijn verboden op de campings, net als in de berm. Fout geparkeerde voertuigen worden weggesleept. Vergeet geen parkeerticket te kopen: in de voorverkoop kosten deze €19,50 incl. servicekosten, op het terrein betaal je €29,- met PIN (Contant betalen is niet mogelijk). Een parkeerticket kun je hier bestellen en is geldig voor het hele weekend. Bij aankomst op Lowlands krijg je een parkeersticker voor op je auto en met deze sticker kun je onbeperkt het parkeerterrein op- en af rijden.   

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

 • Met de motor?

  Motorrijders hebben de keuze: Een Campercamping-ticket geeft recht op een kampeerplek op de Campercamping voor 1 tent + 2 motoren óf 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven. Motorrijders hebben geen parkeerticket nodig.

 • Op de fiets?

  Liever op benenkracht? Je stalen ros kan je op stal zetten in de omheinde fietsenstalling. Gewoon de bordjes volgen en dan kom je er wel. 

 • Word je gebracht?

  Rijd je met iemand mee of word je gebracht? Laat de chauffeur dan navigeren richting Walibi Holland. Volg zodra je ze ziet, de borden 'P Lowlands', om vervolgens de borden 'Kiss & Ride' te volgen. Hetzelfde geldt wanneer je iemand komt ophalen. Op deze locaties kun je op je gemak en zonder gevaar of verkeershinder tent en bagage uit- of inladen.

  Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 

 • Parkeren op Lowlands?

  Om bij Lowlands te parkeren heb je een parkeerticket nodig. In de voorverkoop kost deze €19,50 (incl. servicekosten) en op het terrein betaal je €29,- met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld een parkeerticket te kopen op het terrein. 

  De parkeerplaats wordt niet bewaakt. Het parkeren is derhalve op eigen risico, en Lowlands aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing van of schade aan het voertuig (of de inhoud daarvan). Lowlands behoudt zich het recht voor om cameratoezicht te houden. Dit toezicht vindt plaats met inachtneming van de bepalingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het is niet toegestaan om op de parkeerplaatsen te overnachten.


  Routebeschrijving:
  Navigeer naar Bijsselseweg 32, Biddinghuizen en volg de borden P-Lowlands zodra je deze tegenkomt. Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt. 


  Openingstijden:
  De parkeerplaats opent op donderdag 18 augustus om 09:00 uur.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Camping en overnachten

 • Gllamcamp

  Lowlands heet natuurlijk niet voor niets voluit A Campingflight to Lowlands Paradise: je kunt je eigen tent op één van de 6 festivalcampings opbouwen en vanuit daar het festival bestormen. Maar als je geen zin hebt om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte hebt aan meer luxe en comfort, kun je ook kiezen voor accommodaties die bij aankomst voor je klaarstaan.

  Laat je bijvoorbeeld volledig in de watten leggen op Gllamcamp Delluxe, neem met je hele vriendengroep intrek in een grote legertent op de Groepscamping, of travel light op Easy Camp – er is voor iedereen een mooie accommodatie te vinden. Op deze site zie je wat de vijf verschillende campings inhouden, welke faciliteiten ze bieden en uit welke accommodaties je kunt kiezen. Wacht niet te lang met beslissen, want accommodaties kunnen uitverkocht raken.


 • Openingstijden van de campings?

  De camping opent op donderdag 18 augustus om 09:00 uur. Op maandag 22 augustus om 12:00 uur begint de grote schoonmaak en moet iedereen weer vertrokken zijn. De Camper Camping, GLLamcamp en reguliere campings openen allemaal op hetzelfde moment.

 • Wat mag ik wel en niet meenemen naar de camping?

  Er mag veel op Lowlands, maar vanwege de veiligheid is niet alles toegestaan. Hier vind je een overzicht van wat wel en niet mee is toegestaan op het festivalterrein:

  Dit is wel toegestaan op de camping:
  Blik, wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, een bluetoothspeaker voor je telefoon, foto-/videoapparatuur zonder verwisselbare lens, vlaggen, vlaggenstokken, maximaal 8 liter vloeistoffen (niet in glas).

  Dit is niet toegestaan op de camping:
  Glas, aggregaten, gasinstallaties of grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram), ghettoblasters of stereo-installaties, professionele foto-/videoapparatuur, fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, fietsen, laserpennen, lachgaspatronen.

  Voor een volledige overzicht verwijzen we je naar de huisregels Houd er rekening mee dat er op het festivalterrein aanvullende regels gelden ten opzichte van de camping. Hier lees je wat je wel en niet mag meenemen op het festivalterrein.

 • Douches en toiletten?

  Iedere camping heeft een badhuis voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je tevens gratis drinkwater kunt tappen. Douchen kost één munt. De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches. Maak daar gebruik van en geniet in de nachtelijke uren van een douche, je hoeft dan minder lang te wachten voordat er een douche beschikbaar is.

 • Koken met gas op de camping?

  Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf de chef uithangen op de camping? Geen probleem: Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Let wel op dat hiervoor een maximum geldt van 250 gram.

 • Camper camping?

  Wil je met jouw camper, caravan of vouwwagen op de camper camping staan? Dan heb je een aanvullend campercamping-ticket nodig als aanvulling op je Lowlands festivalticket. Op de Campercamping parkeer je een camper, caravan of vouwwagen het hele weekend op een gegarandeerde staanplaats van 5 x 7,5 meter, met of zonder stroom. De Campercamping heeft een eigen badhuis met douches en toiletten.
  Wil je met je vriendengroep op de camper camping bij elkaar staan? Zorg dan dat je tegelijk aankomt, zodat jullie naast elkaar geplaatst kunnen worden. 

  Er is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een campercamping-ticket inbegrepen. Kijk voor alle details op de website van Gllamcamp.


  Reglement:

  - Alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten.

  - Met een Campercamping-ticket krijg je een standplaats van 5 x 7,5 meter voor 1 camper/caravan/vouwwagen. Er mag maximaal 1 tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen het toegewezen vak blijft.

  - Is het voertuig langer dan 7,5 meter? Dan dien je twee campercamping-tickets aan te schaffen. Als je een plaats met stroom hebt, dan zul je een tweede campercamping-ticket met stroom moeten aan schaffen.

  - Is het voertuig langer dan 11 meter? Ook dan moet je twee campercamping-tickets aanschaffen. Stuur daarnaast een mail naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.

  - Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.

  - Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Er mogen alleen kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik worden meegenomen. Uitzondering hierop zijn campers en APK-plichtige caravans met een vaste gasinstallaties waarvan een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport kan worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallatie hebben, is de bezoeker zelf verantwoordelijk om de installatie regelmatig te laten controleren. Bij het betreden van de Campercamping kan de gasinstallatie door de organisatie op deugdelijkheid worden gecontroleerd.

 • Campingwinkel?

  Aan de Campinglaan vind je een campingwinkel. Bij de campingwinkel kun je terecht voor kampeerspullen zoals tenten, slaapzakken en partytenten en diverse soorten hygiëne- en toiletartikelen. Let op: het kan voorkomen dat bepaalde items zoals tenten en luchtbedden uitverkocht raken. 

 • Elektriciteit op de campings?

  Er is geen elektriciteit op de camping. Maar je kan ook dit jaar weer bij de laadservice een powerbank huren om je telefoon mee op te laden. Eigen powerbank mee maar is die leeg? Geen probleem! BIj de laadservice kan je ook je eigen powerbank (of speaker of gehoorapparaat) laten opladen!

 • Eten en drinken kopen op de camping?

  Dat kan zeker! Op camping 0 t/m 4 en bij de Camper Camping zijn bij de badhuizen kiosken te vinden waar je terecht kunt voor broodjes, koffie, thee en een beperkt overige assortiment. Je scoort hier ook je gekoelde blikjes bier voor op de camping. Op het zuidelijk campingterrein, nabij camping 5 en 6, is een supermarkt te vinden en in de ArmadiLLow op Cape Lowlands kun je 24 uur per dag bij diverse cateraars terecht voor een drankje en hapje. Een heus 24-uurs restaurant dus! Natuurlijk kun je ook je eigen eten meenemen naar de camping. Per persoon mag je in totaal 8 liter drank meenemen naar de camping, dit geldt voor zowel alcohol als non-alcohol. Glas is niet toegestaan.

 • Moet ik gebruik maken van de camping?

  Nee, hoewel het natuurlijk wel het gezelligst is als je op de camping blijft overnachten, kun je ook ergens anders slapen: met je polsbandje kun je 24 uur per dag gewoon het terrein op en af.

 • Motor op de camper camping?

  Motorrijders hebben de keuze: Een Campercamping-ticket geeft recht op een kampeerplek op de Campercamping voor 1 tent + 2 motoren óf 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

 • Maximale afmetingen tent

  Er zijn geen maximale afmetingen voor een tent op de camping. We gaan er echter wel vanuit dat de tent in verhouding is met het aantal personen waarmee je in de tent slaapt. Zo is er ruimte voor iedereen. Legertenten zijn niet toegestaan, die kunnen hier worden gehuurd.

 • Tassen garderobe op zondag

  Op zondag wordt de polsbandjestent omgebouwd tot garderobetent. Je kunt hier je tassen en kampeerspullen tegen betaling van 1 muntje achterlaten, zodat je op zondagavond gemakkelijk en snel het terrein kunt verlaten. De garderobe is tot 23.00 uur geopend op zondag. 

 • Kan de camping vol raken?

  De Lowlands camping gaat op donderdagochtend om 9:00 uur open. Op maandag om 12:00 uur moet iedereen weer vertrokken zijn. Kom je pas op vrijdag, zaterdag of zelfs zondag pas aan? Dit is geen probleem: er is voldoende ruimte voor iedereen op de camping, de campings kunnen niet vol raken. 

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Festivalterrein

 • Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festivalterrein?

  Er mag veel op Lowlands, maar vanwege de veiligheid is niet alles toegestaan. Houd er rekening mee dat niet alles dat op de camping wordt toegelaten, ook is toegestaan op het festivalterrein. Hier vind je een overzicht van wat wel en niet mee is toegestaan op het festivalterrein:

  Dit is wel toegestaan op het festivalterrein:
  Één plastic flesje water van max. 0,5l zonder dop en/ of één geopend blikje, zonnebrandcrème, deo’s, parfum, kleine tassen, kleine dunne vlaggenstokken, camera’s zonder verwisselbare lens, medische krukken.

  Dit is niet toegestaan op het festivalterrein:
  Drank (m.u.v. water in plastic flessen van max. 0,5l zonder dop), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo’s en parfum), navullingen voor e-sigaretten, grote tassen of rugzakken, grote vlaggenstokken, Selfiesticks, Go-Pro’s of professionele foto-/videoapparatuur, wandelstokken (m.u.v. medische krukken).

  Voor een volledige en gedetailleerd overzicht verwijzen we je naar de huisregels. Let op: Sommige spullen mogen wél op de camping, maar niet op het festivalterrein. Lees hier wat je mee mag nemen op de camping.

 • Tassen op het festivalterrein?

  Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan.

 • Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen?

  Alleen consumentencamera's zoals compactcamera's en smartphones zijn toegestaan op Lowlands. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera's en filmcamera's zijn voor bezoekers niet toegestaan: ook GoPro's zien wij als professionele filmcamera's en mogen dus het terrein niet op.  Ook je selfiestick kun je beter thuislaten: deze zijn niet toegestaan op Lowlands.

 • Mag ik tussendoor het terrein op en af?

  Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af. Alleen de eerste keer dat je naar de campings gaat, kun je drank (max 8l per persoon) meenemen.

 • Zijn er lockers?

  Heb je waardevolle spullen bij je die je graag veilig wil bewaren tijdens het festival? Geen probeem, want op Lowlands zijn ook kluisjes te huur. Je kunt een locker huren voor één dag of voor heel het weekend. De lockers bevinden zich bij de festivalentree.
  De afmetingen van een normaal kluisje zijn 30 cm breed, 24 cm hoog en 40cm diep en kost €7 per dag met €5 borg. Een groot kluisje is 30 cm breed, 38 cm hoog en 40 cm diep en kost €10 per dag met €5 borg. Voor een weekend betaal je €20 voor een standaard kluis en €30 voor een grote kluis, hier geldt ook weer de borg voor de sleutel van €5,-

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Toegankelijkheid

 • Ik heb een beperking en wil gebruik maken van ondersteunende faciliteiten. Kan dat?

  Heb je wat extra ondersteuning nodig om een bezoek aan Lowlands mogelijk te maken? Dan bekijken we graag samen met je wat de mogelijkheden zijn. Je kunt een aanvraag doen voor diverse ondersteunende faciliteiten. Dit kan door uiterlijk 1 augustus een email te sturen naar toegankelijkheid@lowlands.nl. Uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het festival ontvang je uitsluitsel over je aanvraag. Indien akkoord ontvang je een toestemmingsbrief die je op Lowlands kunt tonen om gebruik te maken van diverse faciliteiten.

 • Welke faciliteiten zijn er voor mensen met een fysieke beperking?

  Er zijn op Lowlands diverse ondersteunende faciliteiten aanwezig waaronder een toegankelijke parkeerplaats, camping, ingang, medische posten, sanitair en kijkplatformen voor rolstoelgebruikers en mensen met een fysieke beperking. Ook zijn er verspreid over het festival veel zitplaatsen.

 • Is er een extra toegankelijke ingang?

  Voor mensen in een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn is er een aparte ingang beschikbaar nabij de rolstoeltoegankelijke parkeerplaats. Om hiervan gebruik te maken heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Is er een parkeermogelijkheid voor rolstoelgebruikers en/of minder mobiele bezoekers?

  Op Lowlands is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers die minder mobiel zijn en gebruikmaken van een rolstoel. Deze parkeerplaats ligt dicht bij het festivalterrein. Afhankelijk van jouw beperking kun je toestemming krijgen om op deze parking te parkeren. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Mindervalidencamping?

  Er is een meer toegankelijke camping met meer ruimte tussen de tenten en rolstoeltoegankelijke toiletten en douches. Er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken, maar eventuele accu's kun je bij de aangrenzende medische post opladen. Om vergunningstechnische redenen is het niet mogelijk om met een camper of caravan op deze camping te staan. Om een plekje op deze camping te bemachtigen heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Tassenbeleid voor bezoekers met een beperking

  Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan. Wanneer je vanwege medische zaken een grotere tas nodig hebt, krijgt je tas een ‘Bag Label’, zodat de beveiliging kan zien dat die tas toegestaan en gecontroleerd is.

 • Medicijnen?

  Medicijnen?

  Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort meenemen naar Lowlands. Ook medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort. Er wordt door onze medische dienst bij de festivalentree op gecontroleerd. Een medicijnenpaspoort kan worden opgevraagd bij je apotheek.


  Medicijnen kun je gekoeld laten bewaren bij de centrale EHBO post nabij camping 4. Hiervoor heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Accu opladen?

  Bij de medische post kun een elektrische rolstoel opladen. Hiervoor heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Ben je verminderd mobiel en/of zit je in een rolstoel?

  Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Wel is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten. Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via toegankelijkheid@lowlands.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Lowlands. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 augustus. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag voor Lowlands 2022 te doen. 

 • Toiletten en douches voor bezoekers met een fysieke beperking?

  Op Lowlands zijn verspreid over het festivalterrein en de campings sanitaire voorzieningen te vinden. Bij enkelen van deze sanitaire voorzieningen zijn ook rolstoeltoegankelijke toiletten en douches aanwezig. Op het festivalterrein vind je een rolstoeltoegankelijk toilet bij de toiletten naast de Echo en bij de toiletten nabij The Block. Op de extra toegankelijke camping vind je rolstoeltoegankelijke toiletten en douches. Ook op de campercamping is een rolstoeltoegankelijk douche en toilet aanwezig.

 • Zijn er bij de podia rolstoelplatformen?

  Bij Alpha en Bravo zijn rolstoelplatformen aanwezig. Vanuit hier heb je een goed overzicht op het podium. De rolstoelplatformen zijn alleen toegankelijk voor mensen met een rolstoel en zijn/haar begeleider. Om hiervan gebruik te maken heb je een toestemmingsbrief nodig.

  Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Zwanger?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Lowlands te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kunt maken.

 • Psychische zorg?

  Voel je je psychisch niet goed in orde of loop je met problemen waar je graag met een professional over wilt praten? Bij de medische post bieden we hulpverlening voor psychische problemen. Hier kun je in een rustige omgeving terecht om je knelpunten te bespreken met een GGZ-specialist. Deze specialist heeft beroepsgeheim, dus jouw verhalen zijn bij hem/haar veilig en worden niet gecommuniceerd met hulpdiensten, tenzij je daar zelf behoefte aan hebt natuurlijk. Je vindt de psychische hulpverlening bij de medische post tegenover de ingang van camping 4.

 • Hulphonden, assistentie- en geleidehonden?

  De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding (i.p.v. begeleiding door een hond) mee te nemen naar festivals en concerten. Kortom, een concert is geen geschikte plek voor een hond en kan mogelijk schade aan de gezondheid van de hond berokkenen. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 • Medische posten en apotheek?

  Op Lowlands zijn diverse medische posten aanwezig, ook nabij de extra toegankelijke camping. Je kunt je daar melden als er ondersteuning nodig is voor verzorging of andere medische zaken. De medische posten op Lowlands zijn de hele dag en nacht geopend. 


  Verder vind je op Lowlands een apotheek uitdeelpunt nabij de medische post op de campinglaan. Je kunt hier terecht voor eenvoudige middeltjes tegen simpele kwalen, maar ook voor het aanbieden van recepten.
  Openingstijden apotheek uitdeelpunt:
  Donderdag: 19:00 - 23:00 uur
  Vrijdag: 13:00 - 23:00 uur
  Zaterdag en zondag: 10:00 - 23:00 uur

  Twee tips:
  - Neem je Burgerservicenummer mee voor als je onverhoopt medische zorg nodig hebt
  - Geef je eigen apotheek toestemming voor gegevensuitwisseling. Je kunt hiervoor contact opnemen met je eigen apotheek en melden dat je graag op het LSP (landelijk schakelpunt) aangesloten wilt zijn.

 • Welke faciliteiten zijn er voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking?

  Voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking zijn er geen speciale voorzieningen aanwezig of centraal georganiseerd.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Op de hoogte blijven

 • App?

  Meer informatie over de Lowlands 2022 app volgt later.

 • Nieuwsbrief?

  Meld je aan voor de enige officiële Lowlands nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief..

 • Social media?

  Wil je op de hoogte blijven? Volg Lowlands dan via Instagram, Facebook of Twitter,  of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #LL20, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Huisregels

 • Seksuele intimidatie

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Lowlands op geen enkele wijze getolereerd.
  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd, of je mailt naar info@lowlands.nl (wordt niet permanent gemonitord)

  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

 • Beveiliging?

  Op het gehele terrein wordt toezicht gehouden d.m.v. beveiligingscamera's, security en politie, maar toch zeggen wij: laat je waardevolle eigendommen thuis en laat ze niet in je auto of tent achter. Bij de festivalentree is een lockerservice, berg daar veilig je spullen op.

 • Crowdsurfen?

  Is gevaarlijk en verboden, al jaren!

 • Drugs?

  Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie zullen o.a bagage, auto's, caravans en campers hierop doorzoeken. Justitie hanteert een gedoogbeleid van 5 gram softdrugs per persoon.

 • Fotografie, video- en audio-opnames?

  Filmen (met handycam, GoPro e.d.) mag op de campings, niet op het festivalterrein. Geluidsopnames maken is verboden. Alleen huis-tuin- en-keukenfototoestellen (geen fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera's) zijn toegestaan op het gehele terrein. Selfiesticks zijn niet toegestaan.

 • Glas, blik en drank?

  Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als non-alcoholisch), en alléén op de camping. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen. Let op: ook glazen jampotten, cosmeticaverpakkingen etc zijn niet toegestaan.

  Het is toegestaan om één open blikje drinken per keer mee te nemen wanneer je vanaf de camping het festivalterrein op loopt.

 • Handel en reclame?

  Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings, de parkeerterreinen, de toegangswegen en omliggende NS-stations.

 • Hinderlijk gedrag?

  Het sjouwen met planten en meubels is leuk, maar niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor ander hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de feestvreugde.

 • Huisdieren?

  Huisdieren worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping. 

 • Leeftijd en legitimatie?

  Festivalbezoekers moeten bij aankomst zowel een geldig ticket als een geldig legitimatiebewijs laten zien. Bezoekers die 18 jaar of ouder zijn, krijgen een ander polsbandje dan bezoekers onder de 18 jaar (aan wie wij géén alcohol schenken). Wij adviseren een minimumadviesleeftijd van 16 jaar, maar ook bezoekers jonger dan 16 zijn welkom. Ook tijdens het weekend geldt legitimatieplicht, net zoals in de rest van Nederland. De volgende legitimatiebewijzen zijn geldig: rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.

 • Toegangscontrole?

  Houd er rekening mee dat er bij de toegang tot het festival of op het terrein zelf gecontroleerd kan worden, inclusief inbeslagname van niet toegestane spullen. In beslag genomen spullen worden niet in bewaring genomen. Controle kan geschieden door middel van visitatie (controle van bagage en auto's, caravans, tenten en campers); oppervlakkige fouillering (oppervlakkige betasting van de kleding, zakken en eventueel schoenen). Bij weigering van een of meer van deze controles wordt de bezoeker geen toegang verleend.

 • Volledige huisregels?

  Wees lief en heb lol! Let op jezelf en elkaar en vergeet niet voldoende te eten en te drinken. De volledige huisregels kun je hier lezen.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

Celebrate Safe

 • Voor het feesten?

  Kijk voordat je naar het evenement gaat naar de weersvoorspellingen. Neem bij erg warm weer een petje en zonnebrand mee om een zonnesteek te voorkomen. En hou er rekening mee dat het bij een fikse regenbui of 's nachts flink kan afkoelen. Let op je waardevolle spullen (ook in je tent en auto) en pas op voor zakkenrollers. Er zijn kluisjes op het evenement aanwezig. We monitoren de weersverwachtingen en laten je tijdig onze veiligheidsadviezen via de videoschermen en/of presentatoren op de podia weten. Volg instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Let op zakkenrollers of diefstal uit je tent. Neem daarom zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het festival. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben, berg deze dan op in een locker bij de festivalentree. Bewaar je 's nachts waardevolle spullen in je tent, zorg dan dat deze zo ver mogelijk van de ingang van de tent liggen en het liefst onder je (lucht)bed.

 • Seksuele intimidatie

  Op Lowlands willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar.
  Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Lowlands op geen enkele wijze getolereerd.
  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd of je mailt naar info@lowlands.nl (wordt niet permanent gemonitord)
  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.


 • Drugs en de wet?

  Zowel hard- als softdrugs zijn volgens de wet niet toegestaan op het evenement. Wiet en hash worden tot 5 gram gedoogd. Als je drugs op zak hebt, word je overgedragen aan de politie. Deze zal een proces-verbaal opmaken wat kan resulteren in een boete of een taak- of gevangenisstraf. De beslissing over de straf zal gemaakt worden door het Openbaar Ministerie. Met een straf loop je ook de kans op een strafblad. Let op; als je een boete direct betaalt dan krijg je automatisch een strafblad. Dit kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld je baan. Voordat je door de politie gehoord wordt, kan je bijstand van een advocaat krijgen. Vraag de politie naar de mogelijkheden van een advocaat en laat je goed informeren.

 • Gebruik van alcohol en drugs?

  Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs weet je wel. Maar pas vooral op met het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet teveel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd teveel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als het mis gaat sterven de meeste mensen door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het evenement gaat, dit kan niet op het evenement zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

 • Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Medische hulp?

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 • Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Het effect van alcohol en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.
  Mocht je onveilige seks hebben gehad, dan kun je terecht bij de huisartsenpost bij de Centrale Medische Post bij Camping 4 voor de morning after pil. Je kunt hier ook langsgaan indien je je anticonceptie bent vergeten.

Group 2 Copy 11
Group 2 Copy 15

En verder?

 • online privacy?

  Lees ons online privacy statement hier.

 • Cookies?

  Lees hier alle informatie over ons cookie-beleid.

 • Contact?

  Heb je ondanks alle info toch nog een vraag? Stuur een mail naar info@lowlands.nl.

Group 2 Copy 11
zoveel dagen, uren, minuten en seconden
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15
Group 2 Copy 15