Updates
KTAA

Kick That Ass Award 2023

Vanaf zaterdag 21 oktober t/m zondag 29 oktober zie je het beste, mooiste en meest innovatieve design tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Hoogtepuntje op woensdag 25 oktober is de bekendmaking van de winnaar van de befaamde Kick That Ass-Award 2023, tijdens een gratis feest in het Ketelhuis.

Met kick-ass muziek van DJ’s Munne (Rararadio), Menno de Meester en NALA, gratis bier en (vega)burgers is het een party waar je bij wil zijn. We starten om 20:00 en gaan door tot 01:00. Vol = vol en op = op, be on time! De bar blijft open als het gratis bier er doorheen is.

De Kick That Ass Award is een initiatief van Maarten Baas en Lowlands en wordt jaarlijks uitgereikt aan een afstudeerder van Design Academy Eindhoven die het afstudeerjaar heeft gebruikt om -ongeacht adviezen of opdrachten- binnen zelf gestelde kaders een authentiek werk te maken.

De winnaar wordt bepaald door een uiterst subjectieve jury bestaande uit award initiator Maarten Baas en de winnaar van vorig jaar; ShiSoH. Op basis van een gezond onderbuikgevoel bepalen zij welk project dusdanig ass-kicking is dat het mag worden bekroond met een unieke bokaal, gemaakt door ShiSoH. Lowlands stelt een geldprijs van €2.500,- ter beschikking en plaatst het project prominent op Lowlands 2024. Daarnaast krijgt de winnaar de opdracht om de bokaal voor zijn of haar opvolger te ontwerpen.

De eerdere winnaars van de Kick That Ass Award zijn Bart van Uden (2016), Théophile Blandet (2017), Ruth Klückers (2018), Puck van Iersel & Maarten de Bruijne (Studio Mack), (2019), Hattie Parker (2020), Stella van Beers (2021) en ShiSoH (2022).