Over Lowlands

 1. Waar en wanneer is Lowlands 2024?

  Lowlands vindt plaats op 16 + 17 + 18 augustus 2024 op Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

  Je kunt al op donderdag 15 augustus vanaf 09:00 uur arriveren en op maandag 19 augustus om 12:00u vertrekken. 

 2. Studie/schoolopdracht?

  Er zijn veel studenten en scholieren die een opdracht over Lowlands doen en we ontvangen dagelijks verzoeken om hieraan mee te werken. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met een klein aantal opleidingen nauw samen te werken en de overige verzoeken wegens tijdgebrek niet in behandeling te nemen.

 3. Stage?

  Ieder jaar begeleiden we één Lowlands stagiair(e). De stageperiode loopt van maart tot september en de vacature is voor dit jaar al ingevuld. De vacature voor Lowlands 2025 wordt na LL24 gepubliceerd. Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.

 4. Werken op Lowlands?

  Zou je willen werken op Lowlands? Kijk dan op de website van Crew Department en check of zij openstaande functies hebben.

  Horeca uitzendbureau SOLID verzorgt het barpersoneel van Lowlands. Wil jij achter de bar werken tijdens Lowlands? Meld je dan aan bij SOLID Event Crew.

  Als vrijwilliger aan de slag bij de Lowlands Parking crew kan ook. Je houdt dan ook nog eens vele uren over om zelf naar het festival te gaan. Meer info en aanmelden via lowlandsparking.nl

 5. Persaanvraag?

  Wil je een persaanvraag indienen? Dit kan door tussen 1 juni en 1 augustus een mail naar info@lowlands.nl te sturen waarin je aangeeft voor welk medium je werkt en op welke manier aandacht aan Lowlands wordt geschonken (ook voorafgaand aan het festival). We ontvangen jaarlijks zeer veel verzoeken en daarom wordt een strikte selectie gemaakt. Het indienen van een verzoek betekent niet automatisch dat je een perskaart voor Lowlands ontvangt.

 6. Gehoorbescherming

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 7. Hoe oud moet je zijn om naar Lowlands te gaan?

  Er is geen minimumleeftijd, maar wij vinden Lowlands geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar krijgen een afwijkend polsbandje, waarmee het niet mogelijk is om alcohol en sigaretten te bestellen. Alle bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig ticket voor Lowlands.

 8. Tijdschema/dagindeling

  Het blokkenschema wordt later bekend gemaakt.

 9. Wat is de muntprijs?

  De muntprijs voor Lowlands 2024 is €3,75

 10. Yourope?

  Lowlands is aangesloten bij Yourope, een organisatie die staat voor acceptatie van culturele diversiteit op Europese festivals. Kijk op hun website om te zien wat ze allemaal doen.

 11. Huisregels?

  De volledige huisregels van Lowlands kun je hier lezen (pdf).

Tickets

 1. Ticketprijzen?

  Alle informatie over ticketprijzen kun je vinden via deze pagina.

 2. Dagkaarten?

  Lowlands is drie dagen lang met z'n allen een mooi festival bouwen en daarom worden er geen dagkaarten verkocht. Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af.

 3. Polsbandje delen met meer personen?

  Polsbandjes zijn persoonsgebonden en daardoor is het niet mogelijk om deze met meerdere personen te delen. Je kunt dus bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen en op zaterdag en zondag iemand met hetzelfde polsbandje naar binnen laten gaan: ieder polsbandje geeft maar één persoon toegang tot het festival.

 4. Waar koop ik mijn tickets?

  De tickets voor Lowlands 2024 zijn mobile only wat inhoudt dat je ze download in de Ticketmaster app op je telefoon. Zo heb je je ticket altijd bij de hand en kun je snel door de polsbandjestent. Download de tickets meteen na aankoop zodat je ter plekke niet afhankelijk bent van internet.

  Tickets doorsturen naar je vrienden is mogelijk via Ticket Transfer van Ticketmaster, dus je kunt met een gerust hart tickets voor je hele tentenkamp kopen. Als je veilig een ticket wilt overkopen, kun je dat via Ticketmaster doen. Ga hiervoor naar de pagina van het type ticket waar je naar op zoek bent en dan zie je rechts onder in de hoek de knop 'Doorverkooptickets' Laat zwarthandelaren als Viagogo en Onlineticketshop lekker links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en bovendien weet je niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief.

 5. Veilig een ticket overkopen of verkopen?

  Op de website van Ticketmaster kun je op een veilige en eerlijke manier zelf je ticket doorverkopen aan een andere Lowlander.  Ga hiervoor op Ticketmaster.nl naar het type ticket dat je wilt doorverkopen of overkopen en dan vind je rechts-onderaan de doorverkooptickets.

  Wil je je tickets te koop aanbieden, dan klik je op de ‘ticket doorverkopen’-knop die je kan vinden bij je tickets in je Ticketmasteraccount. De verkoper van een ticket kan een opslag van maximaal 15% vragen en de servicekosten voor het doorverkopen van een ticket bedragen maximaal €10,- voor festivaltickets en maximaal €25,- voor accommodatietickets, te betalen door de koper. Het is niet mogelijk om een doorverkocht ticket nogmaals door te verkopen. Het is wel mogelijk hem nog een keer door te sturen.

 6. Hoeveel tickets kan ik bestellen?

  Je kunt maximaal acht reguliere tickets per persoon bestellen. In het geval van het groepsticket kan er één groepsticket per persoon worden besteld.

Vervoer

 1. Je reis naar Lowlands

  Op deze pagina lees je alles over je reisopties naar LL24.

Camping en overnachten

 1. Gllamcamp

  Lowlands heet natuurlijk niet voor niets voluit A Campingflight to Lowlands Paradise: je kunt je eigen tent op één van de 6 festivalcampings opbouwen en vanuit daar het festival bestormen. Maar als je geen zin hebt om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte hebt aan meer luxe en comfort, kun je ook kiezen voor accommodaties die bij aankomst voor je klaarstaan.

  Laat je bijvoorbeeld volledig in de watten leggen op Gllamcamp Delluxe, neem met je hele vriendengroep intrek in een grote legertent op de Groepscamping, of travel light op Easy Camp – er is voor iedereen een mooie accommodatie te vinden. Op deze site zie je wat de vijf verschillende campings inhouden, welke faciliteiten ze bieden en uit welke accommodaties je kunt kiezen. Wacht niet te lang met beslissen, want accommodaties kunnen uitverkocht raken.

 2. Openingstijden van de campings?

  De camping opent op donderdag 15 augustus om 09:00 uur. Op maandag 19 augustus om 12:00 uur begint de grote schoonmaak en moet iedereen weer vertrokken zijn. De Camper Camping, GLLamcamp en reguliere campings openen allemaal op hetzelfde moment.

 3. Wat mag ik wel en niet meenemen naar de camping?

  Er mag veel op Lowlands, maar vanwege de veiligheid is niet alles toegestaan. Hier vind je een overzicht van wat wel en niet mee is toegestaan op het festivalterrein:

  Dit is wel toegestaan op de camping:
  Blik, wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, een bluetoothspeaker voor je telefoon, foto-/videoapparatuur zonder verwisselbare lens, vlaggen, vlaggenstokken, maximaal 8 liter vloeistoffen (niet in glas, geen sterke drank).

  Dit is niet toegestaan op de camping:
  Glas, aggregaten, gasinstallaties of grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram), ghettoblasters of stereo-installaties, professionele foto-/videoapparatuur, fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, fietsen, laserpennen, lachgaspatronen.

  Per persoon mag niet meer dan 8 liter drank (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel non-alcoholisch als zwak-alcoholisch) in originele gesealde/gesloten drankverpakkingen worden meegenomen. Sterke drank is vanwege regelgeving niet toegestaan. Eten en/of drank meenemen kan alleen de eerste keer dat je door de polsbandjestent gaat. Als je je polsbandje om hebt, is het niet meer mogelijk om nog een keer eten en/of drank van buiten (incl de parkeerterreinen) mee te nemen. Zorg er dus voor dat je je eigen eten en/of drank meeneemt zodra je voor het eerst naar binnengaat.

  Vanwege vergunningsvoorschriften zijn glas, glazen flessen en sterke drank (meer dan 15% alcoholpercentage) niet toegestaan. Ook zelf gemixte dranken met sterke drank zijn niet toegestaan. Daarom zijn alleen originele gesealde/gesloten drankverpakkingen toegestaan. Eten en drank die niet zijn toegestaan worden niet in bewaring genomen of omgeschonken.

  Voor een volledige overzicht verwijzen we je naar de huisregels (pdf). Hou er rekening mee dat er op het festivalterrein aanvullende regels gelden ten opzichte van de camping. Hier lees je wat je wel en niet mag meenemen op het festivalterrein.

 4. Eigen eten en drinken?

  Per persoon mag niet meer dan 8 liter drank (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel non-alcoholisch als zwak-alcoholisch) in originele gesealde/gesloten drankverpakkingen worden meegenomen naar de camping. Eten en/of drank meenemen kan alleen de eerste keer dat je door de polsbandjestent gaat. Als je je polsbandje om hebt, is het niet meer mogelijk om nog een keer eten en/of drank van buiten (incl de parkeerterreinen) mee te nemen. Zorg er dus voor dat je je eigen eten en/of drank meeneemt zodra je voor het eerst naar binnengaat.

  Vanwege vergunningsvoorschriften zijn glas, glazen flessen en sterke drank (meer dan 15% alcoholpercentage) zowel op de camping als op het festivalterrein niet toegestaan. Ook zelf gemixte dranken met sterke drank zijn niet toegestaan. Daarom zijn alleen originele gesealde/gesloten drankverpakkingen toegestaan.

  Op het festivalterrein zijn eigen etenswaren en blikjes niet toegestaan. Per persoon is het toegestaan om een lege een drankverpakking van maximaal 0,5 liter toegestaan mee naar het festivalterrein te nemen. Deze kan bij de gratis watertappunten worden gevuld. Drankverpakkingen met een inhoud van meer dan 0,5 liter, blikjes en glazen verpakkingen zijn niet toegestaan.

 5. Douches en toiletten?

  Iedere camping heeft een badhuis voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je tevens gratis drinkwater kunt tappen. Douchen kost €3,75 (PIN-only). De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches. Maak daar gebruik van en geniet in de nachtelijke uren van een douche, je hoeft dan minder lang te wachten voordat er een douche beschikbaar is.

  Wil je even snel kunnen douchen? Maak dan gebruik van een van de buitendouches, te vinden direct naast de badhuizen op campings 2, 3 en 4. Met als extra voordeel dat ze gratis zijn! Let wel: lagere waterdruk en minder gasverbruik zorgen voor minder water en koudere stralen. Ook worden de douches alleen afgeschermd met pallethekken, dus onder- of zwemkleding aanhouden kan een overweging zijn. Voor warmere douches en meer privacy blijf je aangewezen op de badhuizen zelf. Aan jou de keuze.

 6. Koken met gas op de camping?

  Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf de chef uithangen op de camping? Geen probleem: Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Let wel op dat hiervoor een maximum geldt van 250 gram.

 7. Camper camping?

  Wil je met jouw camper, caravan of vouwwagen op de camper camping staan? Dan heb je een aanvullend campercamping-ticket nodig als aanvulling op je Lowlands festivalticket. Op de Campercamping parkeer je een camper, caravan of vouwwagen het hele weekend op een gegarandeerde staanplaats van 5 x 7,5 meter, met of zonder stroom. De Campercamping heeft een eigen badhuis met douches en toiletten.
  Wil je met je vriendengroep op de camper camping bij elkaar staan? Zorg dan dat je tegelijk aankomt, zodat jullie naast elkaar geplaatst kunnen worden. 

  Als je met een caravan of vouwwagen komt, is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een campercamping-ticket inbegrepen. Als je met meerdere auto's komt, parkeren de overige auto's op de reguliere parkings. Hiervoor is een parkeerticket nodig. Kijk voor alle details op de website van Gllamcamp.

  Reglement:

  - Alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten.

  - Met een Campercamping-ticket krijg je een standplaats van 5 x 7,5 meter voor 1 camper/caravan/vouwwagen. Er mag maximaal 1 tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen het toegewezen vak blijft.

  - Is het voertuig langer dan 7,5 meter? Dan dien je twee campercamping-tickets aan te schaffen. Als je een plaats met stroom hebt, dan zul je een tweede campercamping-ticket met stroom moeten aan schaffen.

  - Is het voertuig langer dan 11 meter? Ook dan moet je twee campercamping-tickets aanschaffen. Stuur daarnaast een mail naar info@lowlands.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.

  - Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.

  - Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Er mogen alleen kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik worden meegenomen. Uitzondering hierop zijn campers en APK-plichtige caravans met een vaste gasinstallaties waarvan een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport kan worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallatie hebben, is de bezoeker zelf verantwoordelijk om de installatie regelmatig te laten controleren. Bij het betreden van de Campercamping kan de gasinstallatie door de organisatie op deugdelijkheid worden gecontroleerd.

 8. Campingwinkel?

  Aan de Campinglaan vind je een campingwinkel. Bij de campingwinkel kun je terecht voor kampeerspullen zoals tenten, slaapzakken en diverse soorten hygiëne- en toiletartikelen. Let op: het kan voorkomen dat bepaalde items zoals tenten en luchtbedden uitverkocht raken. Een circulair festivalmatras bestellen kan ook van tevoren bij Zzz.

 9. Elektriciteit op de campings?

  Er is geen elektriciteit op de camping. Maar je kan ook dit jaar weer bij de laadservice een powerbank huren om je telefoon mee op te laden. Eigen powerbank mee maar is die leeg? Geen probleem! Bij de laadservice kan je ook je eigen powerbank (of speaker of gehoorapparaat) laten opladen!

 10. Moet ik gebruik maken van de camping?

  Nee, hoewel het natuurlijk wel het gezelligst is als je op de camping blijft overnachten, kun je ook ergens anders slapen: met je polsbandje kun je 24 uur per dag gewoon het terrein op en af.

 11. Motor op de camper camping?

  Motorrijders hebben de keuze: Een Campercamping-ticket geeft recht op een kampeerplek op de Campercamping voor 1 tent + 2 motoren óf 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven.

 12. Maximale afmetingen tent?

  Er zijn geen maximale afmetingen voor een tent op de camping. We gaan er echter wel vanuit dat de tent in verhouding is met het aantal personen waarmee je in de tent slaapt. Zo is er ruimte voor iedereen. Legertenten zijn niet toegestaan, die kunnen hier worden gehuurd.

 13. Kan de camping vol raken?

  De Lowlands camping gaat op donderdagochtend om 09:00 uur open. Op maandag om 12:00 uur moet iedereen weer vertrokken zijn. Kom je pas op vrijdag, zaterdag of zelfs zondag pas aan? Dit is geen probleem: er is voldoende ruimte voor iedereen op de camping, de campings kunnen niet vol raken.

Festivalterrein

 1. Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festivalterrein?

  Er mag veel op Lowlands, maar vanwege de veiligheid is niet alles toegestaan. Houd er rekening mee dat niet alles dat op de camping wordt toegelaten, ook is toegestaan op het festivalterrein. Hier vind je een overzicht van wat wel en niet mee is toegestaan op het festivalterrein:

  Dit is wel toegestaan op het festivalterrein:
  Zonnebrandcrème, deo’s, parfum, kleine tassen, kleine dunne vlaggenstokken, camera’s zonder verwisselbare lens, medische krukken.

  Dit is niet toegestaan op het festivalterrein:
  Het is niet toegestaan om drank mee te nemen vanaf de camping naar het festivalterrein. Per persoon is het toegestaan om één lege drankverpakking van maximaal 0,5 liter mee naar het festivalterrein te nemen. Deze kan bij de gratis watertappunten worden gevuld.

  Verder zijn op het festivalterrein niet toegestaan: eigen meegebracht eten, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo’s en parfum), navullingen voor e-sigaretten, grote tassen of rugzakken, grote vlaggenstokken, Selfiesticks, Go-Pro’s of professionele foto-/videoapparatuur, wandelstokken (m.u.v. medische krukken).

  Voor een volledige en gedetailleerd overzicht verwijzen we je naar de huisregels (pdf). Let op: Sommige spullen mogen wél op de camping, maar niet op het festivalterrein. Lees hier wat je mee mag nemen op de camping.

 2. Tassen op het festivalterrein?

  Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan.

 3. Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen?

  Alleen consumentencamera's zoals compactcamera's en smartphones zijn toegestaan op Lowlands. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera's en filmcamera's zijn voor bezoekers niet toegestaan: ook GoPro's zien wij als professionele filmcamera's en mogen dus het terrein niet op. Ook je selfiestick kun je beter thuislaten: deze zijn niet toegestaan op Lowlands.

 4. Mag ik tussendoor het terrein af?

  Als je niet op de Lowlands campings slaapt (ongezellig...) kun je met je polsbandje het hele weekend, 24 uur per dag het terrein op en af. Alleen de eerste keer dat je naar de campings gaat, kun je drank (max 8l per persoon) meenemen.

Toegankelijkheid

 1. Ik heb een beperking en wil gebruik maken van ondersteunende faciliteiten. Kan dat?

  Heb je wat extra ondersteuning nodig om een bezoek aan Lowlands mogelijk te maken? Dan bekijken we graag samen met je wat de mogelijkheden zijn. Je kunt een aanvraag doen voor diverse ondersteunende faciliteiten. Dit kan door uiterlijk 1 augustus een email te sturen naar toegankelijkheid@lowlands.nl. Uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het festival ontvang je uitsluitsel over je aanvraag. Indien akkoord ontvang je een toestemmingsbrief die je op Lowlands kunt tonen om gebruik te maken van diverse faciliteiten.

 2. Welke faciliteiten zijn er voor mensen met een fysieke beperking?

  Er zijn op Lowlands diverse ondersteunende faciliteiten aanwezig waaronder een toegankelijke parkeerplaats, camping, ingang, medische posten, sanitair en kijkplatformen voor rolstoelgebruikers en mensen met een fysieke beperking. Ook zijn er verspreid over het festival veel zitplaatsen. Er zijn geen centraal georganiseerde prikkelarme ruimtes op het terrein.

 3. Is er een extra toegankelijke ingang?

  Voor mensen in een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn is er een aparte ingang beschikbaar nabij de rolstoeltoegankelijke parkeerplaats. Om hiervan gebruik te maken heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 4. Is er een parkeermogelijkheid voor rolstoelgebruikers en/of minder mobiele bezoekers?

  Op Lowlands is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers die minder mobiel zijn en gebruikmaken van een rolstoel. Deze parkeerplaats ligt dicht bij het festivalterrein. Afhankelijk van jouw beperking kun je toestemming krijgen om op deze parking te parkeren. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 5. Mindervalidencamping?

  Er is een meer toegankelijke camping met meer ruimte tussen de tenten en rolstoeltoegankelijke toiletten en douches. Er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken, maar eventuele accu's kun je bij de aangrenzende medische post opladen. Om vergunningstechnische redenen is het niet mogelijk om met een camper of caravan op deze camping te staan. Om een plekje op deze camping te bemachtigen heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 6. Tassenbeleid voor bezoekers met een beperking

  Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan. Wanneer je vanwege medische zaken een grotere tas nodig hebt, krijgt je tas een ‘Bag Label’, zodat de beveiliging kan zien dat die tas toegestaan en gecontroleerd is.

 7. Medicijnen?

  Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort meenemen naar Lowlands. Ook medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort. Er wordt door onze medische dienst bij de festivalentree op gecontroleerd. Een medicijnenpaspoort kan worden opgevraagd bij je apotheek.

  Medicijnen kun je gekoeld laten bewaren bij de centrale EHBO post nabij camping 4. Hiervoor heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 8. Accu opladen?

  Bij de medische post kun een elektrische rolstoel opladen. Hiervoor heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 9. Ben je verminderd mobiel en/of zit je in een rolstoel?

  Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Wel is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten. Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via toegankelijkheid@lowlands.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Lowlands. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 augustus.

 10. Toiletten en douches voor bezoekers met een fysieke beperking?

  Op Lowlands zijn verspreid over het festivalterrein en de campings sanitaire voorzieningen te vinden. Bij enkelen van deze sanitaire voorzieningen zijn ook rolstoeltoegankelijke toiletten en douches aanwezig. Op het festivalterrein vind je een rolstoeltoegankelijk toilet bij de toiletten naast de Echo en bij de toiletten nabij The Block. Op de extra toegankelijke camping vind je rolstoeltoegankelijke toiletten en douches. Ook op de campercamping is een rolstoeltoegankelijk douche en toilet aanwezig.

 11. Zijn er bij de podia kijkplatformenplatformen?

  Bij Alpha en Bravo zijn kijkplatformen aanwezig. Vanuit hier heb je een goed overzicht op het podium. De platformen zijn alleen toegankelijk voor mensen met een rolstoel en diens begeleider. Om hiervan gebruik te maken heb je een toestemmingsbrief nodig.

  Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 12. Zwanger?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Lowlands te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kunt maken.

 13. Kolven?

  Op Lowlands is er een kolfruimte en mogelijkheid om de melk gekoeld te bewaren. Stuur een mail naar toegankelijkheid@lowlands.nl om hier gebruik van te maken.

 14. Psychische zorg?

  Voel je je psychisch niet goed in orde of loop je met problemen waar je graag met een professional over wilt praten? Bij de medische post bieden we hulpverlening voor psychische problemen. Hier kun je in een rustige omgeving terecht om je knelpunten te bespreken met een GGZ-specialist. Deze specialist heeft beroepsgeheim, dus jouw verhalen zijn bij hen veilig en worden niet gecommuniceerd met hulpdiensten, tenzij je daar zelf behoefte aan hebt natuurlijk. Je vindt de psychische hulpverlening bij de medische post tegenover de ingang van camping 4.

 15. Hulphonden, assistentie- en geleidehonden?

  De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding (i.p.v. begeleiding door een hond) mee te nemen naar festivals en concerten. Kortom, een concert is geen geschikte plek voor een hond en kan mogelijk schade aan de gezondheid van de hond berokkenen. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@lowlands.nl.

 16. Medische posten en apotheek?

  Op Lowlands zijn diverse medische posten aanwezig, ook nabij de extra toegankelijke camping. Je kunt je daar melden als er ondersteuning nodig is voor verzorging of andere medische zaken. De medische posten op Lowlands zijn de hele dag en nacht geopend. 

  Verder vind je op Lowlands een apotheek uitdeelpunt nabij de medische post op de campinglaan. Je kunt hier terecht voor eenvoudige middeltjes tegen simpele kwalen, maar ook voor het aanbieden van recepten.

  Twee tips:
  - Neem je Burgerservicenummer mee voor als je onverhoopt medische zorg nodig hebt
  - Geef je eigen apotheek toestemming voor gegevensuitwisseling. Je kunt hiervoor contact opnemen met je eigen apotheek en melden dat je graag op het LSP (landelijk schakelpunt) aangesloten wilt zijn.

 17. Welke faciliteiten zijn er voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking?

  Voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking zijn er geen voorzieningen zoals gebarentolken, audiodescriptie aanwezig of centraal georganiseerd.

Op de hoogte blijven

 1. Nieuwsbrief?

  Meld je aan voor de enige officiële Lowlands nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

 2. Social media?

  Wil je op de hoogte blijven? Volg Lowlands dan via Facebook, XInstagram, Threads and TikTok of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #LLFest en #LL24, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Huisregels

 1. Seksuele intimidatie

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Lowlands op geen enkele wijze getolereerd.
  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd, of je mailt naar info@lowlands.nl (wordt tijdens Lowlands permanent gemonitord)

  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.http://livecrowd.com/lowlands

 2. Beveiliging?

  Op het gehele terrein wordt toezicht gehouden d.m.v. beveiligingscamera's, security en politie, maar toch zeggen wij: laat je waardevolle eigendommen thuis en laat ze niet in je auto of tent achter. Bij de festivalentree is een lockerservice, berg daar veilig je spullen op.

 3. Crowdsurfen?

  Is gevaarlijk en verboden, al jaren!

 4. Drugs?

  Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie zullen o.a bagage, auto's, caravans en campers hierop doorzoeken. Justitie hanteert een gedoogbeleid van 5 gram softdrugs per persoon.

 5. Fotografie, video- en audio-opnames?

  Filmen (met handycam, GoPro e.d.) mag op de campings, niet op het festivalterrein. Geluidsopnames maken is verboden. Alleen huis-tuin- en-keukenfototoestellen (geen fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera's) zijn toegestaan op het gehele terrein. Selfiesticks zijn niet toegestaan.

 6. Glas, blik en drank?

  Per persoon mag niet meer dan 8 liter drank (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel non-alcoholisch als zwak-alcoholisch) in originele gesealde/gesloten drankverpakkingen worden meegenomen naar de camping. Eten en/of drank meenemen kan alleen de eerste keer dat je door de polsbandjestent gaat. Als je je polsbandje om hebt, is het niet meer mogelijk om nog een keer eten en/of drank van buiten (incl de parkeerterreinen) mee te nemen. Zorg er dus voor dat je je eigen eten en/of drank meeneemt zodra je voor het eerst naar binnengaat.

  Vanwege vergunningsvoorschriften zijn glas, glazen flessen en sterke drank (meer dan 15% alcoholpercentage) zowel op de camping als op het festivalterrein niet toegestaan. Ook zelf gemixte dranken met sterke drank zijn niet toegestaan. Daarom zijn alleen originele gesealde/gesloten drankverpakkingen toegestaan.

  Op het festivalterrein zijn eigen etenswaren en blikjes niet toegestaan. Per persoon is het toegestaan om een lege een drankverpakking van maximaal 0,5 liter toegestaan mee naar het festivalterrein te nemen. Deze kan bij de gratis watertappunten worden gevuld. Drankverpakkingen met een inhoud van meer dan 0,5 liter, blikjes en glazen verpakkingen zijn niet toegestaan.

 7. Handel en reclame?

  Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings, de parkeerterreinen, de toegangswegen en omliggende NS-stations.

 8. Hinderlijk gedrag?

  Het sjouwen met planten en meubels is leuk, maar niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor ander hinderlijk en/of agressief gedrag dat niet bijdraagt aan de feestvreugde.

 9. Huisdieren?

  Huisdieren worden mede om hun eigen bestwil niet toegelaten, ook niet op de camping.

 10. Leeftijd en legitimatie?

  Festivalbezoekers moeten bij aankomst zowel een geldig ticket als een geldig legitimatiebewijs laten zien. Bezoekers die 18 jaar of ouder zijn, krijgen een ander polsbandje dan bezoekers onder de 18 jaar (aan wie wij géén alcohol schenken). Wij adviseren een minimumadviesleeftijd van 16 jaar, maar ook bezoekers jonger dan 16 zijn welkom. Ook tijdens het weekend geldt legitimatieplicht, net zoals in de rest van Nederland. De volgende legitimatiebewijzen zijn geldig: rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.

 11. Toegangscontrole?

  Houd er rekening mee dat er bij de toegang tot het festival of op het terrein zelf gecontroleerd kan worden, inclusief inbeslagname van niet toegestane spullen. In beslag genomen spullen worden niet in bewaring genomen. Controle kan geschieden door middel van visitatie (controle van bagage en auto's, caravans, tenten en campers); oppervlakkige fouillering (oppervlakkige betasting van de kleding, zakken en eventueel schoenen). Bij weigering van een of meer van deze controles wordt de bezoeker geen toegang verleend.

 12. Volledige huisregels?

  Wees lief en heb lol! Let op jezelf en elkaar en vergeet niet voldoende te eten en te drinken. De volledige huisregels kun je hier lezen (pdf).

Celebrate Safe

 1. Voor het feesten?

  Kijk voordat je naar het evenement gaat naar de weersvoorspellingen. Neem bij erg warm weer een petje en zonnebrand mee om een zonnesteek te voorkomen. En hou er rekening mee dat het bij een fikse regenbui of 's nachts flink kan afkoelen. Let op je waardevolle spullen (ook in je tent en auto) en pas op voor zakkenrollers. Er zijn kluisjes op het evenement aanwezig. We monitoren de weersverwachtingen en laten je tijdig onze veiligheidsadviezen via de videoschermen en/of presentatoren op de podia weten. Volg instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Let op zakkenrollers of diefstal uit je tent. Neem daarom zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het festival. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben, berg deze dan op in een locker bij de festivalentree. Bewaar je 's nachts waardevolle spullen in je tent, zorg dan dat deze zo ver mogelijk van de ingang van de tent liggen en het liefst onder je (lucht)bed.

 2. Seksuele intimidatie?

  Op Lowlands willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar.
  Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Lowlands op geen enkele wijze getolereerd.
  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd of je mailt naar info@lowlands.nl (wordt niet permanent gemonitord)
  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

 3. Drugs en de wet?

  Zowel hard- als softdrugs zijn volgens de wet niet toegestaan op het evenement. Wiet en hash worden tot 5 gram gedoogd. Als je drugs op zak hebt, word je overgedragen aan de politie. Deze zal een proces-verbaal opmaken wat kan resulteren in een boete of een taak- of gevangenisstraf. De beslissing over de straf zal gemaakt worden door het Openbaar Ministerie. Met een straf loop je ook de kans op een strafblad. Let op; als je een boete direct betaalt dan krijg je automatisch een strafblad. Dit kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld je baan. Voordat je door de politie gehoord wordt, kan je bijstand van een advocaat krijgen. Vraag de politie naar de mogelijkheden van een advocaat en laat je goed informeren.

 4. Gebruik van alcohol en drugs?

  Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs weet je wel. Maar pas vooral op met het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet teveel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd teveel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als het mis gaat sterven de meeste mensen door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het evenement gaat, dit kan niet op het evenement zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

 5. Gehoorbescherming?

  Lowlands ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Lowlands zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 6. Medische hulp?

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 7. Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Het effect van alcohol en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.
  Mocht je onveilige seks hebben gehad, dan kun je terecht bij de huisartsenpost bij de Centrale Medische Post bij Camping 4 voor de morning after pil. Je kunt hier ook langsgaan indien je je anticonceptie bent vergeten.

En verder?

 1. Online privacy?

  Lees ons online privacy statement hier.

 2. Cookies?

  Lees hier alle informatie over ons cookie-beleid.

 3. Contact?

  Heb je ondanks alle info toch nog een vraag? Stuur een mail naar info@lowlands.nl.