10-Vervoer-mobiel

Vervoer

Hoe kom je zo snel en makkelijk mogelijk naar Lowlands?

Lowlands begint al als je thuis de voordeur achter je dichttrekt en is pas helemaal voorbij als je maandag moe en voldaan je bed induikt. Hoe kom je zo snel, makkelijk en bovenal zo duurzaam mogelijk naar Biddinghuizen? Het antwoord is in ieder geval niet met de auto.

De laatste jaren neemt het aantal Lowlanders dat met de auto naar de polder komt enorm toe. Het wegennet rondom het festival heeft een beperkte capaciteit waardoor er -met name op maandag- files ontstaan en de wachttijden om de parkings af te rijden enorm toenemen. Niet fijn als je zo snel mogelijk naar huis wilt... Bovendien zijn al die CO2-uitstotende auto's bepaald niet duurzaam. Genoeg redenen om naar andere manieren van vervoer te kijken, en die zijn er gelukkig voldoende!

Luxe touringcar

Met een luxe touringcar

Samen met onze buspartners bieden we een netwerk opstapplaatsen aan waardoor je vanuit heel Nederland per luxe touringcar naar Lowlands reist.

En dat heeft alleen maar voordelen: zo zijn er in de grote steden meerdere opstapplekken, je hebt zowel bij aankomst als vertrek geen last van files en wachttijden en je wordt vlakbij de polsbandjestent afgezet waardoor je snel binnen bent.

Op maandag vertrek je zonder wachten van het parkeerterrein en word je weer teruggebracht. Een gemakkelijke, snelle, scherp geprijsde en bovendien duurzame manier om naar de polder te komen! Een retourtje vanuit Amsterdam boek je al voor €22,50, van en naar Utrecht reis je voor €20,50 en vanuit Rotterdam kost een retourtje €29,50

Er is ruimte genoeg voor je bagage: per persoon kun je een weekendtas, een tent, en een rugtas of handbagage meenemen.

Boek je busreis
Mensen naar LL

Met de trein

Lowlands is uitstekend bereikbaar met de trein. Speciaal voor Lowlands biedt NS diverse kortingsmogelijkheden aan. Plan je reis altijd via de reisplanner van NS.

Op treinstations Lelystad en Dronten staan de gratis pendelbussen klaar om je tot vlakbij de polsbandjestent te brengen waardoor je zo naar binnen loopt. Op de terugreis rijdt de pendelbus zonder dat je hoeft te wachten het parkeerterrein af.

Op donderdag 17 augustus tot 10.30 zijn tussen station Weesp en Almere Oostvaarders beperkte werkzaamheden gepland. Reis je uit de richting van Amsterdam of Noord-Holland? Dan kun je per trein reizen via Amersfoort, richting Zwolle en Dronten. Daarnaast zet NS-snelbussen -zonder tussenstops- in van station Weesp naar Almere Oostvaarders. Het spoor wordt na 10.30 vrijgegeven en dan is Lowlands weer regulier bereikbaar met de trein. Reis niet via station Harderwijk, de OV-bussen vanaf Harderwijk zijn niet toereikend voor alle Lowlands bezoekers

Op drukke momenten vertrekt minstens elke 10 minuten een pendelbus. Bekijk aan de onderkant van deze pagina het volledige schema van de pendelbussen.

Boek je treinticket
Bezoekers in auto

Carpoolen met andere Lowlanders

Kom je toch met de auto, geef je mede Lowlanders dan een slinger. Meld je lege stoelen aan via onze carpoolpartner Slinger en rij samen naar de polder. Dat is beter voor het klimaat, gezelliger én je kan parkeer- en brandstofkosten delen.

Zoek je zelf een ritje naar Lowlands? Selecteer dan ‘meerijden’ en boek een lege stoel naar Lowlands.

Meer over Slinger

Kiss & Ride

Je staat er misschien niet bij stil, maar je door iemand naar Lowlands laten brengen via de Kiss & Ride is de minst duurzame vervoerskeuze omdat het voor veel extra ritten en dus meer kilometers zorgt.

Kies daarom voor het openbaar vervoer of een touringcar.

Mocht dit geen optie zijn en word je toch gebracht door een auto?
Volg -zodra je ze ziet- de borden 'P Lowlands', om vervolgens de borden 'Kiss & Ride' te volgen. Hetzelfde geldt wanneer je iemand komt ophalen. Let op: vanaf de parkeerplaatsen is de Kiss & Ride niet meer te bereiken, vanaf hier geldt een verplichte uitrijroute. Zorg dat je dus de juiste route volgt.

Bezoekers

Met de auto

Heb je niet de mogelijkheid om voor een andere vervoersoptie te kiezen dan kun je met de auto naar Lowlands reizen. Hou op donderdagochtend en maandagochtend rekening met files en forse vertraging op het parkeerterrein.

Om bij Lowlands te parkeren heb je een parkeerticket nodig. In de voorverkoop kost deze €24,50 (incl. servicekosten) en op het terrein betaal je €34,- met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld een parkeerticket te kopen op het terrein.

Denk aan je mede Lowlanders en biedt je lege autostoelen aan via Slinger.

Boek je een accommodatie op de Gllamping, Easy Camp of een groepsaccommodatie dan kun je bij het boeken van je accommodatie een parkeerticket kopen voor P-Gllamping. Met dit parkeerticket parkeer je dichter bij je accommodatie, heb je een eigen aanrijroute en snelle toegang tot de campings. Let op; je kunt dit parkeerticket alleen kopen bij het boeken van je accommodatie, het is niet mogelijk om dit ticket in een later stadium alsnog aan te schaffen.

Bestel hier je parkeerticket.

Navigeer naar dit punt en volg de gele borden 'Lowlands parkeren' zodra je deze tegenkomt.

Mensen op fietspad

Met de fiets

Sportief op benenkracht? Je stalen ros kan je op stal zetten in de omheinde fietsenstalling. Gewoon de bordjes volgen en dan kom je er wel.

Met de motor

Motorrijders hebben de keuze: Een Campercamping-ticket geeft recht op een kampeerplek op de Campercamping voor 1 tent + 2 motoren óf 2 tenten + 1 motor. Maar je kunt je motor ook stallen op de motorparking (vlak bij de hoofdentree) en op een van de tentencampings verblijven. Motorrijders hebben geen parkeerticket nodig.

Schema pendelbussen

Vanaf Dronten naar Lowlands:

Donderdag 17 augustus:
Eerste bus: 07.00 uur
Laatste bus: 00.00 uur

Vrijdag 18 augustus:
Eerste bus: 07.30 uur
Laatste bus: 00.00 uur

Zaterdag 19 & zondag 20 augustus:
Eerste bus: 08.00 uur
Laatste bus: 00.00 uur

Maandag 21 augustus:
Eerste bus: 08.00 uur
Laatste bus: 13.30 uur

Vanaf Lowlands naar Dronten:

Donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 & zondag 20 augustus:
Eerste bus: 08.00 uur
Laatste bus: 23.00 uur

Maandag 21 augustus:
Eerste bus: 08.00
Laatste bus: 14.00 uur

Vanaf Lelystad naar Lowlands:

Donderdag 17 augustus:
Eerste bus: 07.00 uur
Laatste bus: 00.00 uur

Vrijdag 18 augustus:
Eerste bus: 07.30 uur
Laatste bus: 17.00 uur

Zaterdag 19 augustus:
Geen pendelbussen tussen Lelystad en Lowlands

Zondag 20 augustus:
Eerste bus: 17.00 uur
Laatste bus: 00.00 uur

Maandag 21 augustus:
Eerste bus: 08.00 uur
Laatste bus: 13.30 uur

Vanaf Lowlands naar Lelystad:

Donderdag 17 augustus:
Eerste bus: 08.30 uur
Laatste bus: 23.00 uur

Vrijdag 18 augustus:
Eerste bus: 08.00 uur
Laatste bus: 17.00 uur

Zaterdag 19 augsuts:
Geen pendelbussen tussen Lelystad en Lowlands

Zondag 20 augustus:
Eerste bus: 16.30 uur
Laatste bus: 23.00 uur

Maandag 21 augustus:
Eerste bus: 08.00 uur
Laatste bus: 14.00 uur