In 2020 is de winnaar van de Kick That Ass Award Hattie Parker. Parker’s rijkelijk geïllustreerde en mooi vormgegeven boek The Devil and His Lettuce vertelt over de veelzijdigheid van de Cannabisplant. Het beschrijft op een toegankelijke manier een grondig onderzoek over de geschiedenis, de toepasbaarheid en medicinale waarde van deze omstreden plant. Het is een boek dat je alleen kan maken als je gefascineerd bent door het onderwerp en er met volle aandacht aan werkt. De jury was dan ook unaniem dat Parker de winnaar moest zijn van de Kick That Ass-Award 2020.

Door het winnen van de Kick That Ass Award in 2020 is het boek van Hattie opgepikt en gepubliceerd, nog niet eens een jaar na het afmaken van het boek. Door het publiceren van The Devil and His Lettuce heeft Hattie haar boodschap met een breed publiek kunnen delen en de reacties zijn lovend. Haar werk werd al verkocht in Canada, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Spanje, Polen, Maleisië en Australië, Hattie verkoopt nu ook kaarten en vloeipapier.

Momenteel werkt Hattie samen met het Friese bedrijf Cropfour aan de ontwikkeling van Hennep textiel producten. Cropfour werkt aan het creëren van een gemeenschap van cannabisliefhebbers die willen co-creëren en bewustzijn willen verspreiden. Hattie leent een aantal van de designs uit The Devil and His Lettuce aan de eerste lijn van producten van Cropfour.

Hattie Parker