06-LLscience-mobiel

LL Science: Open Call

LL Science: Open Call

Lowlands Science is het wetenschapsprogramma van Lowlands. Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda (NWA), New Scientist en BKB | Het Campagnebureau nodigen wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen om uit te voeren tijdens het festival. Aanmelden voor deze bijzondere onderzoeksmogelijkheid kan uiterlijk 31 maart 2023. Lees de criteria voor het indienen van een onderzoek via deze link.

LL Science: Open Call

De voorgaande edities van Lowlands Science waren erg succesvol. Zowel voor de festivalbezoekers die op een toegankelijke manier kennis maken met onderzoek, als de deelnemende wetenschappers die heel veel data verzamelen op het festivalterrein. In het Lowlands Science Lab worden festivalbezoekers vrijwillig onderdeel van experimenten om zo de wetenschap verder te helpen. Deelnemende onderzoekers verzamelen vaak veel data en enthousiasmeren festivalbezoekers en media voor hun onderzoek.

Afgelopen jaren voerden vele Nederlandse universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en andere onderzoeksinstellingen tientallen onderzoeken uit. De onderwerpen varieerden van aanwezigheid van het 'adventure gen' bij bezoekers, duurzaam eetgedrag, pijnprikkels tot taalontwikkeling. Vorig jaar onderzochten onderzoekers bijvoorbeeld of chirurgen net zo goed opereren met een alcoholisch drankje op en hoe het voelt om te praten met een robot. Hier zijn alle onderzoeken van vorige jaren terug te vinden.

Onderzoekers van alle onderzoeksinstellingen worden opgeroepen om voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit van onderzoek en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend geanonimiseerd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruikgemaakt worden van het afgebakende Lowlands Science terrein en de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers die jaarlijks in grote getale naar het Lowlands Science Lab komen.

Meer weten over Lowlands Science? Lees de factsheet met meer informatie en de deelnemende organisaties van de afgelopen jaren hier. Mocht je interesse hebben in het indienen van een onderzoek dan kun je hier alle informatie lezen.